Góly jsou plus, ale mojí rolí je vytvářet šance pro spoluhráče, říká Tomáš Fišar, záložník Sobotky

Hráčem uplynulého kola se stal Tomáš Fišar, záložník Sobotky, který se hattrickem podílel na výhře nad Trutnovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V uplynulém kole jste porazili Trutnov 2:3. Jak náročný to byl zápas?
Žádný zápas v této soutěži není jednoduchý, soupeř Vám nikdy nedá nic zadarmo. Nám se podařilo vždy být o krok vpředu, co se týče gólů a nakonec zvítězit a připsat si další důležité tři body. Přestáli jsme pár šancí soupeře, který hrozil hlavně ze standardních situací a centrů do vápna.
Vy sám jste se na výhře Sobotky podílel hattrickem. Čím jste na obranu soupeře vyzrál?
Snažil jsem se zachovat chladnou hlavu v zakončení a povedlo se. Každá branka byla jiná, první byla střela uvnitř velkého vápna, druhá střela za hranici velkého vápna a třetí padla po standardní situaci hlavou.
Po úvodních šesti kolech máte na kontě pět vítězství. Jen ve dvou případech jste ale zvítězili o dva a více gólů. Jakou taktikou soupeře přehráváte?
Naše taktika je vycházet z dobré obrany, nedělat zbytečné chyby, které by nás srážely. Vždycky si myslím, že nějaký ten gól dáme, protože hráčskou kvalitu směrem dopředu máme slušnou.
Do Sobotky jste před novou sezonou přišel z týmu Nové Paky, kde jste řadu let působil. Jak se vám odtamtud odcházelo?
Mám zde spoustu kamarádů, dostal jsem nabídku do Sobotky již v zimě a chtěl jsem si vyzkoušet ještě vyšší soutěž, na kterou momentálně v Nové Pace není. Pořád sleduju, jak se jim daří a držím palce, aby se posunuli v tabulce 1.B třídy výše a hráli klidný střed tabulky. Pokud to čas dovolí a máme volno, chodím je podpořit osobně.
S Novou Pakou jste si zahrál i v Divizi C. Jak na tuto soutěž vzpomínáte, v čem vás posílila?
Jednoznačně to pro mě byla zkušenost v začátcích v dospělém fotbale. Sbíral jsem spíše starty po minutách, občas jsem dostal důvěru v základní sestavě. Měl jsem štěstí na dobré trenéry, hlavně pana Vlastimila Frýdka, který mě naučil spoustu taktických pokynů a předal zkušenosti, které mi pomáhají dodnes. Také jsem měl možnost se učit od daleko zkušenějších spoluhráčů, jak řeší různé herní situace.
Do nového týmu jste očividně zapadl rychle – na svém střeleckém kontě máte i jako záložník pět vstřelených branek. Jste víc tvůrce hry, nebo zakončovatel?
Góly jsou pro mě jednoznačně plus, ale mou rolí v týmu je góly připravovat ostatním spoluhráčům. Je mi jedno, kdo bude skórovat z našeho týmu, hlavně, když to přinese nějaké body do tabulky.
O víkendu hrajete s Bílou Třemešnou. Máte od soupeře nějaká očekávání, jaký tipujete výsledek?
Jdeme vždy zápas od zápasu, každé utkání je těžké. Přijede velmi důrazný soupeř. Samozřejmě byl bych rád, abychom zvítězili a připsali si tři body, ale jak už jsem již říkal, nečeká nás vůbec nic jednoduchého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.