Hráč kola Jan Popelka: Jsem soutěživý typ, představoval jsem si proto lepší výsledky

Hráčem předposledního 25. kola III. třídy Plzeň - Město se stal touškovský záložník Jan Popelka, jenž dobrým výkonem podtržený vstřelenou brnakou pomohl svému týmu k vítězství proti plzeňskému Slovanu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola?
Popravdě jsem měl docela radost, že se mi po delší době povedl zápas aspoň trochu podle mých představ. To, že jsem se stal hráčem kola, ani moc neřeším.
Jak moc jste motivoval své okolí při hlasování?
Vůbec. Ani jsem nevěděl, že jsem v sestavě kola.
V předposledním utkání sezony jste se střelecky prosadil proti plzeňskému Slovanu. Vzpomenete si ještě, po jaké akci jste vstřelil branku?
Běžel jsem od půlky, Kuba Anděl mi odtáhnul obránce, doběhl jsem proto až do vápna a dal “malej gól“.
Jak byste celkově zhodnotil zápas proti Slovanu, v němž jste nakonec získali dva body?
Byli jsme aktivnější a většinu zápasu dominovali, ale Slovan nám dal lekci z produktivity. Měli jsme vyhrát minimálně o pět branek.
Vy máte výsledky jako na houpačce, většinou podle toho, kdo vás přijde posílit z A – týmu. Je hodně znát na všem herním projevu, když dorazí některá z vašich obvyklých posil?
Je super, když nám kluci pomůžou, pokud mají čas. Zvlášť na jaře, kdy nás ubylo. Ale myslím si, že na naše výsledky má ještě větší vliv domácí hřiště. Z našeho letiště se soupeřům odváží body většinou docela špatně.
Jak celkově hodnotíte letošní sezonu z vašeho pohledu?
S kluky hrajeme fotbal, protože nás baví, máme dobrou partu a chceme se aspoň občas proběhnout. O nic víc ani v téhle soutěži nejde. Z tohoto pohledu je sezona podařená. Ale i přesto jsem dost soutěživý, takže jsem si představoval trochu lepší výsledky a umístění.
Jaké máte plány na prázdniny?
Chci si koupit Van a objet Evropu, ale to je nejspíš neklapne. Takže si hlavně odpočinout od školních povinností a strávit víc času s rodinou, přítelkyní a přáteli.
Sledujete MS ve fotbale do 21 let?
Jen výsledkově, zajímám se spíš o klubový fotbal.
Jak vůbec probíhala dosavadní vaše fotbalová kariéra?
K fotbalu mě přivedl taťka asi v sedmi letech. Začal jsem v Touškově, kde jsem měl štěstí na dva výborné trenéry, pana Z. Synáče a P. Foltýna. Ve starších žácích jsem měl střídavý start na Košutce a před rokem jsem zkoušel štěstí na Rapidu. Dnes při studiu jsem rád, že stíhám aspoň zápasy o víkendu.
Máte nějaký fotbalový sen na amatérské úrovni?
Asi jen aby mě to stále bavilo a vydrželo zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.