Muž kola Ondřej Brůha z Rudolfova B: Přítelkyně fotbal nesnáší, byla se podívat dvakrát a pokaždé jsem s ní pak musel za trest na nákupy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář Ondřej Brůha z Rudolfova B, který proti Lišovu B vychytal svou první letošní nulu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, na úvodu gratuluji k výhře v anketě Muž kola. V této sezoně si vyhrál naši anketu podruhé. Komu patří největší dík za hlasy?
Děkuji. Největší poděkování patří asi spoluhráčům a spolužákům. Tenhle rok to asi budu mít drahé.
Už se někdo ujal v týmu kasy, aby tvůj počin mohl řádně finančně ohodnotit?
Jestli úplně ujal, to nevím, ale Fanda Pouzarů má dobrou paměť a myslím si, že si všechny pokuty bude moc dobře pamatovat. Budu na něj teď muset být hodný, snad na nějakou tu pokutku zapomene. (úsměv)
O víkendu vás čekal šlágr kola, kdy jste jako druhý tým tabulky přivítali třetí Lišov B. Jaké byly pokyny před zápasem? Měli jste z něčeho obavy?
Věděli jsme, ze to určitě nebude lehký soupeř. Něco málo jsme si řekli. Chtěli jsme na ně vletět a dát pár gólů. Do půle tam padl jenom jeden a bylo to drama až do závěru.
Zápas jste dotáhli do vítězného konce, jak se rodila výhra, zaskočil vás něčím soupeř?
Konečně jsme hráli dobře celých 90 minut. Abych řekl pravdu, tak jsem od Lišova čekal víc. Ale na druhou stranu je teď asi dost svazují zranění. Hodně nám taky pomohla druhá branka v závěru, která nám dodala klid na kopačky.
Dočkal jste se první vychytané nuly, což si pochvaloval i váš trenér Petr Krýdl. Byl nějaký moment v zápase, kdy jste se obával, že inkasujete?
Ten moment nastal hned asi ve 3. minutě, kdy Radek Tyrpák chtěl odkopnout míč a ten mu přeskočil nohu. Pak se tam přede mnou objevil sám hráč hostí, ale nedokázal se trefit mezi tři tyče. Kdyby dal gól, mohl ten zápas vypadat úplně jinak.
Na podzim jste zmínil, že nulu vychytáte v případě, že nenastoupí Aleš Kroufek. Ten proti Lišovu B nehrál. Patří dík za první nulu i jemu?
Jemu patří poděkování asi největší. Těžko říct jestli by byla nula, kdyby hrál. Ale Honza Pechů mi říká každý zápas, že jestli to bude vypadat na nulu, tak si toho vlastence klidně dá. Teď jsem měl štěstí, protože zapomněl.
Co přítelkyně, podporuje tě z hlediště, nebo pro ni bude pobídkou, jak ji dostat na fotbal, tento rozhovor?
Přítelkyně fotbal nesnáší. Byla se na mě podívat asi dvakrát a vždycky jsem to odnesl já, protože jsem s ní za trest musel jít nakupovat. Ona je spíš na auta.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Vždycky si rád zahraji volejbal nebo jdu někam s mojí přítelkyní. A samozřejmě nesmím zapomenout na pivo, to je taky koníček.
Jaký máte fotbalový vzor nebo oblíbený fotbalový klub?
Mám dva velké vzory a to jsou Petr Čech a Gianluigi Buffon. A z týmů je to Sparta a Arsenal, bohužel ani jednomu z těchto týmu se ta sezóna moc nepovedla, tak doufám, že to klapne alespoň nám.
V seriálu Okresní přebor chytá Karel Ženíšek, vyhlášený exekutor pokutových kopů, tedy aspoň to o sobě říká. Věřil by sis na penaltu, nebo by měl mít boss týmu obavy, že skončí míč na střeše restaurace U Štítu?
Když se trenér ptá před zápasem, kdo si věří na penaltu, dvakrát jsem se přihlásil a tréňu to vždy naštvalo. Já penalty kopu jako bekovky, takže když to skončí U Štítu, byl by to ještě dobrý pokus. (smích)
V dalším kole jedete na hřiště Mladého B, kterému se na jaře příliš nedaří. Co od zápasu očekáváš?
Tak jestli si chceme udržet alespoň nějakou malou šanci, tak musíme vyhrát. Lehký zápas nás ovšem nečeká, tak snad to klapne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.