Tomáš Diviš: Chtěli jsme skončit do pátého místa a jsme na bedně. To je skvělé, můžeme být spokojení

Tak, a je po sezóně. Polsední kolo tohoto ročníku je definitivně uzavřeno závěrečným rozhovorem s jeho nejlepším hráčem, čímž jsme splnili vše nejnutnější k úspěšnému završení celé sezóny. Některé týmy ještě bojují sice v barážích, nebo se připravují na sestup či postup, ale naší soutěže se to týká v posdstatě jen minimálně. Proto tímto článkem končíme tu záživnější fázi z celého roku a zahajujeme zároveň období klidu a pohody. Tak směledo toho. Na závěr sezóny jsme vyzpovídali Tomáše Diviše (Dynamo Studánka), který mimo jiné hovořil i tom, jakým úspěchem pro něj výsledek jeho týmu je.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil Váš víkendový zápas?
Myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon. Prvních pár minut nás soupeř tlačil, ale zápas jsme měli pod kontroulou, tedy až do vyloučení jedno z našich hráčů. Pak soupeř otočil skóre, a my jsme byli rádi, že jsme ještě vyrovnali.
Jak se cítíte, uvítáte už pauzu?
Jelikož mám ještě mladé nohy a tréninky máme, nebo spíš nemáme, jednou týdně, tak se necítím unavený a klidně bych pár zápasů ještě odehrál (smích).
Jaké byly na začátku sezóny Vaše cíle, jste spokojení?
Náše představy byly takové, že kdybychom umístili do pátého místa, tak by to byl úspěch. Ale skončili jsme na bedně, na třetím místě, takže to je rozhodně skvělý závěr sezóny. Možná to mohlo dopadnout i o kousek lépe, kdybychom neprohráli v Kostelci. Ale to je fotbal a "třetího fleka" bereme všemi deseti.
Jak byste nám popsal sezónu ve Vašem podání, prošel jste si nějakou krizí?
Krizi jsem měl pár kol před koncem. Zkazil jsem i nezkazitelné, na každý míč jsem si šlápnul a podobné "finty", ktére jsou spíš k vidění u našeho kapitána (smích). Naštěstí se to poslední dva zápasy zlepšilo, a tak jsem mohl alespoň trochu pomoci týmu.
Co si slibujete od následujícho ročníku a co bude potřeba zlepšit?
Určitě se udržet do pátého, čtvrtého místa, což si myslím, že by neměl být takový problém, jestliže budeme hrát stejně, nebo alespoň podobně dobře. A rozhodně bychom potřebovali zlepšit střed zálohy, protože jeden z nejmenovaných je zaslepen slávou díky kapitánské pásce a přestal úplně běhat (smích).
Nepřemýšlel jste také o změně svého působiště?
Zatím vůbec. Máme dobrou partu a zázemí, hřiště se také zlepšilo, takže není důvod něco měnit.
Který ze soupeřů Vám dal nejvíce zabrat? A proti komu se Vám naopak hrálo nejsnáze?
Nejvíce zabrat mi dal asi Kostelec, protože hráči Kostelce hráli dost tvrdě, až to občas připomínalo spíše rugby, než fotbal. A nejsnáze nevím. Většiná utkání je podobná, protože každý zápas tvrdě odmakám (smích).
Co fanoušci, těšili jste se jejich velké podpory?
Samozřejmě, každá podpora je dobrá a žene tým k lepšímu výkonu. Na domácí zápasy chodí vesměs pořád stejní fanoušci, takže budeme rádi, když budou chodit nadále a také k nim rádi přivítáme každého nového fanouška či fanynku.
Jak byste pospsal sám sebe jako fotbalistu?
Potřebuji, aby se mi povedlo pár prvních doteků s míčem, protože, když zkazím hned první přihrávku nebo zpracování, tak se to se mnou veze celý zápas.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Asi každý hráč fotbalu má svůj fotbalový vzor, takže i já mám ten svůj, a je to Tomáš Moravec, přezdívaný neuvěřitelný Mory. (smích)
Máte na závěr pro naše diváky nebo spoluhráče nějaký vzkaz?
Aby určitě sledovali tuto webovou stránku. Spoluhráčům bych chtěl vzkázat, aby dál nechodili tak poctivě na tréninky, protože se nevejdeme do kabiny (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.