Fotbalovým vzorem hráče 21. kola Zlínské IV. třídy Luďka Pleši z Horní Lhoty je momentální ředitel zlínského Fastavu Leoš Gojš, se kterým hrával léta v obraně

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál obránce Horní Lhoty Luděk Pleša. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, Horné Lhotě se na jaře daří a je to poznat i v naší anketě, kde se hráči z Vašeho klubu stále objevují?
Ano, jarní část nám vychází, tedy až na nějaké klopýtnutí. Kluci odvádí skvělé výkony a je dobře, že jim může být odměnou nejen výhra týmu, ale také individuální nominace do ankety.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů v Nedašově byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu, kdy jste pokořili lídra tabulky?
Neřekl bych, že jsem podal lepší výkon než zbytek obrany a celý tým. Spíš jsem jen byl nejvíc slyšet a tím jsem na sebe upoutal pozornost. Všichni jsme hráli naplno a snažili se nic nevypustit. Celý tým zaslouží pochvalu za odvedený výkon. Věděli jsme, že Nedašov bude těžký soupeř, přeci jen vede tabulku, takže udržet s ním krok a hru nebude lehké. Začali to dokazovat hned v úvodu hry, kdy nás začali přehrávat. Po úvodním tlaku, který jsme ustáli, se hra trochu srovnala na střed hřiště a začali jsme více kombinovat a útočit i my. Poté se nám podařilo vstřelit branku, což nás trochu uklidnilo i nakoplo, ale věděli jsme, že domácí začnou tlačit ještě více a tak nesmíme polevit. Překvapením bylo, že Nedašov po inkasované brance začal více nakopávat míče místo kombinační hry. Díky dobrému pokrytí hráčů našimi obránci se nám dařilo odvracet soupeřovi brejky již před vápnem a nedovolit mu skórovat.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra? Chceš si ještě zahrát vyšší soutěž?
Fotbalem jsem začal v Horní Lhotě za žáky a pak taky dorost, nikoliv však jako hráč ale jako gólman. Po dorostu jsem šel do Dolní Lhoty, kde jsem pokračoval na postu brankáře. Poté co přišel do Dolní Lhoty trenér Leoš Gojš, jsem trénoval spíše jako hráč, avšak stále chytal. Po postupu do 3. třídy jsem dostával více prostoru ve hře než v brance. V okresním přeboru jsem si už vybojoval místo v základní sestavě a v této soutěži hrál ještě loni. Z pracovních a zdravotních důvodů jsem nemohl trénovat. Hrát tuto soutěž bez pravidelných tréninků je pro mě opravdu těžké, proto když se naskytla možnost „Jít si kopnout do Horní“ neváhal jsem, už i proto, že tam mám spoluhráče z dorostu a všichni se dobře známe. Pokud natrénuju a zdraví dovolí, rád bych si ještě zahrál výš, když to půjde tak snad i s Horní Lhotou.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Horní Lhoty? Jakou máte partii a co zázemí klubu?
V Horní Lhotě se mi hraje velmi dobře. Všichni se snaží vydat ze sebe maximum a bojovat až do konce a toho si moc cením. Tahounem týmu je jistě kapitán Josef Šenovský, který dokáže tým nakopnout a povzbudit, ale i pokárat. Parta v Horní Lhotě je naprosto skvělá i proto jsem tam přestoupil. Je to skvělý tým, co drží pospolu na hřišti i mimo něj. Posezení po zápase je pak vždycky taková malá oslava. Zázemí Horní Lhoty je oproti některým týmům soutěže na vysoké úrovni. Nádherné hřiště, opravené šatny a sociální zařízení. Bufet s občerstvením a udírnou to vše podtrhuje na výbornou.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Práce mi zabírá hodně času. Takže kromě ní, fotbalu a posezením s přáteli u piva, větší koníček nemám. Jako fotbalový vzor mám bývalého spoluhráče a trenéra Leoše Gojše. To on mě naučil hrát fotbal, bojovat do konce a nevzdávat žádný souboj. Hrát s ním v obraně bylo vždy skvělé a velmi poučné.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Jsem v této soutěži teprve pár zápasů, takže nemám velký přehled o týmech a jejich výkonech. Překvapila mě Smolina, pěkně si dávala balony a proměňovala šance. Celkově se zvedla úroveň IV. Třídy za těch 10 let co jsem ji hrál s Dolní Lhotou.
Myslíš si, že letos postoupí Nedašov nebo Bohuslavice nad Vláří, možná rozhodně až poslední kolo, kdy se hraje v Nedašově?
Proti Bohuslavicím jsem ještě nehrál, takže nevím, jak jsou na tom herně. Podle pozice v tabulce to bude velmi dobrý tým jako Nedašov, myslím, že to bude ještě zajímavý boj.
O víkendu hrajete doma s rezervou Vlachovic, to bude asi těžký protivník, navíc je ve hře stále Vaše třetí místo v tabulce?
Každý tým je těžký protivník a Vlachovice hrály vždy dobrý a důrazný fotbal. Bude to těžký zápas, ale myslím, že když budeme bojovat jako v Nedašově a proměníme vytvořené šance, tak neprohrajeme.
Co říkáš na výhru Zlína v poháru nad Opavou a postup do Evropské ligy?
Zlín mě velmi potěšil a je skvělé, že vyhrál pohár. Zkušenosti ze zápasů evropské ligy a případné finanční odměny by mohly Zlín pozvednout. Navíc se fanoušci mohou těšit na zajímavé zápasy, což je super.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Portál jsem objevil teprve nedávno a velmi mě překvapil. Zvláště statistiky a přehledy jsou skvělé. Dozvím se tam vše, co potřebuju a taky je tam spousta článku a zajímavostí ke čtení. Ještě jsem nezaznamenal něco k vylepšení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.