HRÁČ KOLA ALEŠ SABÓ o ambicích mužstev Městce Králové

Aleš Sabó obvykle hraje za B tým, ale díky početné marodce áčka Městce mohl ve 25. kole zazářit i v okresním přeboru. Své šance využil, na pozici stopera prokázal velkou fotbalovou inteligenci, dral se i do útoku a vstřelil gól hlavou. Fanoušci jej za to v anketě o hráče kola náležitě ocenili a zaslali mu nejvíce hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Na úvod se vás zeptám, co říkáte na početnou marodku A týmu.
Nebývalý počet zraněných Ačku závěr sezóny samozřejmě zkomplikoval, i když nevím, nakolik se opravdu podepsal i na umístění. V podobné situaci se však ocitáme takřka každým rokem, a tak si z trenérů a funkcionářů někdy děláme srandu, že by nám mohli postavit nějaké rehabilitační zařízení.
Ačko tedy skončilo druhé, jak je na tom B tým?
Hrajeme 3. třídu, kde jsme také vysoko. Nacházíme se na prvním až druhém místě s Bčkem Bohemky Poděbrady.
Dá se tedy říct, že jsou obě městecká mužstva s umístěním spokojená?
Ano, to samozřejmě jsou. Takto vysoko se rozhodně neumisťují každý rok, máme důvod slavit.
Povězte mi více o své roli v týmu. Hrajete obvykle stopera jako v posledním zápase?
Většinou nejsem tolik vzadu, spíše působím jako záložník. V obraně jsem však dříve hrával, a tak jsem v ní schopný kdykoli zaskočit.
Je celá vaše fotbalová kariéra spjata s Městcem?
V Městci jsem hrál do dorostu, pak jsem strávil asi osm let ve Velimi, kde jsme hráli divizi. Po zdravotních problémech jsem nakonec zakotvil zpátky v Městci.
Byla divize vaším největším fotbalovým zážitkem?
To byla, považuji to za úspěch. Navíc jsme hrávali dobrý fotbal a snažili jsme se o postup, na to se hezky vzpomíná. Je to zážitek.
Prozradil byste něco o plánech na příští sezónu, ať už individuálních či týmových?
Naše Ačko má rozhodně ambice na postup. Mužstvo je dostatečně kvalitní, tuto sezónu to prokázalo. Za postupem dlouho mířilo, za zlomový okamžik považuji remízu s Ostrou, následnou prohru v Rožďalovicích ani tak ne. Snad se tedy postup povede příští sezónu.
Chcete na závěr něco vzkázat fanouškům?
Chtěl bych jim poděkovat, chodí jich na nás hodně. Kluci se snaží, na náš fotbal se dá dívat a je nám jasné, že pokud se nám podaří vykopat vyšší soutěž, návštěva ještě vzroste. Děkuji jim také za hlasy v anketě, speciální díky patří spoluhráčům z Bčka, kteří mi asi zaslali nejvíce hlasů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.