Na tréninku do toho dávám vše, říká Jakub Šroubek, talent Lhoty

Občas se stane, že ani ten nejpilnější redaktor nedostane odpověď na své otázky včas. Někdy to trvá hodinu, někdy den a někdy dokonce týden. Aby se k vám ale odpovědi dostaly po půl roce, to se vám může stát jen v jediném případě - když se snažíte vyzpovídat Kubu Šroubka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kubo, měl jsi přes léto nějaké nabídky na odchod do jiného klubu?
Pokud si dobře vzpomínám, tak žádné nabídky jsem neměl. Byl jsem pouze v Anglii poblíž Birminghamu, kde jsme se Šteflosem absolvovali letní přípravu, ale nevyhovovaly nám tamní podmínky, tak jsme se s radostí vrátili do naší Lhoty.
Co tě ve Lhotě udrželo, když se rozpadla kabina?
Neberu to tak, že by se rozpadla kabina, to vůbec ne! Parta je pořád skvělá a já jsem neměl důvod chodit jinam.
Pod novým trenérem hraješ stabilně a stáváš se oporou týmu. Je to to, o čem jsi vždy snil?
Eda je konečně první trenér, který si všiml, že na tréninku a v zápase nechám všechno, takže to muselo přijít... Samozřejmě si dělám srandu... Bohužel nás v kádru není až tak moc a je to asi první sezóna, kdy na pozici stopera nejsou čtyři hráči, takže trenér nemá moc na výběr. (smích)
Celý kraj ale ví, že krajský přebor nebude tvým vrcholem. Myslíš už na vyšší soutěže?
Jak říkám, byl jsem na testech v Anglii a nevyhovovalo mi to, takže zatím nemám důvod měnit soutěž. Určitě bych si rád někdy zkusil vyšší soutěž, ale musí na to bylo ta správná příležitost...
Nemáš ale úplné štěstí na spoluhráče. Kdo ti přidělává nejvíce vrásek na čele?
Nejvíc vrásek? Asi když se někdo po tréninku nebo zápase neumyje a jede rovnou za přítelkyní... Ale nebudu jmenovat. Dál asi Bémák, ale už jsem se naučil žít s tím, že když dorazím o třicet sekund později na sraz, tak mám za pokutu. Na druhou stranu bude dobrá dokopná.
S kým teď naopak nejvíce držíš partu po odchodu například Kuby Kohouta?
Jak jsem říkal, v naší kabině to není rozdělené na nejlepší kamarády atd. Všichni držíme pospolu, a to je na tom to hlavní. Co se týče Kuby Kohouta, tak jeho odchod mě samozřejmě velmi mrzí, ale v šatně má pořád dva páry kopaček a smradlavé Conversky, takže já věřím, že se jednou vrátí!
Věříš slovům Zbyňka Černého, který se svěřil, že se toho od tebe hodně naučil?
Tak tomu nevěřím vůbec! Naopak já se snažím učit od něj, přece jen má v týmu asi nejvíce zkušeností a na hřisti je to znát, je to správný kapitán. Akorát občas na hřišti hodně kecá na rozhodčí a odnesu to já, protože se nechám strhnout.
Pojďme trochu do osobního života. Opravdu se držíš motta "Sex, drogy, alkohol"?
Nevím, kdo ti tohle řekl, ale nějaké tipy bych měl. Každopádně tohoto motta se nedržím, držím se jiného, které nám ještě na Sencu vtloukal do hlavy trenér Havel (kterého na dálku zdravím). A to motto zní: “Hoši, žádný souložení před zápasem, abyste byli nadržený na fotbal!”.
Tvůj nejoblíbenější gól?
To bylo také asi ještě na Sencu v U19 pod vedením Pepy Parláska (taky zdravím), kdy jsme hráli na Motorletu, poločas jsme prohrávali 2:0, ale nakonec jsme vyhráli 3:2 a já dával v 90. minutě vítězný gól. Dalších gólů jsem už moc nepřidal. (smích)
Máte v oboru na škole hezké holky?
Nějaká se tam samozřejmě najde, ale já už na ně naštěstí moc koukat nemusím. (hlasitě si oddechne)
Co říkáš například na příběh Johna Terryho, který svým spoluhráčům přebíral partnerky?
John je prostě střelec.
A co vzkážeš ty svým spoluhráčům?
Hlavně to, aby se pořádně připravili na dokopnou (která už Jakuba dávno proběhla, pozn. redakce) a hlasovali pro našeho favorita v sestavě podzimu!
My už tě snad jen poprosíme, abys potrénoval dochvilnost.
Chtěl bych se všem čtenářům omluvit, ale první holka je první holka, neměl jsem teď moc času.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.