Oslavný chorál jsem slyšel zatím jen jednou, říká gólman Unionu B Miroslav Češek

Brankář Unionu B Miroslav Češek se v minulém kole podílel dobrým výkonem na vítězství proti rezervě Chotíkova a mohl se proto radovat ze zisku tří bodů, které navíc znamenaly posun z posledního místa v tabulce. Zažil proto i vítězný chorál, kterého si zatím hráči Unionu v sezoně užili jako šafránu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola? Překvapilo vás to?
Je to hezké. Překvapilo mě to.
Motivoval jste své okolí při hlasování?
O nominaci jsem řekl jen přítelkyni, která si její zvláštní logikou myslí, že za všechny naše prohry můžu já, a to na zápasy ani nechodí. Samozřejmě v nadsázce.
Máte v Unionu fanclub, že obvykle mají hráči od vás silnou podporu v anketě?
My jsme sami sobě fanclubem (úsměv).
Jak to myslíte, že jste sami sobě fanclubem?
Na naše zápasy moc fanoušků nechodí, tak se povzbuzujeme alespoň navzájem. Vážím si toho, že se tady nikdo s nikým nehádá. Není to samozřejmost. Je tu dobrá parta!
Jak byste zpětně zhodnotil zápas proti rezervě Chotíkova B?
Bylo to vcelku vyrovnaný. Nikdo se nikam nehnal. Bylo strašné vedro. Konečně se k nám paní štěstěna otočila čelem. Hráli jsme zodpovědně a týmově.
V posledním utkání jste se po dlouhé době dočkali vítězství, když jste porazili Chotíkov B. Byli jste rádi, že jste konečně získali tři body?
Samozřejmě, zase jsem slyšel náš oslavný chorál. Já osobně jsem ho slyšel zatím jen jednou.
A jak vypadá váš chorál?
Je to notoricky známé Cygy caga s nějakým tím naším originálním dovětkem.
Měl jste nějaké těžké zákroky v posledním zápase, případně jaký byste vypíchl?
Byla tam jedna zákeřná střela, která byla tvrdá, zaplavala a navíc těsně přede mnou skočila. Vyrazil jsem ji jen před sebe. Naštěstí dorážející hráč přestřelil.
Po prohře Vodních staveb jste opustili poslední místo v tabulce. Jste rádi, že už nejste na úplném chvostu?
Sice nebudeme možná poslední, ale když člověk podívá na počet bodů, stejně to nebude hezké pokoukání. Na druhou stranu, v těchto soutěžích je fotbal o protažení těla a udělání žízně. Myslím, že i přes porážky jsme stále pozitivně naladěni.
V letošní sezoně body příliš nesbíráte. V čem vidíte hlavní rozdíly mezi vaším týmem a soupeři?
Nevím, jak to je jinde, ale nějak se nám nedaří se scházet v té samé sestavě. Hráči rotují sestavou. Chtělo by to taky trochu víc trénovat. Častokrát nám za vyrovnaného stavu chybělo štěstí. Dostali jsme jeden dva hloupé góly a už jsme se vezli.
Komu vůbec fandíte v první lize a co jste říkal na to, když Slavia získala titul?
Fandím zajisté Viktorce, ale i Zlínu nebo Olomouci. Slavii sice nefandím, ale pořád lepší titul pro ni, než kdyby vyhrála Sparta. Slavia dávala hodně gólů, což v kontrastu s mnohdy utrápeným těsným vítězstvím Viktorky mi vychází, že si Slavia titul zasloužila přece jenom asi o kapičku více.
Komu budete fandit při finále Ligy mistrů a kdo je podle vás favoritem?
Mírným favoritem je asi Real. Fandit budu Juventusu, nejenom kvůli Pavlovi Nedvědovi. Je to pro mě sympatičtější klub se sympatičtějšími hráči.
Kde jste začínal s fotbalem a jak probíhala vaše kariéra?
Pocházím z Moravy, z Valašska. V Plzni nejsem ani rok. Většinu mé fotbalové kariéry jsem hrál za moji rodnou vesnici Hošťálkovou. Jen v dorostu to bylo za sousední Ratiboř, kde jsem začal i chytat, když jsme najednou neměli brankáře. Už mi to zůstalo až do mužů. Hráli jsme také jen okresní soutěže. Zhruba před čtyřmi lety jsem si při fotbale natřikrát zlomil prst na ruce a utrhnul úpon. Tím jsem doma s fotbalem prakticky skončil. Po dlouhé pauze jsem tam odehrál už jen pár zápasů. Tady v Plzni jsem chtěl spíše hrát, ale jelikož fyzička není úplně valná, asi nejvíc pomůžu klukům v bráně.
Co vás přivedlo do Plzně? Přece jenom změnit náhle pole působnosti přes celou republiku se často nevidí.
Byla to práce. V regionu odkud pocházím je málo pracovních nabídek v oboru, který jsem vystudoval. Zato v Plzni jsem si mohl vybírat. Že se budu muset za prací stěhovat mi bylo jasné odjakživa a nějak jsem se s tím smířil a nevadí mi to. Rád poznávám nová místa.
Jak jste se dostal vůbec do Unionu?
Union jsem si vlastně vybral. Když jsem přemýšlel, kde hrát fotbal, rozhodovala vzdálenost od bytu a nejbližší vhodný klub pro mé fotbalové "umění" byl Union (úsměv). Přišel jsem na zápas, trošku se porozhlédnul, týpci vypadali v pohodě, tak jsem se jich zeptal, jestli můžu přijít na trénink a bylo to...
Máte nějaký cíl, kterého byste chtěl dosáhnout v amatérském fotbale?
Chci si jen zlepšit fyzičku a zhubnout, pak půjde všechno líp. Jinak žádné cíle nemám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.