Podzimní část Poutník ligy zahájilo a uzavřelo vítězství hráčů Ústrašína v sestavě kola

Podzim 2017 v Poutník lize už je téměř za námi. Zbývá už jen dohrát tři odložené zápasy (Plačkov-Čejov, Počátky-Lukavec, Obrataň-Horní Cerekev) a až do konce března nás čeká dlouhá zimní pauza. Posledním podzimním hráčem kola, těsně před zahájením hlasování do sestavy podzimu, se stává už počtvrté ústrašínský hráč, tentokrát je to Jan Kott, získal bezmála 50 % všech zaslaných hlasů a tak o jeho výhře nebylo pochyb.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Honzo. Na konci podzimní části Poutník ligy, kde se odehrála přesně polovina, tedy třináct kol, jsi už čtvrtým hráčem TJ FC Ústrašín, kterému se tuhle anketu podařilo vyhrát. Sledoval jsi průběh hlasování, jehož výsledek byl díky tvým fanouškům jasný prakticky hned, jak se do hlasování naplno pustili?
Ahoj. No, co na to říct. V každým případě je to super, i v tom ohledu, že se to podílí na už tak dobré náladě v šatně. Stejně jako kluci, kteří tuto anketu vyhráli v minulých kolech, i já chci všem moc poděkovat za podporu. Je to veliká motivace do dalších zápasů, i když v mém případě až do těch jarních. Co se týče nominace, o té jsem se dozvěděl na klubovému profilu na facebooku. A jelikož to byla moje první nominace, tak se musím přiznat, že od té doby jsem průběh hlasování poměrně poctivě sledoval.
Očekával jsi, že se po vítězném utkání proti FC Slavoj Žirovnice "B" dostaneš do sestavy kola? Měl jsi ze svého výkonu na hřišti dobrý pocit? A jak z tvého pohledu celé utkání probíhalo?
To určitě ne. Proto jsem byl nominací velmi, i když nepopírám že mile, překvapen. Ještě pořád si zvykám na odlišný styl hry a celkově na fotbal v mužské kategorii, přece jen jsem byl z dorostenecké divize zvyklý na trochu jiný fotbal. Proto jsem rád za každou radu, kterou sem tam od někoho z týmu dostanu. Po zápase jsem byl spokojený ani ne tak se sebou, jako s výsledkem a výkonem celého týmu. Ale myslím, že z mé strany to byl jeden z těch lepších zápasů, i když i tentokrát tam byly chyby a momenty, ze kterých je třeba se ponaučit. Tak to však bývá, vždycky je co zlepšovat. Avšak takové zápasy, jako byl ten s Žirovnicí, nejsou o jednom hráči, proto si jsem vědom, že tato nominace plyne hlavně z dobré práce celého týmu. A k zápasu, přesně takové zápasy jsou vždy náročné, soupeř byl silný ve středu pole a hrozil z dobrých přihrávek za obranu. Navíc vše komplikoval vítr, který chvílemi dělal problémy na obou stranách. My jsme se však konečně sešli v poměrně slušném počtu a myslím, že to na hřišti bylo znát. Snažili jsme se kombinovat a poměrně často jsme hrozili po křídlech. Jen je trochu škoda, že se trápíme v koncovce. Kdybychom v prvním poločase proměnili několik gólových příležitostí, které jsme měli, mohli jsme hrát v pohodě a nemuseli bojovat o cenné body až do posledních minut. Ale jsem rád, že nás gól soupeře nepoložil na lopatky, a nakonec se nám podařilo zvítězit.
TJ FC Ústrašín zakončil podzimní část Poutník ligy především díky posledním dvěma vítězným zápasům bezpečně daleko od sestupových pozic se 17 body, prozatím na 8. místě, které se ale ještě v závislosti na víkendová utkání Plačkov-Čejov a Počátky-Lukavec může ještě k horšímu změnit. Jsi jako hráč "Žluté ponorky" s průběhem podzimu spokojen?
