Ani Humpolec letos nezůstává zkrátka, hráč devátého kola válí v dresu Čejova

Stejně jako jsme vám tento týden nabídli rozhovor s hráčem vloženého čtvrtečního kola (28.9.), tak vás neochudím ani o rozhovor s nejlepším hráčem již 9. kola Poutník ligy. Vítězem se stal Jiří Rohovec, který je zároveň i prvním hráčem z Humpolecka, který v této sezóně 2017/2018 ovládl prestižní anketu v Poutník lize. Čejovský záložník si nominaci vysloužil dvěma vstřelenými góly a přesvědčivým výkonem v derby Čejov-Budíkov a nemalou měrou se podílel na výhře svého týmu, který se opět vrátil do boje o nejvyšší příčky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Jirko. Letos v sezóně 2017/2018 jsi vůbec prvním hráčem z Humpolecka hrajícím Poutník ligu, kterému se podařilo vyhrát v prestižní anketě o hráče kola a to s celkem slušným náskokem. Sledoval jsi průběh hlasování, případně hecoval jsi lidi ze svého okolí, aby ti posílaly hlasy?
Zdravím, jsem opravdu rád, že jsem prvním hráčem z Humpolecka, který vyhrál hráče kola Poutník ligy. Zprvu jsem nevěděl, že jsem v sestavě kola, poté co jsem to zjistil, tak jsem hlasování průběžně sledoval. Několika lidem jsem napsal ať mi dají hlas, spoluhráči mě určitě taky podpořili a v neposlední řadě pár hlasů jsem si dal sám (smích). Chtěl bych poděkovat všem, co si udělali čas a dali mi hlas.
Čejovu se letos zatím nadstandartně daří. Nemalou měrou se na tom bez pochyb podílely nové posily. Tomáš Prokop, hrající trenér Martin Zet, David Vincenc, David Moravec a ty. Většinou jde o hráče v Humpolci a jeho okolí dobře známé, kteří pro kádr Čejova znamenali značné posílení. Čemu přisuzuješ ty hlavní díl "viny" na tom, že se mladý a obměněný kádr TJ Sokolu tak rychle sehrál?
Zaprvé bych řekl, že když jsem ještě za Čejov nehrál, tak ať už z pohledu protihráče, nebo diváka na jejich zápase bylo vidět, že je tu skvělá parta. Zadruhé musím zmínit příhod Martina Zeta, nového hrajícího trenéra, který tomu všemu dal řád. V neposlední řadě bych vyzdvihl fanoušky, kteří jezdí i na venkovní zápasy s námi. Myslím si, že to jsou hlavní důvody proč všichni nově příchozí hráči se adaptují a sehrávají tak rychle.
O víkendu čeká Poutník ligu další derby Humpolecka, tentokrát mezi Sokoly, Čejovem a Plačkovem. Oba týmy se sice nachází na opačných koncích tabulky, přesto se ale dá očekávat vyrovnaná a vyhrocená bitva, do které vstupuje tentokrát právě tvůj tým jako favorit na vítězství. Jaká je v kabině Čejova nálada před tímto zápasem?
V týmu panuje dobrá nálada a všichni spoluhráči jsou připraveni na Sokolské derby. V zápase jako je tenhle, bychom asi neměli hledět na postavení v tabulce, protože přece jen je to derby a do něj půjdou oba týmy více než na sto procent. Očekávám vyrovnaný souboj o tři body, ale chceme bodovat naplno a uděláme pro to maximum.
Vzhledem k tomu, že i já jsem v Čejově působil a s některými hráči jsem i díky práci redaktora soutěže v kontaktu, tak vnímám, že čejovský tým je hodně ambiciózní a loňskou sezónu, natož tu z ročníku 2014/2015, kdy se sestoupilo do III. třídy a klub byl ve značném rozkolu, rozhodně nehodlá zopakovat. Jaké jsou tedy čejovské cíle letos?
To jsou loňské sněhy, tahle krize je dávno pryč a opakování nehrozí. Jsme plně soustředěni na tuto sezónu, je tu mladý tým plný skvělých hráčů a děláme vše, pro nejlepší umístění v tabulce, ale naším cílem je být v TOP 5.
Koho povazuješ za klíčového hráče kádru TJ Sokol Čejov?
Klíčový hráč? Vnímám to spíš tak, že se jedná o klíčové hráče a těmi jsou Tomáš Prokop a Pavel Nápravník. Ale jsme tým, takže každý z nominovaných hráčů na zápas je důležitým a nepostradatelným článkem.
V roce 2017 jsi hned třikrát změnil klub. Nejprve se konal jarní přestup z Jiřic do AFC Humpolec, odkud jsi po necelých pěti měsících v létě přestoupil do svého nynějšího působiště v Čejově. Co tě přimělo k tolika změnám za tak krátkou dobu?
Do Humpolce jsem přestupoval kvůli nové výzvě, kterou jsem tam i našel, ale můj zdravotní stav nedovolil abych pokračoval. Během těch 5 měsíců jsem ani kvůli mému stavu nehrál a věnoval se léčbě. Po půlce sezóny jsem dostal nabídku hrát v Čejově, a tak jsem jí přijal.
Věnuješ se ve svém volném čase i jiným koníčkům než jenom fotbalu?
Hraju na PlayStationu, rád zajdu s kamarády na pivko (ale jen na pár kousků) :D
Kterému fotbalovému klubu, ať už českému, nebo zahraničnímu, fandíš?
Moje srdcová záležitost je FC Chelsea. Ale poslední dobou hodně sleduju Atletiko Madrid.
Kdo je tvůj sportovní vzor, ke kterému vzhlížíš?
Antoine Griezmann.
Sleduješ stránky fotbalunas.cz? Je tu něco, co ti na nich chybí, co by jsi změnil, nebo vylepšil?
Je tu vše, co tu má být. Rád si pročtu články, rozhovory a kouknu na statistiky. Tenhle web navštěvuji celkem pravidelně. Jsem rád, že stránky chytly druhý dech. Přeju ať vydrží stejně dobré, nebo ať se jen zlepšují.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.