Chci na sobě pracovat a ukázat se ve vyšší soutěži, říká sobotecký Jakub Taneček

Hráčem uplynulého kola se stal sobotecký Jakub Taneček, který dvěma góly dovedl svůj tým k výhře nad Broumovem 3:0 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do nové sezony Sobotka vstoupila výhrou nad Broumovem 3:0. Čím jste soupeře předčili?
Minulá sezóna se nám nevydařila podle našich představ, a tak jsme věděli, že vstup do nového ročníku bude důležitý. Předvedli jsme koncentrovaný výkon od začátku zápasu až dokonce. Soupeře jsme předčili větší touhou po vítězství, to se projevovalo hlavně v osobních soubojích, ve kterých jsme měli navrch. V předchozích zápasech nás srážely individuální chyby v obraně a neproměňování vyložených šancí, čehož jsme se v tomto zápase vyvarovali.
Bylo znát, že hrajete proti týmu, který loni působil v Krajském přeboru?
Broumov měl ve svém týmu několik kvalitně rychlostně i technicky vybavených hráčů a snažil se prezentovat kombinační hrou, ale v tomto zápase nebylo znát, že by minulý rok působil o třídu výš.
Vy sám jste v tomto utkání vstřelil dvě branky. Byla ta druhá, z šedesáté sedmé minuty, kdy jste upravoval na 2:0, zlomová?
Neřekl bych, že byla zlomová, protože bylo ještě stále dost času na zdramatizování průběhu zápasu, ale dodala nám více sebevědomí a klidu. To se projevilo o chvíli později, kdy jsme přidali třetí gól. Poté už byla vidět na soupeři lehká frustrace a zápas se dohrával v klidném tempu.
V minulé sezoně Sobotka skončila třináctá, na čem jste před novým ročníkem zapracovali, abyste byli úspěšnější?
V minulé sezóně jsme měli velký problém s šířkou kádru. Některé zápasy jsme odehráli bez důležitých opor a neměli je kým nahradit, tím ale nechci shazovat kvalitu hráčů z lavičky. V průběhu léta se k týmu připojily dvě nové posily a několik mladých hráčů z dorostu. To přispělo k větší kvalitě a kvantitě při trénincích a zvedla se v týmu zdravá konkurence.
Jaké jsou v tomto ročníku ambice Sobotky?
Chceme se určitě prezentovat kvalitnější hrou než v předešlé sezóně a rozdávat lidem radost. Klidný střed tabulky je určitě lákavější než nervózní boj o sestup do posledního kola.
Prošel jste mládežnickými výběry Mladé Boleslavi, kam by se měla podle vašich představ ubírat vaše fotbalová kariéra nadále?
V letním přestupovém období jsem obdržel pár nabídek z vyšších soutěží, nejvíce mě zaujala nabídka jednoho nejmenovaného týmu z ČFL, ale jako už po několikáté jsem měl zdravotní problémy. Můj momentální cíl je být zdravý a pomoci týmu k co nejlepší výsledkům. Představa je taková, že na sobě budu stále pracovat a dostanu příležitost se ukázat v nějaké vyšší soutěži.
Ve druhém kole vás čeká utkání na hřišti Kunčic, co od zápasu čekáte a jaký tipujete výsledek?
Hřiště v Kunčicích je menší a bude k vidění určitě hodně osobních soubojů. My vstupujeme po výhře v prvním kole do zápasu s čistou hlavou, naopak ambiciózní soupeř musí potvrdit roli favorita a to ho může svázat. Tipovat výsledek se neodvážím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.