ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 3.kolo Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

Hráčem 2. hracího kola jste zvolili obránce a kapitána TJ Tatranu Červená Řečice, Jana Duchana, který získal více než 1/4 všech hlasů a po právu se tak může chlubit titulem nejlepšího hráče uplynulého kola Poutník ligy. Rozhovor s ním si můžete přečíst na následujících řádcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Honzo. Po napínavém průběhu hlasování, kdy o vítězi ani těsně před koncem ještě nebylo rozhodnuto jsi se hráčem 2. hracího kola Poutník ligy stal nakonec ty. Překvapila tě nominace do sestavy kola a co na své vítězství vůbec říkáš?
Ahoj, myslím že to pro mě byla první nominace, takže určitě příjemné překvapení a vítězství je zcela jistě zásluhou mých spoluhráčů, kteří, jak mám informace, poctivě hlasovali.
Přiznám se, že jsem tipoval, že se TJ Tatranu v letošní sezóně příliš dařit nebude. Váš klub opustil kanonýr Jaroslav Serbus, ale na výsledcích jeho absence příliš znát není. Po dvou kolech má TJ Tatran sice jen 2 body, ale za remízy s těžkými soupeři, se kterými se těžko vyhrává. Jak jsi zatím spokojen s úvodem sezóny?
Jarda nám minulou sezonu hodně pomohl, ale teď už s námi v týmu není a já doufám že jeho góly dokážeme společně nahradit. S Žirovnicí jsme odehráli výborný první poločas, bohužel druhý byl z naší strany už méně povedený, přesto si myslím, že jsme doma dva body ztratili. Naopak s Maratonem je každý bodový zisk cenný, hlavně vzhledem k naší kombinované sestavě, kdy nám chybělo minimálně pět hráčů základní sestavy, takže pro mě dva body znamenají vcelku povedený start do soutěže.
V utkání s Maratonem Pelhřimov jste asi k překvapení všech dvakrát vedli i díky tvému gólu do soupeřovi sítě jste nakonec získali hodně cenný bod. Jak jsi utkání viděl ze svého pohledu? Byl zisk 3 bodů reálný?
Základem úspěchu bylo v Pelhřimově neprohrávat, dotahovat výsledek by pro nás bylo velice složité, takhle jsme se mohli soustředit na obranu a vcelku se nám dařilo vyrážet do rychlých kontrů. Maraton měl přece jenom více ze hry a druhý poločas létal do našeho vápna jeden centr za druhým, tři body nakonec nebyli tak daleko ale bod rozhodně bereme.
Ty hráčem TJ Tatranu nejsi odjakživa. Ještě předtím jsi zažil hostování v Želivě, nicméně ptát se tě budu na tvé angažmá v Pelhřimově. Co tě přimělo k přestupu do Červené Řečice z FK Pelhřimov. Měl jsi i jiné nabídky na přestup?
V Pelhřimově jsem prošel dorostem, poté jsem dostal šanci u A týmu a sem za ní velice rád, prožil sem tam krásné období kdy jsem nastupoval střídavě i za B tým, bohužel poté přišli zdravotní problémy a když jsem odešel za prací do Prahy, tak byl návrat do Řečice, kam jezdím na víkendy k rodičům, logickým pokračováním mojí kariéry.
TJ Tatran Červená Řečice v minulosti platil častokrát za otloukánka soutěže, který ale soupeři žádný bod nedaroval bez boje. Hráči měl se záchranou plné nohy práce. Po minulé sezóně se však zdá, že se váš tým začíná pomalu zvedat, kádr se postupně omlazuje a nutno říct, že váš tým nyní působí přeci jen o něco fotbalovějším dojmem, na důrazu však nijak neztrácíte. Máš taky takový dojem?
V minulé sezoně jsme obsadili krásné páté místo a hlavně jsme si dokázali, že když se sejdeme ve slušné sestavě, tak dokážeme hrát s každým účastníkem Poutník ligy. Tatranu se poslední roky nedařilo možná právě proto, že přicházela generační obměna a já doufám, že teď se můžeme jenom zlepšovat, bavit naším fotbalem Řečické fanoušky a atakovat nejvyšší příčky soutěže.
Ve třetím kole narazíte doma na TJ FC Ústrašín, který bude chtít jistě napravit domácí klopýtnutí s Jiřicemi. Jaký je tvůj tip pro tento zápas? Myslíš, že napotřetí už bodujete naplno, nebo přijde 3. remíza?
Vysoká prohra Ústrašína mě velice překvapila, proto jsem zvědav s čím přijedou na náš pažit, každopádně my chceme hlavně doma vítězit, proto doufám ve tři body.
Jak vidíš šance TJ Tatranu v letošní sezóně? Kde se nakonec umístíte?
Minimálně bychom rádi zopakovali úspěšnou loňskou sezonu, ale tipovat si netroufám.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem a jakému klubu fandíš?
Fotbalový vzor vyloženě nemám a klub mého srdce je jednoznačně pražská Slavia.
Věnuješ se ve svém volném čase i jiným zálibám než jen fotbalu?
Fotbal je vyloženě číslo jedna!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.