Hráčem kola Mikuláš Heřman, který Třebši vychytal premiérovou výhru v Krajském přeboru

Hráčem uplynulého kola se stal Mikuláš Heřman, gólman Sokola Třebeš. Hradecký klub minulý víkend odehrál své první utkání v Krajském přeboru a vybojoval výhru v penaltovém rozstřelu. Dvoubodovému zisku pomohl právě Heřman, který zlikvidoval dvě penalty soupeře z Vysoké. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vstup do Krajského přeboru se vám vydařil a po bezbrankové remíze jste Vysokou zdolali v penaltovém rozstřelu. Byl to zápas směřující k remíze, nebo mohl některý z týmů rozhodnout?
Od začátku zápasu bylo patrné, že utkání bude o jedné brance. Bylo to spíše bojovné utkání mezi šestnáctkami s minimem šancí a remíza byla pro oba týmy zasloužená.
V penaltovém rozstřelu jste zlikvidoval první dvě penalty soupeře. Jaké byly vaše pocity, když jste v prvním utkání ve vyšší soutěži podal takový výkon?
Tak pocity byli dobré, i když výkon ještě nebyl podle mých představ a penalty jsou spíše už jen loterie. Důležitá je hlavně nula vzadu a povedený týmový výkon.
Měl jste penaltové střelce soupeře přečtené již předem, nebo jste jejich záměry vystihl až v rozstřelu?
U první penalty bylo na střelci vidět při rozeběhu, kam to bude dávat, tak jsem tam šel a doufal že to chytím. U druhé penalty jsem si řekl, že půjdu na tu stejnou stranu a ono to vyšlo.
Jak hodnotíte první zápas v Krajském přeboru, překvapil vás něčím?
Co se týče týmového výkonu můžeme být spokojení, čekali jsme náročné utkání plné osobních soubojů, takže v tomhle nás nic nepřekvapilo, možná jsme jen čekali, že Vysoká bude více kombinovat po zemi a oni spíše nakopávali míče na vysokého Bělku.
Byla příprava na novou sezonu něčím speciální, než když jste se připravovali na ročníky v A třídě?
Příprava proběhla stejně jako na A třídu, začali jsme 12. července, trénovali třikrát týdně a odehráli pár přátelských utkání.
Budete i v Krajském přeboru spoléhat na sehrané jádro mladých hráčů, nebo jste získali nějaké zkušenější posily?
Třebeš je založená na vlastních odchovancích, co se prosazují do A týmu, teda až na našeho „stařešinu“ Smíška, a tímhle směrem se snad bude pokračovat. Odpovídá tomu i to, že jsme moc nenakupovali. Získali jsme Odyho (Honzu Odehnala), který už má zkušenosti z Divize, ale je to ročník 1993 takže zapadá do našeho mladého týmu, pak Davida Hrušku (Třebechovice), a Michala Ryšavého (Trutnov), ale ten je věkem ještě dorostenec.
Jaké má Třebeš v Krajském přeboru cíle?
Žádné cíle jsme si v kabině předem neurčili, ale určitě to bude setrvání v soutěži a hrát klidný střed tabulky.
Ve druhém kole hostíte Červený Kostelec, který loni skončil třetí. Máte představy, co od soupeře čekat?
Červený Kostelec bude jistě fotbalovějším a technicky vyspělejším týmem než Vysoká, prokázali to postoupením v Mol Cupu, takže nás určitě nečeká jednoduché utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.