Jiří Carda už nechtěl pokračovat v Krumlově, poprvé tak změnil dres. Stal se hlavní zbraní Plané

Plánský útočník Jiří Carda byl zvolen Hráčem 17. kola po výhře svého celku v Bavorovicích. Vytáhlý střelec nezahálel ani v posledním kole a gólem skolil Sedlec. Jak se zrodil jeho přestup k budějovickému letišti a jaký klub v Plané našel, i na to jsme narazili v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste odchovancem Krumlova, k první změně dresu jste se odhodlal až v 25 letech a zamířil do Plané. Co vás k tomuto kroku vedlo?
Opustit Krumlov pro mě nebylo vůbec jednoduché, přece jenom je to můj mateřský klub a zažil jsem zde spoustu úžasných fotbalových zážitků, ale po posledním divizním jaře jsem měl velké osobní výhrady k tomu, jaký měly některé zápasy průběh a nedokázal jsem se tím osobně vyrovnat jinak než odchodem i s vidinou toho, že odejdu do nižší soutěže. Původně jsem měl hrát v Hradci nebo v Rakousku, ale nakonec se mi ozval můj bývalý trenér pan Pintér starší a já zakotvil v Plané.
Sledujete výsledky Krumlova nadále? A sledují bývalí spoluhráči vás, jak se vám vede v novém působišti?
Snažím se kluky dál sledovat a někdy se samozřejmě potkáme na pivě a probíráme, jak se jim daří. Teď bohužel spíš nedaří. Naposledy jsem Krumlov viděl hrát doma proti Dobříši a klukům se moc nevedlo. Snad se ještě zvednou a dotáhnou záchranu do vítězného konce.
Jaký klub a podmínky jste v Plané našel?
Při příchodu jsem znal z kádru jen Honzu Pintéra a Lubora Kitzlera, s kterými jsem hrál v Krumlově, ale s týmem jsem se sžil rychle a našel zde partu super kluků. Fotbal nás společně baví a to je hlavní. Podmínky okolo fotbalu se všichni v Plané snaží zlepšovat snad každým dnem a já si přeju, aby takových lidí kolem fotbalu bylo všude hodně.
Váš otec je starostou Českého Krumlova. Ten vám do toho nemluvil, že by chtěl, abyste dál hájil barvy „jeho“ města?
Vzhledem okolnostem odchodu z Krumlova se mnou spíš souhlasil. Jeho moto ve sportu a v životě je poctivost a tvrdá práce, a tak nebylo o čem.
Fandí vám táta, nebo je fotbal v rodině spíš vaše doména?
Táta pro mě byl vždycky ohledně sportu velkou oporou. Sice by ze mě asi raději volejbalistu, protože to byl dlouholetý volejbalový trenér, ale volbu nechal na mě a já zvolil v osmé třídě už jen fotbal.
Do Plané jste přišel až v průběhu podzimu, přesto jste nejlepším střelcem týmu s šesti góly. Jste s touto bilancí spokojen?
Řekl bych, že na podzim se mi herně dařilo mnohem víc. Teď to zatím není ono. Golů je taky spíš pomálu. Chtěl bych jich dávat mnohem víc, ale já nikdy nebyl nějaký velký střelec. (úsměv)
Máte za sebou dvě výhry v řadě, nakoukli jste do první poloviny tabulky. Je to strop vašeho celku?
Dvě super výhry proti Bavorovicím a Sedleci byly uhrané spíše takovým týmovým srdcem a né moc fotbalovostí, ale takové výhry jsou nejdůležitější. Teď už se snad dostaví i ta lehkost a zahrajeme ve Větrní hezký fotbal s dobrým výsledkem pro nás. Strop rozhodne ne, s nasazením a trochou štěstí na méně zranění má tenhle tým šanci hrát i do třetího místa.
Čeká vás středeční pohárové utkání s Vodňany. Těšíte se na něj, nebo je to uprostřed týdne spíš nemilá povinnost?
Je to takové zpestření, Já říkám, že nejlepší trénink je zápas. Tak se uvídí, jak to nakonec dopadne.
Planá má třetí nejlepší obranu, ale také dle branek druhý nejhorší útok. Co za tím je?
Vzadu je zkušený Tomáš Pintér a ten obranu diriguje skvěle a nesmím zapomenout, že máme bezkonkurečně nejlepší dvojici golmanů v soutěži. Takže ať nastoupi kdokoliv minimalně dva góly chytí.
VÝBĚR JIŘÍHO CARDY
Největší kliďas týmu:
David Kneys
Největší srdcař týmu:
Tomáš a Honza Pintérové
Nejrychlejší hráč týmu:
Jan Nováček!
Hráč s největší fyzičkou v týmu:
Jiří Carda :)
Tip na vítěze I.A sk.A:
Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.