Do kasy nic navíc platit nebudu, jestli budou mít chlapi v kabině kecy, tak sbalím kasu po vzoru Tomáše Řepky či Laviho a „adios“, říká s úsměvem Muž kola Tomáš Chmela

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal stoper a zároveň pokladní Černého Dubu Tomáš Chmela.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Jak je ceněno toto ocenění pro samotného pokladníka týmu?
Děkuji. Dohromady to mám za 200 Kč – 50 Kč za to, že jsem se objevil v sestavě kola a 150 Kč za výhru v anketě Muž kola. Výše pokut je pro všechny stejná, nic navíc platit nebudu a jestli budou mít chlapi v kabině kecy, tak sbalím kasu po vzoru Tomáše Řepky či Laviho a „adios“. Vlastně mě zápas se Včelnou stál 300 Kč, protože mi David Schneider přenechal kapitánskou pásku. Ještě že jsem na zápas přišel včas, nedal jsem omylem gól a v kabině mi nezvonil mobil. (smích)
Do sestavy kola Vás dostal výkon proti Včelné. Přičítáte to povedenému výkonu na pozici stopera nebo odplatě hráčů, kteří už byli v minulosti zkasírovaní za vítězství v této anketě?
Řekl bych, že oboje. Zápas se povedl celému týmu. Soupeře jsme pustili jen k jediné střele v závěru zápasu a dařilo se nám kombinovat dle našich představ. Hodně udělala kapitánská páska od Davidátora, byla pro mě něco jako je oblek pro superhrdinu – cítil jsem se rychlejší, silnější, jistější. Osobně bych ale Mužem kola zvolil Radka Hausera, který skončil o hlas za mnou. Je neúnavný a vlastně s ním hrajeme o hráče navíc, protože Radek lítá najednou na pravém beku i na pravém křídle. A tím se dostávám ke druhé části Vaší otázky. Kluci, v čele se sketou Viktorem Karafiátem, mi chtěli oplatit ty nekřesťanské částky z pokut, tak mě nominovali a zbytek zařídil podvoďák Viktor – viz screenshoty z Messengeru. U nás v Blackdubu na kamaráda jen tak nenarazíte. (smích)
V sobotu jste hostili soupeře ze Včelné, kde jste na podzim prohráli 0:3. Proběhla nějaká motivace před zápasem, jak oplatit protivníkovi podzimní porážku?
V podzimní části sezóny jsem bohužel nemohl zasáhnout do hry a chlapům jsem jen držel palce z „mávátka“. Včelná je de facto soused, bylo to derby a to je motivace navíc sama o sobě oproti ostatním zápasům. Trenér Welser st. navíc přislíbil příspěvek do kasy, pokud vyhrajeme o 2 a více gólů. Hlavně že jsme Včelňákům oplatili podzimní porážku i s jedním dárečkem navíc.
Utkání jste zvládli s přehledem, když se vám povedla závěrečná desetiminutovka prvního poločasu. Jak jste viděl zápas z pozice stopera, odpovídá výsledek průběhu zápasu?
Naše poslední zápasy vypadají v podstatě stejně. Máme převahu a nespočet vyložených gólových šancí, které se nám až proti Včelné dařilo proměňovat a i tak to byla minimálně jen polovina. Navíc se nám podařilo neobdržet hloupé góly. Hráli jsme jistě a bezchybně směrem odzadu a výborně kombinačně směrem dopředu.
Váš spoluhráč David Schneider ztrácí tři branky na první místo pro krále střelců. Chtěl byste ho touto cestou nějak motivovat, aby se v závěrečných dvou kolech prostřílel do čela?
Určitě – Davide, dej hattrick a máš to za sto pade. (smích)
V tabulce se dělíte o třetí místo s Lišovem B. Je to pro tým motivace navázat na předloňskou sezonu a skončit na bedně?
Abych pravdu řekl, tak mně osobně je umístění už jedno. Je jisté, že nepostoupíme, je jisté, že nesestoupíme. Hlavní motivací je jít do každého zápasu minimálně na 100%, odevzdat maximum a vyhrát. A vzhledem ke svému „talismanu“ na pravém koleni i dohrát ve zdraví.
Z postupu do Okresního přeboru se radovali hráči Římova. Stali se zaslouženými vítězi nebo byl ve Vašich očích jiný kandidát na postup?
Těžko hodnotit, jejich ostatní zápasy jsem neviděl, ale nejspíš zaslouženě – skončili první s přibližně desetibodovým náskokem. Musím ale uznat, že tato sezóna je nejvyrovnanější, kterou jsem kdy hrál. V ostatních sezónách byly vždy přibližně dva týmy na špici a na konci, kde bylo víceméně jasné, jak zápas asi skončí. Římov nás sice 2x porazil, rozhodně ale nemohu říci, že by měl více ze hry. Na podzim udělaly hodně dvě nesmyslně odpískané penalty, na jaře jsme si dva góly ze tří dali prakticky sami svými chybami. Ale takový už fotbal je. Římovu gratuluji k postupu do vyšší soutěže.
Je v šatně někdo, kdo se podobá nejznámějším postavám ze seriálu Okresní přebor nebo nyní Vyšehrad?
Shodou okolností jsem včera narazil na jednu část z Okresního přeboru, u které jsem se od srdce zasmál. Vlastně jsem si chvíli myslel, že tato scéna byla napsaná na motivy našich posledních zápasů - https://www.youtube.com/watch?v=nIQPsEBNy5A … „My vytečeme ve Slavči, ty vole!“ … V hlavní roli David Schneider jako Jirka Luňák a Radek Hauser jako Jarda Kužel. Extrémy jako je Lavi v týmu nemáme, i když je pravdou, že někteří spoluhráči doma prcají Real, Barcu, Chelsea nebo třeba Dortmund. (smích)
Jaké byly vaše fotbalové začátky a máte nějaký fotbalový vzor?
Začínal jsem jako brankář ve Slávii Koh-I-Noor v 7 letech. Postupem času a v rámci působení v několika klubech jsem se propracoval na hrot, své ale udělalo zranění kolene a jeho nynější stav. Proto hraji na pozici stopera, kde je hra trochu jiná, než na jiných postech. Mám celkem 3 fotbalové vzory – Edgara Davidse, Gennara Gattusa a Johna Terryho. Všechny spojuje tvrdá hra a to, že jsou srdcaři. John Terry je ale můj vzor i mimo hřiště, čemuž se někteří zasvěcení zasmějí.
V dalším kole jedete na hřiště Trhových Svinů B, které umí překvapit a odehrát velmi dobrý zápas. V tabulce jsou navíc jen o tři body za vámi. Na co si dát pozor a co může být klíčem k úspěchu?
Sviny mohou překvapit maximálně tím, že nepostaví hráče z Áčka nebo krajský dorost. Jen díky tomu se jim „daří“ některé zápasy. Celkově tohle směšování Áček a Béček odsuzuji! Klíčem k úspěchu bude naše více než kdy jindy důrazná a tvrdá hra.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.