Ondra Pyclík už si 1. ligu zahrál

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, gratuluji k vítězství o hráče kola. V kabině budou mít asi všichni radost. :- ). Kdo je v Jičíně pokladník?
Děkuji, vážím si toho, je to zásluha celého týmu. A nééé jenom moje. V kabině budou mít samozřejmě radost, protože rozhovor = penízky do kasy . :-).. Pokladník je Fazy (Michal Farkass)
Ať naši čtenáři ví, tak krátce popiš svou kariéru, než jsi se dostal do Nového Jičína.
Takže v prvé řadě, k fotbalu mě přivedl můj otec. Se svou kariérou jsem začal ve Vítkovicích, dále jsem pak odešel do Hlučína, kde jsem hrál celostátní ligu dorostu U19. Poté mě z Hlučínu koupil Baník Ostrava, kde jsem v průběhu své smlouvy dostal šanci nakouknout do ligy a naskočil jsem do zápasu s Jabloncem. Po vypršení smlouvy v Baníku jsem se dostal na Slovensko, kde jsem hrál 2. slovenskou ligu za Senec. Po angažmá v Senci jsem se vrátil zpět do Česka a působil jsem v třetiligové HFK Olomouc. Po skončení smlouvy v HFK jsem dostal nabídku od pana Holuba. A i přesto, že jsem měl nabídku i z třetí ligy jsem se rozhodl pro Nový Jičín. S nabídkou přišel pan Holub jako první a navíc mám v Novém Jičíně prarodiče, takže rozhodnutí bylo celkem snadné.
Jak se „upekl“ tvůj přestup právě do Nového Jičína?
Jednoduše. Po schůzce jsem panu Holubovi přislíbil své další pokračování v Novém Jičíně. Jakmile mi pár dnů později zavolal, že přestupu nic nebrání, bylo rozhodnuto.
Máš tady nahradit Radovana Lokšu, což je velmi těžký úkol, ale dle tabulky střelců se ti to daří, co myslíš?
Do Nového Jičína jsem v prvé řadě přišel za účelem pomoci klukům hrát na špici a pokusit se o případný postup. Samozřejmě, že když jsem přicházel, tak jsem v hlavě měl, že přicházím za Lokiho, a že nahradit ho bude těžké. Myslím si, že mě kabina rychle přijala a jsem za to rád. Cítím se dobře a jsem rád, že to tam padá, ale na gólech se podílí celé mužstvo.
Jak jsi viděl zápas s Havířovem?
Myslím si, že zápas s Havířovem jsme zvládli na jedničku. Byl to náš prozatím nejlepší výkon, který jsme předvedli. Do zápasu jsem šli s tím, že porazit se dá každý a rozhodně jsme neměli strach hrát. Vycházeli jsme s kvalitní defenzívy do rychlých protiútoků. Některé situace jsme mohli samozřejmě vyřešit lépe a přidat i více gólů, ale jsme rádi, že to vyšlo a vyhráli jsme.
V tomto zápase jsi mohl dát více gólů, co tomu chybělo?
Ano máte pravdu mohl :-) . V první půli mi míč skočil na holeň a vůbec jsem ho netrefil tak, jak jsem chtěl. V druhé půli už tam bylo situací o něco víc. V jedné jsem si míč předkopl hodně a havířovský brankář Slavík včas vyběhl. V další situaci mi gól neuznali rozhodčí , prý kvůli ofsajdu, ale my si myslíme, že to ofsajd nebyl, protože v době přihrávky jsem stál před bránícím hráčem a těsně přede mnou míč ještě tečoval havířovský Miroslav Matušovič.
V sestavě kola jsi tentokrát nebyl z týmu sám, ale i Tvůj spoluhráč Staněk, který ještě loni hrál v dorostu. Co na jeho výkony říkáš?
Mara Staněk je na svůj věk velice šikovný fotbalista a myslím si, že pokud bude dál předvádět podobné výkony , jako např. teď s Havířovem, určitě do budoucna nezůstane v divizi.
A nyní jedete k nováčkovi do Ústí a chtělo by to asi tři body potvrdit. Tak jak na ně?
Podle mého názoru je Ústí podobný soupeř jako Havířov. Sám jsem byl na jejich vzájemném utkání. Oba týmy chtějí neustále hrát a proti takovým týmům se vždy hraje lépe. Uvidíme s čím přijde trenér, ale myslím si, že to bude podobný scénář, jako teď s Havířovem. Kvalitní defenzíva a jakmile získáme míč, tak okamžitě sprintem dopředu a snažit se zakončit nejlépe gólem. :-) ..
Vím, že moc volného času není, ale když tak jak ho využíváš?
Máte pravdu, moc volného času nemám. Od rána v práci a po práci na trénink. Takže domů se vracím někdy o půl sedmé večer, ale když už se volný čas naskytne, trávím ho především se svou dlouholetou přítelkyní.
Díky za rozhovor a ať se daří Tobě i Tvému týmu.
Nemáte zač. Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.