Vítězslav Čech - Fotbal je můj život, a vše kolem něj

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce tentokrát vyzpovídala vřesinského Vítězslava Čecha

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předně gratuluji k výhře. Jak jste se dozvěděl o nominaci?
Děkuji za gratulaci. Hned v neděli, když jsem se podíval na stránky, tak jsem byl překvapen, že jsem v sestavě kola. (úsměv)
Kde jste získával podporu?
Podporu jsem získal od kluku z mančaftu, kamarádů, kamarádky (úsměv), od svých sester. Všem za tuto podporu děkuji.
Co budete muset hodit do šatny jako „odměnu“?
Asi nějakou láhev. Náš pokladník se už na mě těší, bůh ví, co si ještě vymyslí. (úsměv)
Pojďme na nedělní zápas s Litultovicemi, které určitě budily respekt šňůrou pěti vyhraných zápasů. Nakonec to podle výsledku vypadalo na jednoznačnou záležitost. Jak jste viděl zápas vy?
Respekt jsme k nim měli jako ke každému soupeři, a jsem rád že se nám tam podařilo vyhrát. Tím se jejich vítězná šňůra ukončila. Jednoznačný zápas to ale nebyl. Hrálo se na těžkém terénu, tak jsem byl rád že jsme dali první branku my, ale pak místo toho, abychom přidali další branku, tak jsme přestali hrát a soupeř byl o něco lepší. Dělali jsme zbytečné chyby. V poločase jsme dostali v šatně kapky, a druhý poločas už byl lepší. Dali jsme druhý gól a soupeř odpadl. Pak jsme je už k ničemu nepustili.
Přichomýtl jste se k vaši první brance. Zkuste popsat čtenářům situaci.
Dostal jsem balon od Vojty Kociána do lajny, měl jsem před sebou už jen jednoho hráče, tak jsme naznačil doleva on šel doleva, naznačil jsme doprava on taky šel doprava naznačil jsem doleva a on šel ke stánku na párek (smích), a pak jsem už hledal Petra Bočka.
Po třech zápasech jste měli pouze jednu výhru. Pak jste se ale rozjeli, a neprohráli už žádný zápas. Kde se to podle vás takto zlomilo?
Ano máte pravdu, po třech zápasech jsme měli jen jednu výhru. Z těchto zápasů jsme chtěli aspoň 7 bodů, což se nám nepovedlo. Zlomilo se to asi v Kobeřicích, kde jsme dostali facku, něco jsme si vyříkali na tréninku, udělali jsme změny v sestavě, hlavně v obraně a teď nám to šlape.
Teď vás čekají dva těžké zápasy. S jakými cíli do nich půjdete?
Minerva Opava a Budišov jsou těžcí soupeři, ale jdeme si pro výhry, a chceme tak potvrdit vítězství z Litultovic.
Zatím jste na čtvrtém místě, s jedním zápasem k dobru. Kam sahají vaše ambice pro tuto sezónu..
Naše ambice jsou každý rok hrát vysoko a okupovat přední příčky tabulky. Chtěli bychom se porvat o postup, i když letos to bude opět hodně těžké.
Býval jste tradičním exekutorem penalt. Ale po neproměněné penaltě proti Oticím, převzal tuto roli Martin Boháč. Co stojí za touto změnou?
Ta penalta mě trošku štve, protože po pěti letech jsem neproměnil první penaltu. (úsměv), ale Martinovi Boháčovi to přeju, protože je to parťák na levé lajně. (úsměv) A co je za touto změnou, to nevím, to se musíte zeptat trenéra. (úsměv).
Pojďme k vám. Zkuste nám přiblížit vaši kariéru.
Má kariéra začala v Dolním Benešově od přípravky, kde jsem byl rok. Pak jsem se přesunul do FC Hlučín, kde jsem chodil na sportovní školu, a kde jsem prošel od přípravky až po starší dorost.
Jste odchovancem Dolního Benešova. Nemrzí vás, že jste se zde neprosadil?
Nemrzí mě to, protože jsem tam byl pouze rok, a pak jsem šel do Hlučína. Spíš mě mrzí, že jsem se neprosadil v Hlučíně, který mi dal všechno, a nedám na něj nikdy dopustit.
Jaký vítr vás zával do Vřesiny. A jak jste zde spokojen?
Po zranění kolene už to nebylo ono, tak jsem zvolil hostování ve Vřesině. Mělo to být hostování jen na rok, než si to koleno dám do pořádku, ale na konec jsem tam už zůstal, a vůbec toho nelituji. Ve Vřesině jsem velmi spokojený, je tady výborná parta, s kluky jsme dlouho pohromadě + máme dobré trenérské duo.
Kdyby přišla nabídka z vyšší ligy, tak jaká by musela být, abyste změnil dres?
Z vyšší ligy dostávám každý rok nabídku z Píště. No z vyšší, je to jen o jednu soutěž. (úsměv), ale kdyby měla přijít nabídka, tak jedině z Baníku. Čekám, kdy se přijde na mě podívat skautík Marek Škroch. (úsměv).., ale ve Vřesině jsem velmi spokojen, a neodešel bych.
Máte nějaký netradiční zážitek spojený s fotbalem?
Netradiční zážitek nemám, ale fotbal je můj život, a vše kolem něj.
Čím se živíte v civilním životě?
Dělám svářeče v AVHB hydraulice v Opavě.
Jaký je váš koníček, a jakým způsobem trávíte svůj volný čas?
Můj koníček je fotbal, který hraju už od 5 let, a běh, na který jsem se teď dal (úsměv). A volný čas trávím s kamarády, kdy jsme taková parta "bylo nás pět". (úsměv) Dále si zajdu na kolo, ven na hokej, na fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.