Rozhovor s hráčem kola Robertem Brejchou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Robert Brejcha ze Starého Smolivce. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začínal v 7 letech ve Hvožďanech, kam jsem chodil též do Základní školy.
Jak se pak vyvíjela Vaše kariéra, kde všude jste hrál?
Ve Hvožďanech jsem hrál do svých 17 let, kde jsem prošel žákovskou a částečně dorosteneckou základnou. Poté jsem začal hrát za svojí domovskou obec Starý Smolivec, kde jsem odehrál ještě několik zápasů za dorost a pak jsem již nastupoval za "A" tým, který se v té době nacházel ve III. třídě Okresní soutěže Plzeň-jih.
O víkendu jste zdolali Radkovice, jaký to byl zápas podle Vás?
Vzhledem k tomu, že se pro nás sezóna nevyvíjela od začátku úplně podle představ, tak je pro nás důležité uhrát body v každém dalším zápase, zejména v těch domácích. Jelikož jsme v předchozím zápase uhráli po penaltovém rozstřelu tým Kláštera, tak jsme na svůj výkon chtěli navázat a Radkovice porazit a získat body tři. Jelikož jsme již v první minutě vstřelili gól a později vedli již 2:0, tak se to pro nás vyvíjelo dobře. Soupeř však pěkným gólem snížil 2 minuty před koncem poločasu, tak jsme se v kabině museli více motivovat, aby jsem to dotáhli do vítězného konce, což se nám povedlo a nakonec jsme v druhém poločase vstřelili ještě dvě branky a zaslouženě jsme vyhráli 4:1.
Byl jste spokojen se svým výkonem?
Svůj výkon bych nechtěl hodnotit, to posoudili ostatní spoluhráči a kamarádi, ale je důležité, aby byla v týmu dobrá atmosféra a pak je to vše o dost snazší a zábavnější.
Popíšete mi Váš gól?
V zápase jsem nastoupil na pozici stopera, kde jsem si již od počátku druhého poločasu všímal, jak brankář soupeře zůstává stát ve větší vzdálenosti od branky. Myslím, že v 78 minutě se ke mě odrazil míč, v tu dobu jsem byl mezi kruhy své poloviny hřiště, který jsem si zpracoval a v tu chvíli jsem si všiml postavení brankáře, tak jsem si míč posunul před sebe a vystřelil jsem na bránu soupeře. Ten zapadl pod břevno dopřostřed brány, na který brankář již nedosáhl. Pro diváky zajímavá podívaná (úsměv).
Hrál jste někdy s někým, koho byste označil jako nejlepšího hráče?
Ano, v sezóně kdy jsme postupovali do I. B třídy, k nám do klubu přišel hráč z Prahy Stanislav Procházka, který dojíždí na chalupu nedaleko Smolivce a ten do klubu vnesl pohodu, novou fotbalovost a nový impuls, který nás s trenérem Marcelem Voříškem posunul do soutěže, kde jsme setrvali šest let, což pro naší malou obec byl krásný fotbalový čas.
Jak moc Vám fotbal zasahuje do osobního života?
Myslím si, že hnedle každý si doma od své přítelkyně či manželky vyslechne své. Většina ví, o čem mluvím (úsměv). Je to ale srdeční záležitost.
Věnujete se ještě jinému sportu krom fotbalu?
Pokud to čas dovolí, tak si rád zahraji tenis.
Máte nějaký zápas na který rád vzpomínáte?
Na zážitek, na který ve fotbale nezapomenu, jsou asi všechny zápasy, které jsme odehráli v sezóně, kdy jsme postupovali do I. B třídy.
Jaký je Váš největší fotbalový úspěch?
Postup do I. B třídy. Zejména fungování party kamarádů z týmu.
Který tým považujete za největšího aspiranta na postup?
Dobře rozehrané to mají Kasejovice, Chlumčany "B" a také Blovice, myslím si, že se hlavně rozhodne v jarní části, kde se karty můžou zamíchat.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Určitě Josef Masopust, kolik fotbalistů bylo lepších (úsměv).
Oblíbený fotbalový tým?
Viktoria Plzeň.
Hráč kola v některých týmech musí kupovat basu piv, platit panáky nebo šoupnout něco do kasy. Čeká něco takového i Vás?
Určitě se na to již kluci třesou, až zaplatím nějaké panáky (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.