Petr Dvořák z týnské Olympie hraje svou první sezónu mezi muži. Nejsilnějším soupeřem byly Strakonice, hlásí

Na pozici Hráče kola sice hlasy fanoušků vynesly brankáře Jakuba Hotového z SK Planá, ale vzhledem k tomu, že rozhovor s ním jsme nabídli nedávno, sám gólman navrhl vyzpovídat stříbrného muže kola. Tím byl záložník týnské Olympie Petr Dvořák!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou povedené představení na Sedleci. Váš výkon chválil i soupeř, měl jste pocit, že hrajete své nejlepší utkání v sezóně?
Pocit, že se mi v utkání daří, jsem měl až v druhém poločase po vstřelení branky na 0:2. V první půli jsem měl ale několik sprintů po lajně, kdy se mi povedlo i dobře odcentrovat a to mi dodalo klid do kopaček. Celkově mi utkání na pěkném hřišti v Sedleci sedlo.
Trenér Orlíček ale zmínil, že ve finální fázi jste měl ještě rezervy. Je to to, na čem chcete ještě zapracovat?
Je to pravda. Když už se mi podaří odcentrovat, tak často nenacházím spoluhráče. A rozhodně bych na tom měl zapracovat. Budu muset občas zvednout hlavu a podívat se po svých spoluhráčích.
S 16 body jste zatím pátí. Panuje s tím spokojenost?
Je to velmi vyrovnané. Po dvou vyhraných zápasech je znát spokojenost v kabině i na hřišti. Umístění je pěkné, ale furt visí ve vzduchu zápasy, kde jsme minimálně 5 bodů ztratili, a kde jsme body doslova darovali.
Teď vás čeká zápas s lídrem ze Slavie. Jak na ní?
Do Týna přijede kvalitní soupeř a to by nám mohlo jistým způsobem i vyhovovat. Věřím, že to bude pěkný a vyrovnaný zápas, kdy muže rozhodnout i jediná branka. Proto se budeme muset vyvarovat zbytečných chyb, ztrát balónu a proměňovat šance.
Kterého soupeře, se kterým jste se setkali, zatím hodnotíte jako nejsilnějšího?
Nejsilnějším soupeřem byly Strakonice. Naštěstí každý hráč ze sebe v utkání vydal všechno a dokázali jsme je porazit.
Co je největší zbraní vašeho týmu? Kdo se řadí k oporám?
Většina našich hráčů dokáže přejít jeden na jednoho a poté rozdat kvalitní přihrávku. V tom vidím naši sílu. K oporám patří všichni zkušení hráči, kteří za Olympii hrají už roky a také oba brankáři, kteří nás v několika situacích výrazně podrželi. Určitá opora je i v tribunách od našich fanoušků, kteří pravidelně chodí fandit a hodnotit naše výkony.
Můžete shrnout svou dosavadní kariéru?
Byl jsem registrován v Březnici, ale začínal jsem právě v Týně na hostování, kde jsem vydržel až do dorostu, v 16 letech jsem se vrátil zpět do Březnice, kde jsme vykopali I.B třídu, na což mám ty nejlepší vzpomínky. V létě 2017 jsem dostal pozvánku na přípravu do Týna. Tak jsem to zkusil a týmy se dohodly na přestupu. Nyní jsem v Olympii tedy první sezónu v dospělém fotbale.
Klub si vede pečlivě svůj facebook, naposledy tam představil aktuální posilu Olympia Okamuru. Kdo za podobnými nápady stojí?
Ano, naši admini se v těchto věcech vyžívají, kdo konkrétně za tím stojí, to ale sám nevím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.