V kabině je po dobrém začátku jara nálada výborná, ale nesmíme usnout na vavřínech, říká hráč kola Martin Vašíček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k nejvíce obdrženým hlasům v naší tradiční sestavě kola. Čekal jste nominaci?
Děkuj za gratulaci. Nečekal jsem to vůbec, vždyť já už pověsil kopačky na hřebík a jezdím s týmem jen jako výpomoc. Nosím dresy, občas připravuji i zápisy o utkání, mávám na lajně, na domácích zápasech ovládám světelnou tabuli, minule jsem pekl i klobásy atd… Prostě pokladník potřebuje vydělat (smích).
Jak byste popsal naším čtenářům své dvě branky a celkově zhodnotil svůj výkon?
První branka padla po rohovém kopu, když se míč odrazil ve vápně od zad jednoho z našich hráčů přede mě a já z první vypálil do pravého horního rohu branky. Druhá branka byla trošku šťastná, když jsem ve vápně prodloužil zeď soupeře a náš kápo Jan Hála zahrával přímý kop. Říkám mu „hlavně mě netref“ a on mě trefil. Je pravdou, že střela šla přímo na mě a já reflexivně nastavil placíru a míč zapadl pěkně k tyči. Někdy je potřeba mít to pověstné štěstíčko.
Jakou zastáváte funkci v oddílu Žabovřesk?
V Žabovřeskách jsem na pozici předsedy klubu a organizačního pracovníka.
Ze tří zápasů máte plný počet bodů. Jaká je nálada v kabině?
V kabině je po dobrém začátku jara nálada výborná, ale nesmíme usnout na vavřínech. Tabulka je hodně vyrovnaná a pořád hrajeme o záchranu a tak bude rozhodovat každý bod. Snad se nám bude dařit i nadále a vyhnou se nám zranění.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbalu?
Na prvním místě je samozřejmě rodina a společné chvíle s ní. Pokud je čas, rád se projedu na kole, chodím hrát hokej a florbal a přes dvacet let hraji aktivně kuželky.
Následující kolo zajíždíte do Sedlece, kde vás nečeká rozhodně nic jednoduchého. Co od tohoto zápasu čekáte?
Čeká nás rozhodně velmi náročný a těžký zápas. Navíc můžeme očekávat i posílení jejich sestavy, neboť jejich A tým hraje v sobotu. Na podzim si každý tým připsal bod za remízu 2:2, když jsme dostali branku v 90. minutě. Snad zápas zvládneme a prodloužíme naší jarní neporazitelnost.
Co pro vás fotbal znamená?
Fotbal není všechno. Pro mě jsou v životě důležitější věci jako je rodina, zdraví atd.. Osobně mám rád sport jako takový a beru to jako odreagování a nabrání sil třeba i po náročném dni v práci. Fotbal hraji od svých 10 let a mám k němu samozřejmě velmi kladný vztah a zažil jsem s ním spousty radosti a nezapomenutelných chvil, ale také zklamání. To ke sportu samozřejmě patří. Trochu mě mrzí, že se z fotbalu vytrácí gentlemanství a fair play.
Kolik vás bude stát vítězství v této anketě??
No jak znám našeho pokladníka Formičku, bude to drahé, ale co bych pro kluky neudělal (smích). Určitě je vítězství v anketě ohodnoceno v sazebníku „pokut“ a navíc zajisté dáme pivko a nějaký ten rum, jako po každém zápase.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Vysloveně fotbalový vzor po kterém bych zkoušel kličky, triky a různé finty jsem nikdy neměl. Osobně mám rád spíše technické hráče, kteří se s míčem jak se říká „mazlí“ a několikrát jsem dostal i osobně vyhubováno v mládežnických letech, že málo nahrávám. Od základní školy jsem fanouškem Barcelony. Mezi mé oblíbené hráče patřil jednoznačně Ronaldinho, Christo Stoičkov a nyní samozřejmě Messi.
Jedna aktualita. Co říkáte na středeční penaltu LM proti Juventusu?
Jak by řekl Ivánek „Ta byla přísná“ Dle mého názoru je takových soubojů ve vápně během zápasu několik a písknout to zrovna v 93. minutě bylo trošku nešťastné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.