Fotbal je pro mě styl života, říká hráč kola Miroslav Velík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Miroslave, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Díky za gratulaci a také díky všem, kteří pro mě hlasovali. Vážím si toho. Zápas jsme začali dost ospale, ale podařilo se nám dát první gól, což se nám moc často nestává. Soupeř vzápětí srovnal. Druhá část byla mnohem lepší. Hráli jsme v deseti, ale paradoxně lépe než v první půli. Prostě potřebujeme na kombinaci více místa.
Jak jsi spokojen se svým výkonem?
Výkon by měl hlavně posoudit trenér. Osobně bych řekl, že můj výkon kopíruje výkon týmu. První půle ospalá, druhá mnohem lepší.
Čeká vás poslední zápas podzimu. Jaké jsou plány na dokopnou?
Na dokopnou je plán jasný...platit, platit a zase platit. Všechny ty pokuty, které se za sezónu nasbírají náš pokladník pečlivě eviduje a pak nám to předseda na dokopné spočítá. Dokopná je ale hlavně o zábavě s lidmi kolem fotbalu a ta určitě bude.
Jak budeš trávit dlouhou zimní přestávku?
Zpočátku asi odpočinkem, ale každý kdo má rád tenhle sport ví, že to moc dlouho nejde. Nějaká sálovka asi bude a zimní příprava na sebe taky nenechá dlouho čekat. Budu taky trávit víc času doma s rodinou. V sezóně mě o víkendu doma moc neviděli.
S kým si na hřišti nejvíc rozumíš?
Asi bych na někoho zapomněl, kdybych začal jmenovat. Rozumím si s každým, kdo chce hrát kolektivně a nesnaží se hrát jen sám na sebe.
Na jaký zápas vaší skupiny se vždy nejvíce těšíš?
Bude to znít asi strašně obyčejně, ale musím říct, že těším na každý zápas. Vždy je to výzva. Zahrát co nejlíp proti silnějším, přetlačit ty stejně dobré a umět motivovat se na ty papírově slabší. Těším se na tu výzvu.
Jakou muziku posloucháš?
Poslouchám toho hodně. Zase bych na někoho zapomněl a hlavně jsem už jiná generace. Baví mě Mňága a Ždorp, Springsteen, Mark Knopfler, Richard Müller.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Vzor? To bych musel hodně přemýšlet. Pro mě to byli asi lidé, kteří mě k fotbalu přivedli a udrželi. Všichni ti trenéři a starší spoluhráči. Hodně taky můj táta, který mě i trénoval. A protože jsem hrál v Netolicích musím přiznat, že můj velký vzor vždy byl a bude Honza Rejhon, ten je tam pořád velká ikona.
Co říká fotbalu tvoje rodina či přítelkyně?
Manželka moc dobře ví, že něco jako fotbal existuje a že kvůli tomu jsem často mimo domov. I když by byla radši, kdybych byl víc doma, vím, že mi fandí. Moje tříletá dcera byla se mnou na fotbale a moc se jí to líbilo.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Vzhledem k tomu, že už ho hraju skoro 30 let tak bych, že pro mě znamená hodně. Je to i trochu styl života. Honit se v horku, v dešti a zimě, trávit víkendy cestováním po okrese, umět vítězit a prohrávat. To asi není pro každého a je to taky záruka, že se na fotbale sejdete s opravdovýma nadšencema. To je asi ten hlavní důvod, proč ho hraju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.