Muž kola Ondřej Tomáš ohledně nového sazebníku pokut: Já se už bojím otevřít skříň, jakékoliv dveře nebo ledničku, aby na mě Tomáš nevybafl s nataženou rukou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník Černého Dubu Ondřej Tomáš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondřeji, na úvodu gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Kdo se podle vás postaral o největší porci hlasů a komu byste chtěl touto cestou poděkovat?
Chtěl bych poděkovat všem za hlasy. Jestli bych si mohl tipnout, tak za hlasy stojí hlavně tým výběračů pokut pod vedením Tomáše Chmeli, který jde i přes mrtvoly, aby v kasičce cinkali zlaťáčky. (smích)
Za poslední tři ročníky jste vždy opanoval jednou anketu Muž kola. Jak jsou spokojení pokladníci týmu, navyšují vám sazbu za vítězství v anketě?
Pokladníci jsou spokojeni natolik, že změnili pokutovník, kde je zahrnuta sestava kola nebo vítěz ankety Hráč kola. Takže se na mě teď při rozhovoru mračí moje prázdná kapsa.. A celkově za každou banalitu si s chutí Tomáš zapisuje všechny pokuty. Já se už bojím otevřít skříň, jakýkoliv dveře nebo ledničku, aby na mě Tomáš nevybafl s nataženou rukou. (smích)
O víkendu vás čekal zápas proti Ledenicím B, kterým se na jaře celkem daří a navíc venku prohráli naposledy v polovině září. Na podzim jste na jejich hřišti prohráli 1:0. Jaké byly plány před zápasem?
Do každého zápasu jdeme s vidinou 3 bodů, jen to občas nevyjde, jako už 9x v této sezoně.
Utkání jste dovedli do vítězného konce, ale podle ohlasů to vypadalo na zápas dvou rozdílných poločasů. Jak jste viděl zápas vy ze hřiště?
Ano přesně tak, první poločas se vezl v duchu pěkného fotbalu, hlavně teda z naší strany, kdy jsme opravdu dobře kombinovali. Za to druhý poločas by se mohl jmenovat jedna velká nepřesnost. Viděli jsme se na koni – polevili jsme a začali problémy z kterých jsme se těžko dostávali.
Gólově vás v této sezoně táhne nejzkušenější hráč týmu David Schneider. Co byste řekl na jeho adresu a proč se neprosazují střelecky mladší hráči?
David je náš nejlepší střelec a jsem za to rád, protože jak už z nás mnozí víme „Čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme“ a jen bych chtěl říct a nechci tím shazovat Davidovo fotbalové umění, že na gólech se podílí celý tým. Začíná to u obrany kde naši siláci Hojdís, Radek Hauser s pomocí stoperů, předstoperů, chytrolínů a vtipálků Peťa Kubů, Chmelič, Halámka ubrání útok soupeře. Poté přes záložníky, Filda Kapoun oběhá černou práci, Michal Švercl s doplněním krajních záložníků Míra Liebl, Patrik Hošna a útokem Viktor Karafiát a David Schneider nebo Peťa Lomský se dostanou k soupeřově bráně a tam pak už poslední dobou nejčastěji Nejvyšší koptyto z nás David nastaví hlavu, udělá si prostor ve vápně, nebo prostě jen zakopne a vsítí gól. Doufám že jsem správně odpověděl na vaši otázku.
Aktuálně jste na 6. místě a jen tři body ztrácíte na třetí Lišov B. Stanovili jste si cíle před jarní částí sezony? A věříte si, že byste mohli skončit na stupních vítězů?
Tabulka od 3. do 9. místa je bodově téměř vyrovnaná a to je pro nás velkou motivací, brát každý zápas maximálně vážně. A dalo by se říct, že momentálním cílem je 3. místo.
Z minulého rozhovoru už vím, že jste velkým fanouškem Barcelony, tak se nemůžu nezeptat na poslední zápas a pokutového kopy po „zákeřných faulech“na Neymara a zejména na Albu. Plánujete podobný kousek přenést třeba i vy na trávníky III. Třídy. Tam by přece nemuselo být tak velké umění zakopnout o drn?
Kdo mě zná, moc dobře ví, jaký mám názor na simulování. Nemám rád a nevyužívám to v zápasech. Názor na Albu, penalta to být neměla, byla to zbytečnost, která stejně nic neřešila v posledním zápase. Ale chtěl bych říct, že na podobné nejen herecké projevy tu je mistr jiný nejmenovaný fotbalový klub ve Španělsku. Nicméně měli bychom se spíše zaměřovat na krásy fotbalu, například ve stejném zápase udělal Messi neskutečnou věc, kdy ho nezastavilo šest hráčů soupeře a od půlky hřiště si neskutečnou elegancí došel pro gól. Tím bych tuhle otázku uzavřel. (úsměv)
Máte nějaký rituál nebo zvyk před zápasem?
Před zápasem se snažím vyčistit si hlavu, abych na hřišti byl v klidu. Někdy se kouknu před zápasem na videa fotbalistů, které obdivuji a tím se namotivuji.
Jaký fotbalový moment byl tím nej ve vaší fotbalové kariéře?
Za nejlepší momenty považuji postup do 3. třídy, Vyhrané turnaje v Boršově, Holubově.. A tak celkově, každý moment na hřišti, protože mě fotbal stále baví.
V dalším kole jedete na hřiště posledních Hodějovic. Co od soupeře čekat a na co si dát pozor?
Jedeme si pro 3 body jako v každém zápase a i když jsou Hodějovice poslední v tabulce, rozhodně je nebudeme podceňovat. Všichni známe ten pocit, podcenit soupeře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.