Žirovnice své prvenství v anketě obhájila, tentokrát díky kanonýrovi Martinovi Pokornému

Už i "béčko" Žirovnice má svého druhého hráče kola v sezóně. Na trůn tentokrát usedl nejlepší střelec soutěže Martin Pokorný, který na sebe upozornil v uplynulém kole čtyřmi přesnými zásahy, čímž si vysloužil nejprve již třetí nominaci do sestavy kola, kterou však tentokrát již proměnil ve vítězství díky čemuž jsem měl možnost ho pro vás a web fotbalunas.cz vyzpovídat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Martine. Do sestavy kola a k jejímu následnému ovládnutí jsi se dostal především díky svému dalšímu fantastickému gólovému představení, kdy jsi prakticky sám rozhodnul derby proti Počátkám. Co na svou formu zatím říkáš ty? Zatím to vypadá tak, že ti vychází vše na co sáhneš.
Ahoj. Tak já k tomu můžu říci jen jedno, že dávám hodně gólů díky klukům, kteří mi ty šance vytváří, za což jim děkuji. A že mi vychází vše na co sahnu není tak pravda. Jsou i šance které dokážu spálit ( smích ).
Svou výhrou v anketě jsi navázal na Vojtu Koláře, který sestavu kola ovládnul minulý týden. Sledoval jsi průběh hlasování, které bylo zvláště tentokrát opravdu napínavé až do uzávěrky?
Kdybych řekl, že jsem hlasování nesledoval, tak bych pěkně kecal (smích). Samozřejmě, že jsem situaci sledoval a byl informován od manželky, která poctivě každou hodinu hlasovala.
Málo se to ví, přesto jsi i v minulé sezóně měl více než slušnou střeleckou formu. V patnácti zápasech jsi nastřílel 16 gólů a byl jsi jedním ze čtyř hráčů, kteří měli průměr více než jeden gól na zápas, na tým a jeho konečné umístění to však velký efekt nemělo. Čím to, že žirovnickému "béčku" se letos daří o poznání lépe než loni?
Tak dávání gólů je pro mě jako pro útočníka povinnost. A v čem je to letos jiné. Na to je jednoduchá odpověď. Do Žirovnice přišel trenér Míra Zeman a všechno se změnilo. Tréninky jsou společné a trenér nedělá rozdíl jestli je to kluk s A nebo B. Trénujeme jako jeden mančaft a všechny to baví.
V dalším kole vyjíždíte do Lukavce. Určitě by bylo fajn se sejít a svou formu potvrdit i venku, ačkoliv s venkovními zápasy máte o poznání větší problém, než s těmi domácími, kde obvykle nastupujete, hlavně letos, v plné sestavě. Jak utkání s outsiderem z Lukavce tipuješ?
Tak do Lukavce jedem určitě zvítězit a vypadá to, že bychom se konečně mohli sejít i na venkovní zápas. Dovolené skončily, tak se to snad zlepší. A když dám Lukavci nějakej ten golík, tak budu určitě spokojen.
A co konečné umístění FC Slavoje v Poutník lize? Kam až plánuješ žirovnický tým svými góly vytáhnout?
Tak samozřejmě ze co nejvýš, ale žádný velký cíle si nedávám.
Dostal jsi už nabídku nastupovat i za A tým FC Slavoj Žirovnice? S tvou formou by jsi s tím asi žádný velký problém neměl být platným členem týmu v I.A třídě, přesto by problémy začalo bez svého nejlepšího střelce mít "béčko", které svými výkony táhneš na dosah k postupu o soutěž výše.
Tak určitě už nějaký oslovení od trenéra ( Míry Zemana ) proběhlo, ale prozatím jsme se domluvili, že jim vypomůžu v případě, že jich bude málo. Dál bych to zatím nerozebíral aby si soupeři z Poutník ligy nemysleli, že budou mít ode mě klídek. Ať se strachujou (smích).
V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 5 ti letech a jak jsem vůbec na to přišel, že chci hrát fotbal, tak to si opravdu nepamatuji. Jen vím, že tehdy trénoval přípravky Míra Kořínek a s ním jsem putoval až do dorostu.
Máš nějaké volnočasové koníčky mimo fotbalu?
Tak nejvíc se věnuji manželce a synovi a když je čásek, tak se rád projedu na kole.
A co oblíbený klub, případně fotbalový vzor ke kterému vzhlížíš?
Oblíbený klub je SPARTA PRAHA a jako vzor jsem měl Pavla Nedvěda a teď CR7.
Sleduješ stránky fotbalunas.cz pravidelně? Je zde něco co se ti líbí a naopak něco co by jsi změnil, nebo upravil?
Samozřejmě, že stránky sleduji. Je to jediná stránka, která podává info o těchto soutěžích. Dřív člověk nebyl vůbec v obraze. Takže ti musím poděkovat jak se o stránky staráš. A asi bych nic neměnil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.