Od mala jsem chtěl být útočník a střílet góly, říká hráč kola a brankář Novosedel Karel Michal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalem jsem začal ve svých sedmi letech v Břilicích a přivedli mě k němu samozřejmě spolužáci, kteří skoro všichni fotbal hráli a rodiče.
Chtěl jste být již od mala brankářem?
Vůbec ne. Od mala jsem chtěl být útočník a střílet góly, ale postupem času jsem si uvědomoval, že moje místo je v bráně, tam jsem mohl být týmu více prospěšný.
Nějaké úspěchy ve fotbale?
S žákama a později i s dorostem Lomnice nad Lužnicí se nám podařilo postoupit do Krajského přeboru, tak to byl docela úspěch. Pro spoustu hráčů to byla zajímavá zkušenost, zahrát si s takovými týmy.
Hrál jste za jiný klub než jsou Novosedly?
Jak už jsem se zmiňoval, začínal jsem v Břilicích, kde jsem hrál čtyři roky. Poté jsem přestoupil do Lomnice nad Lužnicí. Byl jsem na půlročním hostování ve Stráži nad Nežárkou, poté také v Soběslavi. V dorostu jsem na střídavý start nastupoval několik sezón za Rudolfov. V Novosedlech jsem naskočil minulou sezonu na jaře.
Na jaké spoluhráče ve své kariéře nejvíce vzpomínáte?
To je těžká otázka. V každém týmu jsem poznal spoustu skvělých spoluhráčů, ale pokud mám někoho vyzdvihnout, tak by to byl Kuba Bicků. Výborný hráč, stoper, přes kterého nikdo neprošel a bavič celé kabiny.
Kdo vám zase dal nejvíce po stránce trenérské?
Po trenérské stránce bych určitě rád ocenil práci Petra Šafářů, trenéra brankářů v Lomnici nad Lužnicí a také Milana Moštěka, který v trénincích hodně dbal na brankáře, a jeho trénování mi dalo opravdu hodně.
Přejděme na poslední zápas se Strmilovem, jak probíhal?
Do Strmilova jsme odjížděli s vědomím, že domácí jsou favorité. Odpovídal tomu i první poločas, v kterém jsme převážně bránili a snažili se držet bezbrankový stav. Druhý poločas začal tak, jako končil ten první – náporem domácích. Dobře jsme bránili a v 60. minutě jsme z ojedinělé šance dokázali skórovat. Poté se tlak domácích stupňoval, což vyústilo v penaltu. Naštěstí pro nás, domácí hráč přestřelil branku a my mohli slavit výhru.
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám chytalo?
Zápas byl hodně těžký i díky velké zimě a těžkému terénu. Zima mi v tomto zápase ale určitě nebyla (smích). Domácí mají nacvičené dlouhé auty do pokutového území a z každé standardní situace jsou nebezpeční. Ve spoustě situací jsme měli štěstí, jsem opravdu rád, že se nám podařilo udržet nulu a odvést si ze Strmilova cenné tři body.
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Chtěl bych poděkovat za nominaci a také za podporu všech, kteří mě v hlasování podpořili. Jestli mě to bude něco stát, to se uvidí až na jaře (smích).
Co říkáte na portál fotbalunas.cz, sledujete ho?
Ano, sleduji výsledky zápasů, které jsou na fotbalunas.cz rychle. Jsem rád, že se tomu lidé věnují a dávají si práci s rozborem zápasů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.