Jan Osmančík - Pokladníka ani kasu nepotřebujeme, protože v ní není co hlídat

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Prvním letošním výhercem je Jan Osmančík z Dobroslavic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Kde jste sháněl podporu?
Zdravím a děkuji. Podpořil mě především Dobroslavický tým, který mě nominoval a následně mi zasílal hlasy. Dále pak kamarádi, a známí od mé přítelkyně, za což samozřejmě děkuji. I z této strany byla podpora nemalá.
Máte v kabině vypsané nějaké sazby za výhru? A je pokladník přísný v dodržování?
Nic takového nemáme, alespoň zatím. Pokladníka ani kasu nepotřebujeme, protože v ní není co hlídat. Takže klidně rádi uvítáme nějakého nového sponzora pro tuto sezónu.
Pojďme na zápas s Životicemi. Podle výsledku jasná záležitost. Jak jste zápas viděl vy?
Věřili jsme si a chtěli urvat zápas od samého začátku. To se nám povedlo. Já jsem to viděl pozitivně a v náš prospěch. Ambice jsou dále vyhrávat a okresního přeboru se vůbec nezaleknout.
Vstřelil jste jednu branku. Jakým způsobem jste jí docílil?
Střídal jsem už v 18. minutě našeho útočníka Klekiho po zranění kolene. Tímto mu přeji, ať je brzy v pořádku, a může si užívat především čerstvě narozeného syna Klekiho juniora, kterého ještě dodnes zapíjíme. Teď zpátky ke gólů, který jsem vsítil hned ve 20. minutě, což byly pouhé dvě minuty po mém nasazení na hřišti a zároveň taktikou našich výtečných manažerů týmu Knoppa a Dundra. Věděli koho vybrat, a já chtěl využit této šance. Podařilo se mi to rychle svým důrazem po rohovém kopu a tlačenicí před brankou soupeře ve vápně, kde jsem se stihl dobře zorientovat, být na správném místě a propasírovat gól.
Jste nováčkem soutěže, jaké máte ambice?
Jsou veliké a to je dobře. Po téměř žádné prohře z předchozí soutěže, chceme bojovat v této sezóně o první příčky, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Tým máme našlapaný a hlavně táhneme konečně za jeden provaz! Je taky potřeba bezpochybně našich Dobro fanoušků, které zdravím a děkuji za jejich přízeň.
Jak se chystáte na sobotní zápas s ambiciózními Stěbořicemi, a jakým stylem hry je chcete zaskočit?
Určitě se nezaleknout a vyhrát! V týmu panuje skvělá nálada, takže věřím, že si ze Stěbořic odvezeme body a můžeme pokračovat v našich ambicích.
Pamatuji si vás jako brankáře. Najednou je z vás útočník. Co vás přimělo změnit post?
Ano, je to tak. S přestávkami jsem chytal téměř celou svou kariéru, ale v současné době je v brance přetlak a jsou tam jiní lepší dravci. Přeji Markovi a Jendovi jenom čisté štíty a pevné nervy. Já, pokud to bude možné, si chci ještě zahrát, a proto jsme s trenéry přehodnotili situaci, tak abych mohl zaskakovat především za záložníky a útočníky. Třeba se ještě jednou na stará kolena do brány vrátím, ale teď to nehrozí. Času už je bohužel taky málo a brankář je zodpovědná pozice, na které někdy stojí výsledek celého týmu.
Kde vám to více vyhovuje? A co je lepší góly dávat, nebo jim zabraňovat?
Každá pozice má něco do sebe. V brance je to hodně o psychice. Já se teď aspoň nemusím nervovat, a odběhám si svoje. Gól je pak třešničkou na dortu. Vždy je to ale o vypracování situace celého týmu. Střelecky se mi zatím daří, tak uvidíme, jak to půjde dál. Především jsem teď zavedl předzápasový rituál, po kterém to pokaždé vyšlo.
Chcete se někdy vrátit do brány?
Jak jsem již zmiňoval, brankářské rukavice jsem ještě úplně na hřebík nepověsil a v současnosti mi to tak i vyhovuje. Věřím, že bude ještě možnost, ale už se tolik do brány netlačím, i vzhledem k mým kolenům. Rád si však aspoň zachytám na turnajích.
V dobroslavickém bulváru se objevilo, že máte novou přítelkyni. Je to pravda, a jak jste spokojen?
Je to tak a místní bulvár opravdu nelže. V Dobroslavicích se nic neutají. Jsem rád za tento dotaz, protože i mé nové přítelkyni patří poděkování. Jednak za hlasování v anketě, tak i za návštěvy našich zápasů a podporu mě i celého týmu, který už zná. Myslím, že ji můžeme považovat za pravoplatnou fotbalovou fanynku, i když je sama volejbalistkou.
Jakým způsobem trávíte svůj volný čas?
Momentálně jsem v Praze a chystám se na Robbiho Williamse (zasílám aktuální foto a zdravím z náplavky), takže to jsou teď různé koncerty a festivaly. Většinu volného času jinak trávím s přítelkyní, se kterou vymýšlíme různé aktivity…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.