Michal Steuer - Myslím si, že máme fajn partu a jsem v B-týmu rád

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce vyzpovídala oldřišovského Michala Steuera. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Anketa je v Oldřišově poměrně oblíbená, kdo je největším hecířem při hlasování?
Dobrý den máte pravdu, že se anketa v Oldřišově celkem chytla. Největším hecířem bude určitě v B-týmu Vojta Bechný. A pro tohle kolo jsem měl určitě velkou podporu od Pavla Pardyho. A za A-tým je to jednoznačně Denis Bořucký.
Jak jste se dozvěděl o nominaci?
O nominaci jsem se dozvěděl prostřednictvím našich týmových facebookových stránek, kde někdo sdílel odkaz na anketu.
Jakou odměnu budete muset hodit do kabiny?
Tak samozřejmě budu muset přinést nějakou tu lahvinku. To je dle mého názoru taky hlavní motivace kluků k hlasování v téhle anketě. (smích)
Pojďme k sobotnímu zápasu v Bohuslavicích. Čtyři minuty před koncem vedete o tři branky, a nakonec je z toho remíza. Jak jste zápas viděl vy?
Jako většinou, jsme rychle ze začátku vstřelili gól. Soupeř potom rychle srovnal na 1:1. Do poločasu jsme ale dali další dva góly a mysleli si, že máme zápas v kapse. Po poločase přišla ještě penalta a my vedli 1:4 a říkali si, že už to nejde nevyhrát. Potom se nám zranili někteří hráči, a museli jsme trochu přeskládat sestavu. Poté přišla osudná 85. minuta, kdy jsme dostali nešťastný gól z levé strany. Místo abychom se uklidnili a v klidu dohráli, jsme znervózněli a začali dělat individuální chyby. Soupeř toho náležitě využil a dopadlo to, jak to dopadlo. Můžeme si za to bohužel ale sami.
To není poprvé, co jste ztratili vedení o tři branky v závěru zápasu. Čím si tento jev vysvětlujete?
Máte pravdu, není to poprvé. Naposledy se Sudicemi to bylo to samé. Já tento zápas ale nehrál, tak nemůžu hodnotit, co se stalo. Ale tentokrát to bylo dozajisté velkým znervózněním, aby se právě neopakovalo to co se Sudicemi. A jak už jsem říkal, začali se kupit chyby a nakonec to dopadlo právě tak, jak jsme se obávali.
Vedoucí Bielák hovořil po zápase, že i když jste inkasovali čtyři branky, tak přes vaši stranu nic neprošlo. Jak vy sám hodnotíte svůj výkon?
Sám sebe hodnotím strašně nerad. Těší mě, že to o mě řekl, ale sám si nejsem úplně jistý, jestli je to pravda. Minimálně u prvního gólů nesu částečnou vinu. Určitě se na mém výkonu dalo ještě hodně vylepšit.
Po osmi kolech jste na pátém místě. Nebyly přece jen před sezónou ty ambice trošku větší?
Ani bych neřekl. Chceme hrát tak nějak v té horní půlce tabulky a to zatím plníme. Řídíme se heslem našeho trenéra že „Spadnout už není kam, tak to hrajte pro radost“ . (smích)
Koho považujete za hlavního aspiranta na postup a proč?
Asi současně první Bolatice. Mají dobře rozehranou sezonu, kde z osmi zápasů mají sedm výher. Taky podle našeho vzájemného zápasu vím, že mají kvalitní tým, který hraje zkušenou hru.
Teď přivítáte na svém hřišti Závadu. S jakým cílem půjdete do zápasu, a s jakou taktikou?
Tak cílem bude určitě vyhrát. Dát ze začátku rychlé góly, a hlavně neopakovat chyby z minula, a udržet výsledný stav pro naše dobro. Doma se nám hraje dobře, máme skalní fandy, kteří na nás chodí, a pro ty se budeme určitě snažit vyhrát a hrát pěkný fotbal.
Zatím jste strávil svou kariéru v Oldřišově. Nikdy vás nelákala změna dresu? Nikdy nepřišla nabídka na změnu?
Jsem odchovanec Oldřišova. Hraji tady už od žáků, přes dorost až teď do mužů. Nikdy žádná nabídka na změnu dresu nepřišla, ale já se považuju za takového patriota. (smích). Takže si myslím, že i kdyby přišla, tak bych z Oldřišova neodešel. Myslím si, že i kdyby mi v Oldřišově z nějakého důvodu zakázali hrát, tak bych radši s fotbalem skončil, než abych šel někam jinam.
Dle mých zjištění jste loni ještě na podzim nastupoval za áčko. Co se stalo, že jste se jarní sezónu odmlčel?
Ano hrával jsem v Ačku na pozici pravého obránce. První přípravný zápas před jarem jsem se zranil. Natrhnul jsem si lýtkový sval na pravé noze. Po tomhle zranění jsem se dlouho zotavoval a celé jaro jsem byl mimo. Teď na podzim přišlo do A-týmu spoustu nových kluku, a já jsem se myslím zdárně zabydlel zpět v B-týmu.
Chcete si znovu vydobýt cestu do vašeho áčka?
Jsem docela dost pracovně vytížený a nestíhám všechny tréninky, které bych potřeboval, abych se dostal zpět do áčka. V béčku až takové nároky na tréninky nejsou, takže mi to tam celkem vyhovuje. Myslím si, že máme fajn partu a jsem v B-týmu rád.
Čeho byste chtěl ve fotbale ještě dosáhnout?
Už asi žádné velké ambice nemám. Hlavně chci hrát fotbal tak, aby mě bavil a hrál jsem ho rád.
Jaké je vaše civilní povolání?
Pracuju jako automechanik v rodinné firmě.
Jaké jsou vaše koníčky a čemu se věnujete ve svém volném čase?
Nejvíc se ve svém volném čase snažím věnovat manželce. Oba dva máme rádi motorky, takže jezdíme na motorce. Bohužel toho volného času není tolik, kolik bych si přál. Taky ještě, běhám za oldřišovské hasiče.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.