Z týmu je cítit hlad po výhře a udržení se v soutěži, říká hráč 18. kola Jaroslav Stýskal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Jaroslav Stýskal z Mrákova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V prvé řadě gratuluji k vítězství v anketě a také v důležitém zápase. Jak tento zápas probíhal?
Moc děkuji za gratulace. Zápas by probíhal podle našich představ, kdybychom dali aspoň každou třetí šanci. Bohužel koncovka nás trápí v celé probíhající sezóně. Jinak zápas stejně jako předchozí byl na umělé trávě, výhodou bylo, že bylo sluníčko a ne jako minule mínus 7 a sníh. Ke konci jsme se i zapotili, ale vzhledem k předvedené hře byla výhra zasloužená. Jen jsme mohli fanoušky ušetřit takovým nervům.
Ve 33. minutě jste vstřelil gól, popište nám prosím tu situaci…
Po několika vyložených šancích a rohových kopech se rozehrál roh tentokrát na krátko a Pavel Váchal si navedl míč na roh vápna na střelu, kterou se mi podařilo tečovat do protipohybu gólmana, taková hokejová teč.
Pavel Váchal si velmi pochvaloval spolupráci s vámi, cítíte, že je vaše souhra opravdu na vysoké úrovni nebo to byla jen náhoda?
Za poslední dva zápasy se mi podařilo mu nahrát na tři góly a on mě na jeden, takže vzájemná souhra tam je. Řekl bych, že je i cílená, přeci jen chceme oba dva i celý tým vyhrávat každý zápas a napravit nepovedený podzim. Snad nám tahle naše gólová spolupráce vydrží i do dalších důležitých zápasů.
Výhrou jste se odlepili ze dna tabulky, věříte v udržení?
O tom není pochyb! Podzim se nám nepovedl, vlivem zranění spoluhráčů a i daň nováčka bez znalosti soupeře v nové soutěži hrála svou roli. Spoustu zápasů jste ztratili o gól. Jaro bude lepší, už máme zkušenosti a zimní příprava byla kvalitní. A myslím, že i tým se více stmelil tím tlačením pomyslné káry, jako poslední tým soutěže. Z celého týmu je cítit hlad po výhře a udržení se v soutěži. Rádi bychom aby si fanoušci premiérovou účast Mrákova v 1. A třídě užili i v dalších letech.
V příštím kole jedete do Svéradic, kde to bude zápas tzv. o šest bodů, připravujete se nějak speciálně?
Speciálně asi ne, jen trenér bude více lpět na proměňování šancí, aby vše skončilo na tréninku gólem a my to konečně dokázali přenést i do zápasu. Tak to třeba teď odnesou Svéradice.
V dnešní době fotbalistů rapidně ubývá, jak to vidíte s Mrákovem do budoucna, jste optimista?
Myslím si, že v tom Mrákov asi problém mít nebude. Jsme klub, který má tradici. Já stejně jako většina našeho týmu jsme odchovanci mrákovského fotbalu. Základna je veliká: přípravky, minižáci, mladší a starší žáci, dorost, Béčko, Áčko a Starší (zkušení) páni. Tímhle se můžeme rovnat velkým městům a v okolí žádná taková vesnice není. Největší pozitivum vidím v tom, že lidi, kteří se okolo mrákovského fotbalu „motají“ (trenéři, rodiče), to dělají srdcem.
Vím o vás, že pracujete jako učitel a máte rodinu, zbývá vám na fotbal vůbec ještě čas?
Ano jsem učitel tělocviku, takže sport je každodenní součástí mého života. Rodina mě občas odtáhne od tréninku, ale na druhou stranu manželka chápe, že si vzala bláznivého fotbalistu a podporuje můj koníček. Teď se nejvíc těším, až bude konečně hezky a budou mi spolu s dcerou jezdit fandit zejména na domácí zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.