Hráč kola David Fromelius rád přispěje do kasy

Vyzpovídali jsme hráče kola Davida Fromeliuse s 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí. A co nám tento sympatický hráč řekl o fotbale se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den. Gratuluji Vám k ocenění Hráč kola, kterým Vás zvolili čtenáři našich internetových stránek. Jaké jsou Vaše dojmy?
Dobrý den. Děkuji. Každého hráče jistě toto ocenění potěší, a tak to je i u mne. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem lidem, kteří mi svůj hlas dali.
A co kabina, už se těší na finanční příspěvek do klubové kasy?
Pokladník si asi pěkně smlsne a nenechá si nic ujít. Rád přispěju do klubové kasy dle sazebníku :-) ..
Mohl byste se našim čtenářům představit. Jaké byly Vaše fotbalové začátky a co považujete během své hráčské kariéry za největší úspěch?
S fotbalem jsem začínal v 6 letech ve Vítkovicích, kde jsem také prožil většinu svého fotbalového života. Poté mé kroky vedly do Frýdku – Místku, dále do Polanky a nyní působím v týmu 1. BFK Frýdlant. Největším úspěchem byl první druholigový gól.
V Opavě jste již v 20. minutě prohrávali 2:0, ale nakonec bodík. Jaký to byl zápas z vašeho pohledu.
Opava hrála v první půli velmi dobře. Byla fotbalovější, silnější na míči a také zaslouženě vedli. Naštěstí jsme snížili do poločasu a dýchalo se nám lépe. Druhá půle byla z naší strany mnohem lepší. Plnili jsme taktické pokyny, přidali na pohybu, byli jsme nebezpeční a po zásluze vyrovnali. Poté jsme měli i další šance zápas rozhodnout, ale myslím si, že remíza je spravedlivá.
Vy jste v tomto zápase dal vyrovnávací gól, jak jste ho viděl?
Honza Svatonský přizvedl hlavou míč na přední tyči, ten propadl k mým nohám a já jej usměrnil do sítě.
Jak jste se dostal zrovna do Frýdlantu a jak se Vám zde líbí?
S trenérem a vedením jsem byl v kontaktu delší dobu a minulou zimu jsme se domluvili, že nastoupím do přípravy. Ve Frýdlantu mám spoustu kamarádu, které znám zejména ze svého dřívějšího působení ve Frýdku – Místku. Nemůžu si vůbec na nic stěžovat. Kabina funguje skvěle, vedení nás podporuje ve všech ohledech a lidé chodí na domácí zápasy v hojném počtu, za což jim patří velké díky.
Co říkáte na divizi E, jaká to soutěž?
Troufám si říct, že divize E je velmi vyrovnaná soutěž. Není zde žádné mužstvo, které by se mohlo nějakým způsobem podceňovat. Kvalita je také na vysoké úrovni a některé zápasy kvalitou zcela jistě převyšují tuto soutěž.
Nováček z Ústí válí, minulý zápas v Nových Sadech výhra 0:7, to už je na divizi docela silný kalibr a nyní kontumace ze Vsetínem a Ústí v čele se skóré 16:1. Co vy na to?
Výsledky jsou to velmi zajímavé a evidentně nemají nyní žádný problém se střílením branek. Hráči musí být v psychické pohodě a odráží se to i na hřišti. Taková vítězná šňůra a spoustu vstřelených branek pomůže každému týmu v jakékoliv soutěži.
Kdo se Vám zdá, prozatím, jako největší kandidát na postup?
Havířov, který má zkušený tým a kabina je spolu pohromadě delší dobu. Zatím je ale brzy soudit, do boje o první místo se zapojí více týmů.
Havířov, který má zkušený tým a kabina je spolu pohromadě delší dobu. Zatím je ale brzy soudit, do boje o první místo se zapojí více týmů.
Tak samozřejmě práce, spolkne dost času. Poté veškerý sport, hlavně tenis, badminton, plážový volejbal a lyžování.
A aktuálně, co si myslíte o výsledcích reprezentačních týmu A a U21? Váš názor kde je chyba?
Každého fotbalistu určitě nějakým způsobem mrzí aktuální situace naší reprezentace. Zápas s Německem nebyl z naší strany špatný, ale můj názor je, že i proti Německu musíme být odvážnější a útočit ve více lidech. Poslední zápas kvalifikace v Severním Irsku nebyl povedený, neumíme hrát proti soupeři, který postaví hluboký blok. Problémem je za mne výchova mládeže a práce s ní, které se sice věnujeme více než v minulosti, ale všechno potřebuje svůj čas.
Nebudu se ptát, jaký herní styl a taktiku preferuje Váš tým, abychom nepomáhali soupeřům, ale jaký fotbal se líbí Vám osobně?
Preferuji útočný fotbal s mnoha šancemi a góly, které jsou kořením fotbalu a fotbal, který umí přilákat fanoušky na stadion.
Mnohokrát Vám děkuj za rozhovor a přeji Vám, ať se Vám daří na hřišti i mimo něj.
Já děkuji Vám. Hezký den.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.