Konečně změna! Dominanci dvou týmů v anketě prolomil žirovnický Vojtěch Kolář

Je potřeba říci, že vítězství Vojty Koláře v anketě "Hráč kola" bylo v podstatě jisté již od pondělka. Žirovnický brankař během hlasování nenašel konkurenci a nadvládu TJ Tatranu a TJ FC Ústrašín jako první hráč letošního ročníku prolomil. Následující řádky jsou věnovány rozhovoru s žirovnickým hrdinou ze zápasu s Horní Cerekví.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Vojto. Tvoje vítězství v anketě "hráč kola Poutník ligy" bylo, se vší úctou k soupeřům, zřejmě jisté už od pondělka, kdy se hlasování rozběhlo, od té doby se už k tobě nikdo ani nepřiblížil. Šel jsi prvnímu místu v anketě naproti a informoval své okolí, nebo jsi o své nominaci nevěděl a nechal to tak na náhodě?
Zdravím. O své nominaci jsem věděl, ale nijak jsem to nerozšiřoval. Ale když se to dozvěděli moji kamarádi a spoluhráči z týmu, tak se nějak zbláznili a začali hlasovat jak šílení.
V posledním utkání s Horní Cerekví jsi inkasoval i přes značnou ofenzivní sílu soupeře pouze jednou a dá se říci, že na cenném bodu z venku měl tvůj výkon zásadní podíl. Ostatně už v utkání s Čejovem jsi byl hlavní oporou svého týmu, tam tě však spoluhráči nechali na holičkách. Zůstaneme však u posledního odehraného zápasu. Jak jsi zápas vnímal z pozice brankaře?
My jsme do Horní Cerekve odjeli značně oslabení, chybělo nám několik hráčů, kteří patří do základní jedenáctky. Takže bylo jasné, že budeme muset hodně bránit, tudíž z pozice brankáře to pro mě byl zajímavý zápas, hodně jsem si zachytal.
Letos jsi v barvách FC Slavoje nechyběl ani v jednom z odehraných utkání, proto jsi asi nejvhodnější osobou k zodpovězení následující otázky, kterou trochu navážu na tu předchozí. Čím to, že výkony a z toho plynoucí výsledky žirovnického "béčka" mají tak extrémně kolísavou tendenci? Domácí výhra 6:0 s Budíkovem, prohra v Čejově 0:7, následně výhra nad Obrataní 9:1 a nyní hubená remíza 1:1 v Horní Cerekvi, která však byla ziskem především pro váš tým, vzhledem k průběhu utkání. To asi není úplně standartní bilance, že?
No, ono je to úplně jednoduché. Na domácí zápasy se nás zatím schází mnohem víc a máme špičkový tým. Na venkovní zápasy se nás zatím schází málo, bylo nás vždy snad jen 12 a jsme bez mnoha hráčů ze základní jedenáctky. To je tedy ten důvod.
Očekáváš, že se bude FC Slavoj Žirovnice "B" letos bít o nejvyšší příčky v soutěži, nebo vás stejně jako loni bude do poslední chvíle strašit sestupová propast? Co si budeme povídat, nic takového jako klidný střed tabulky v takto kvalitních soutěžích, jako je Poutník liga, nebo Premier League, neexistuje.
Já si myslím, že se nikam neženem, hrajeme si svojí hru a zatím nám to celkem vychází. Rozhodně by bylo hezké, hrát o nejvyšší příčky v soutěži, ale uvidíme, jak to bude dál, zatím se nám daří. Tedy až na prohru v Čejově (smích).
V dalším kole vás čeká derby na domácím hřišti proti TJ Spartaku Počátky. Bývají derby s Počátkami, kde jsi mimo jiné i krátkou dobu formou hostování působil, vyhrocená?
Tyto utkání s „Brkárnou“ bývají určitě vyhrocená, uvidíme, jak to bude teď. Rozhodně chceme urvat vítězství.
Vybavíš si ve své paměti zápas, na který jako brankař rád vzpomínáš? A naopak, pamatuješ utkání, kde to až tak velká sláva nebyla?
Tak u téhle otázky zklamu, ale takové věci si moc nepamatuji, spíš jen podařené zápasy z mé strany, jako byl třeba teď v Cerekvi. Rozhodně jsou i zápasy kdy se mi moc nedařilo, ale teď si zrovna nemůžu vzpomenout.
Máš nějaký brankařský vzor ke kterému vzhlížíš?
Vždycky to byl a bude Petr Čech.
A co oblíbené fotbalové kluby?
Chelsea FC a Spartička.
Jakým jiným aktivitám mimo fotbalu se ve svém volném čase věnuješ?
Zajdu někdy s kamarády na pívo (smích).
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Máš nějaké návrhy co tady pozměnit, nebo vylepšit?
Sleduji, stránky se mi líbí, nic bych nevylepšoval.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.