Člověk není nikdy spokojený, protože ví, že vždycky to může být lepší. V průběhu sezony byly zápasy, ve kterých jsme dominovali, ale převahu na hřišti se nám nepodařilo přeměnit ve vítězství. Na druhou stranu byly i zápasy, kdy jsme měli vyloženě štěstí. Takže naše umístění v tabulce asi odpovídá tomu, co jsme na podzim předvedli. Současně doufám, že na jaře se nám bude dařit o trošku víc a budeme při nejmenším bojovat stejně, jako v posledních dvou zápasech.
Hráčem Ústrašína jsi teprve od léta 2017, kam jsi, stejně jako mnoho dalších současných hráčů TJ FC Ústrašín, zamířil z FK Pelhřimov. Proč v tvém případě padla volba právě na tým hrající Poutník ligu?
Tak hlavním důvodem mého přestupu z Pelhřimova je studium na časově náročnější vysoké škole, tudíž bych fotbalu v Pelhřimově nemohl věnovat tolik času, kolik by to vyžadovalo. A Poutník liga pro mě byla celkem jasná volba. Jednak proto, že i zde se podle mého hraje fotbal na poměrně slušné úrovni a poté, byl to tak trochu můj dětský sen. Už od mala jsem měl přání, abych jednou hrál za Ústrašín. Tento tým pro mě byl vždy srdeční záležitostí. V týmu hrával můj taťka, který z Ústrašína pochází, tudíž jsem tam jezdil k babičce a pravidelně navštěvoval domácí zápasy místního klubu. Takže volba, kam z Pelhřimova, byla poměrně jasná.
Přestože jsi v Poutník lize zatím ještě nováček, tak po odehrané polovině sezóny se následující otázce těžko můžu dál vyhýbat. Na kolikátém místě v tabulce vidíš TJ FC Ústrašín na konci sezóny 2017/2018?
Poutník liga je velice vyrovnaná soutěž, o čemž vypovídá i pohled na tabulku. Na konci jara to může dopadnout jakkoliv, ale byl bych rád, kdyby se nám povedlo umístit se v první polovině tabulky.
Co zatím říkáš za úroveň Poutník ligy, která je z nepochopitelných důvodů stále považována za amatérskou fotbalovou soutěž?
Tak rozhodně je škoda, že se této soutěži nepřikládá větší pozornost a respekt. Je zde spousta hráčů, kteří za svou dosavadní kariéru prošli spoustou týmů a hráli vyšší soutěže. Už jen z toho důvodu by si nejen hráči, ale celá soutěž zasloužili větší uznání.
V kolika letech jsi začal s fotbalem a kdo tě na fotbalový trávník přivedl úplně poprvé?
Já jsem v podstatě fotbalem vyrůstal. Právě díky tomu, že taťka hrál fotbal, jsem se ve fotbalovém prostředí pohyboval už od mala. Jinak svůj první trénink jsem absolvoval asi v pěti letech a samozřejmě mě na něj nedoprovázel nikdo jiný než taťka.
Který sportovec tě ve tvé rozjíždějící se ligové kariéře nejvíce inspiruje?
Takový, který nikdy nehrál žádné nejvyšší soutěže a v současnosti už ani aktivně nehraje. Za všechno moc vděčím taťkovi, on je pro mě obrovským vzorem, a to nejen ve fotbale. Byl to on, kdo mi nejvíce radil a pomáhal, ať už z pozice rodiče, nebo po dobu dvou let i jako trenér. I nyní za mnou stojí, dává mi dobré rady a snaží se mě podporovat, jak jen to jde. Za všechno bych mu chtěl strašně moc poděkovat. A co se tedy profesionálních fotbalistů týče, vždycky jsem obdivoval a můj respekt měl a stále má Frank Lampard.
A co oblíbený fotbalový klub, ať už český, nebo zahraniční?
Jako malý jsem byl velikým fanouškem pražské Sparty a londýnské Chelsea. Teď už dění na českých i zahraničních fotbalových scénách příliš nesleduji, ale pokud bych měl říci své oblíbené fotbalové kluby, byly by to právě tyhle dva.
Jak často navštěvuješ stránky fotbalunas.cz? Které články patří mezi tvoje nejoblíbenější?
Pravidelně jsem začal až od začátku letošní sezony. Do té doby to bylo pouze výjimečně. A když už tam jsem, rád si přečtu reportáže ze zápasů a občas sleduji právě anketu o hráče kola.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.