Za vším je tvrdá práce na tréninku, říká k chrudimské nadvládě Ondřej Kesner

Nejlepším hráčem 12. kola jste zvolili Ondřeje Kesnera, člena základní sestavy lídra z Chrudimi. Osmadvacetiletý fotbalista do Chrudimi zamířil z Liberce, kde se neprosadil do A týmu. Na východě Čech tak kroutí v ČFL už šestou sezónu. Co se v klubu za tu dobu změnilo? A jak by k sobě pasovalo spojení Chrudimi a druhé nejvyšší soutěže?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete přiblížit svou fotbalovou kariéru?
S fotbalem jsem začal zhruba v sedmi letech ve svém rodném městě Kolíně, kde jsem, až na krátkou epizodu ve Slavii Praha, hrál do svých patnácti let, než si mě vyhlédl Slovan Liberec. Ve Slovanu jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi a stal se členem B týmu. Bohužel jsem se však neprosadil do prvoligového áčka a tak jsem si začal hledat angažmá jinde. V tu dobu mi zavolal trenér Pavel Jirousek, zda bych to nechtěl jít zkusit do Chrudimi, která se chystala na svoji premiérovou sezónu v ČFL. Na nabídku jsem nakonec kývl, což se ukázalo jako dobrý krok, protože se nám podařilo hnedka celou soutěž vyhrát.
V Chrudimi jste dlouho hostoval z Liberce, nyní už jste jejím hráčem. Šance na ligové starty na severu Čech nepřišla?
Bohužel ne. V době, kdy jsem nastupoval za B tým, proudilo do Liberce hodně cizinců, převážně z Balkánu, kteří dostávali přednost před vlastními odchovanci. Pro mladé hráče tak bylo velmi obtížné se do prvního týmu dostat. V koutku duše jsem samozřejmě doufal, že šance přijde, ale bohužel nepřišla. Ale i tak na Liberec vzpomínám jen v tom nejlepším a budu se do něj vždy rád vracet.
Jak se fotbal v Chrudimi vyvíjí, změnilo se něco za dobu, co v ní jste?
Určitě ano. Každý rok se snažíme do naší hry vnášet něco nového. Za ty roky v ČFL jsme udělali velký herní progres. Také se daří do kádru pravidelně začleňovat mladé hráče, kteří přicházející z dorostu, což vnímám jako velkou devízu klubu. Postupně se také zlepšuje zázemí a podmínky na stadionu. Dnes máme v Chrudimi krásnou novou tribunu, za kterou už se nemusíme stydět. Škoda jen, že nechodí více fanoušků.
Tušil jste před sezónou, že tohle bude sezóna, ve které Chrudim bude kralovat?
Samozřejmě jsme věřili tomu, že pokud budeme pokračovat v nastolené práci, tak se budeme pohybovat vepředu. Upřímně ale říkám, že to, jak se doposud tabulka vyvíjí, z nás čekal asi málokdo.
Čím to je, že tým tak válcuje soupeře? Poslední tři zápasy jste vždy skórovali čtyřikrát...
Vím, že to bude znít jako fráze, ale za vším je tvrdá práce na tréninku. Máme kvalitní tréninky, které nás baví. Důležité je, že jsme schopni věci z tréninku přenést do zápasu. Možná i proto jsme pro soupeře hůře čitelní. Je pravda, že nyní dáváme hodně gólů, ale to se může také rychle obrátit. Každopádně si toho vážíme, že to tak je a budeme se snažit ve střílení gólů pokračovat i nadále.
Jste první, na kontě nejvíce vstřelených branek, nejméně vstřelených. Je v současné době na hře týmu vůbec co zlepšovat?
Vždy je co zlepšovat. Samozřejmě, že i my jsme si vědomi našich chyb. A že jich není málo (úsměv). Na těchto chybách se ale snažíme neustále pracovat a posouvat tak naši hru zase o krůček dále.
Co říkáte na vaše nejbližší pronásledovatele - Vltavín, Zápy, Králův Dvůr a Domažlice? Z kterého týmu máte největší respekt?
Žádný zápas v ČFL není lehký a je třeba respektovat každý tým. Nicméně ze svého pohledu vnímám jako největšího pronásledovatele Domažlice, které mají velmi dobrý tým a Vltavín, na který se nám dlouhodobě spíše nedaří, ačkoli jsme je v posledním vzájemném duelu na jejich hřišti porazili. Podle mého ještě neřekli poslední slovo ani Písek a Dobrovice.
Asi se dá čekat, že v zimě bude o některé hráče z Chrudimi zájem z vyšších soutěží. Myslíte, že kádr, který je poměrné úzký, udržíte pohromadě?
Těžko říci, určitě máme ve svém středu několik výborných hráčů, kteří by si zasloužili vyšší soutěž vyzkoušet. Na druhou stranu, ne vždy je vyšší soutěž výhra. Asi by záleželo na konkrétní nabídce. Věřím ale, že se podaří kádr udržet.
Chrudim a FNL, jak by to šlo dohromady? Bavíte se o tom v kabině, nebo je to zakázané téma?
Lhal bych, kdybych řekl, že na toto téma občas s kluky v kabině nenarazíme. Nejenom pro nás hráče, ale i pro lidi okolo klubu, by to byla určitě velká odměna, zkusit se poměřit s týmy z druhé ligy. Není to ale tak, že bychom to nějak přehnaně řešili a svazovali se tím. Do konce soutěže zbývá ještě spousta zápasů a může se stát cokoliv. Nicméně pokud by se nám to povedlo, určitě by to bylo pro vedení zajímavé téma.
Na podzim vás ještě čeká utkání s Pískem a v Nymburku. Pojďte napovědět tipérům, kteří na fotbalunas.cz tipují výsledky – kolik bodů z těchto zápasů získáte?
Rádi bychom zakončili úspěšnou podzimní část dvěma výhrami. Přestože nás nečeká vůbec nic jednoduchého, věřím v plný počet bodů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.