HRÁČ KOLA PAVEL HAMPL: Rád vzpomínám na finále českého poháru s boleslavským dorostem

Hračem kola jste v naší anketě poprvé v sezóně zvolili brankáře. Konkrétně Pavla Hampla z Městce Králové, který si toto ocenění po výborně odchytaném podzimu zcela jistě zasloužil. V rozhovoru jsme se dozvěděli například o tom, jak to má s tréninky či jaký je pro něj nějvětší zážitek spojený s fotbalem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl pro Vás zápas s Opočnicí (4:1) těžký?
Ano, hodně těžký, i když to tak podle výsledku nemusí vypadat. Dle mého názoru se hrát ani nemělo, terén bych označil za zcela neregulérní. Na soupeře jsme vlétli od samého začátku a vypracovali jsme si několik dobrých šancí, které jsme bohužel neproměnili. Pak se začala k zakončení dostávat i Opočnice a měli jsme štěstí, že z toho nebyla inkasovaná branka. Uklidnili jsme se až po dvou rychlých brankách do soupeřovy sítě. Ve druhé půli vlétla pro změnu Opočnice na nás a její hráči bláznili - bohužel však ne fotbalově, ale pro nás nepochopitelným chováním. Domácí dali šťastnou branku a měli několik náznaků šancí, ale myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou a vyhráli jsme zaslouženě.
Jak vypadal gól, který jste inkasoval?
Pokud si dobře vzpomínám, šlo o přízemní centr ze strany, který jsem bohužel vyrazil jen na nohu svého spoluhráče. Od ní se míč odrazil ještě k hostujícímu útočníkovi, který se tak dostal do takřka stoprocentní gólovky a proměnil ji.
Celou sezónu na Vás slyšíme samou chválu. Jste i Vy se svými výkony spokojen?
Jak kdy. Něco se mi povedlo, ale stejně mi přijde, že jsem v některých případech mohl u obdržené branky udělat více. Hlavní pro mě však je, že se daří týmu a stále vyhráváme.
Pokud vím, jste novou městeckou akvizicí. Kde jste hrával dříve?
S fotbale jsem začínal v FKMB, kde jsem působil od 6 do 17 let. Pak jsem byl po hostováních v mnoha klubech, například v Horkách nad Jizerou či v Sokolu Libáň, kde jsem chytal dlouhá léta. Za svůj život jsem prošel opravdu mnoha kluby, nebudu je všechny jmenovat.
Chytal jste již od dětství, nebo jste si zkusil i hru v poli?
Už na mém prvním tréninku mě dali do brány a vydržel jsem tam dodnes, ačkoli mne to do pole táhne.
Kdo je Vaším brankářským vzorem?
Byl jím Nizozemec Edwin van der Sar.
Kdo je podle Vás největším brankářským talentem současné doby?
Určitě je to ter Stegen z Barcelony.
Máte nějaké speciální tréninkové metody?
Nemám. Bohužel již několik let s veškerým pracovním i rodinným životem tréninky vůbec nestíhám, a tak jen nastupuji do zápasů.
Jaká je Vaše největší fotbalová vzpomínka?
Vzpomínek je hodně, vyberu asi finále poháru ČMFS s dorostem FKMB a poznání atmosféry druhé ligy dospělých, taktéž za Boleslav. Cennou zkušeností byla porovnání se zahraničními týmy na turnajích po Evropě.
A co fotbalový sen?
Mám jen jeden a to zažít postup v dospělé kategorii.
Vzkázal byste na závěr něco fanouškům?
Všem našim fanouškům bych chtěl poděkovat za skvělou podporu a slíbit jim, že ten postup do kraje a zisk poháru zvládneme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.