Osmnáct branek je pro mě asi zatím nejvíc za sezónu v dospělém fotbale, říká hráč 20. kola Michal Brůžek z Želče.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vítězem se stal Michal Brůžek z Želče!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké byly tvé fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal v šesti letech ve Spartaku Sezimovo Ústí, kde jsem působil téměř 18 let
Hrál jsi od malička post útočníka?
Od začátku jsem hrál spíš zálohu a střídavě i útok. Prakticky jsem si zahrál na každém postu za celou kariéru, v bráně jsem odchytal i jeden divizní zápas v dorostu (smích).
Dával jsi už od žáčků hodně gólů?
Dalo by se říct, že jsem dával dost branek, ale nebylo to v každé sezóně. Ze zálohy jsem nedával tolik gólů jako v útoku.
Předešlý zápas s N. Včelnicí vám nakonec vyšel, jak se z tvého pohledu utkání vyvíjelo?
Začátek jsme měli dobrý, vytvořili jsme si 4 nebo 5 slibných příležistostí, minimálně dvě stoprocentní. Po prvním vstřeleném gólu jsme trochu polevili v tlaku a soupeř mohl před poločasem i po poločase srovnat. Všechno zlomil druhý gól, pak už to domácí otevřeli.
Cítíš v takovýchto utkáních, že musíš jako kapitán táhnout tým gólově?
Tohle nějak nevnímám, máme si myslím zkušený tým, který si vzájemně pomáhá a podporuje se. Potom je jedno kdo ty góly dává.
Po minulém kole jste se s náskokem dvou bodů osamostatnili na prvním místě, uvědomovali jste si po ztrátě J. Hradce důležitost tohoto utkání?
Věděli jsme před odjezdem na zápas, že můžeme odskočit o dva body, rozhodně jsme nechtěli nic podcenit. Já osobně nemám rád takové zápasy, kdy se očekává jasná výhra. Každý zápas je jiný a soupeři se na nás vždy chtějí co nejvíc vytáhnout a sebrat nám body.
Tvá nejbližší meta, kterou bys chtěl dosáhnout je 20 vstřelených gólů?
Už 18 je pro mě asi nejvíc co jsem za sezónu v dospělém fotbale dal, takže za každý další gól budu rád a snad nezůstanu u čísla 20.
Padají v kabině již nyní slova o postupu do divize?
O tom se moc nebavíme, chceme vyhrát každý zápas a být co nejvýš. Každý chce tu soutěž vyhrát a co se týče divize, tak to není jen na nás hráčích.
Sledujete v kabině napjatě každý výsledek Jindřichova Hradce?
Jindřicháč se nás drží, tak ty výsledky sledujeme a doufáme, že jim body pokaždé někdo vezme. Možná rozhodne až vzájemný zápas.
A nyní k dalšímu utkání: Dačice se aktuálně nacházejí na poslední příčce v tabulce, co očekáváš od vzájemného souboje?
Rozhodně nesmíme nic podcenit a musíme přistoupit k zápasu zodpovědně a vše naplno odmakat. Už se nám dělá hezky, tak by se mohlo přijít podívat i více diváků.
Co bys na závěr vzkázal vašim fanouškům?
Naše fanoušky bych rád pozval na každé domácí utkání, ve kterém nás budou jistě podporovat a fandit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.