Včelnice míří za postupem. Rodiče nás dobře naplánovali, usmívá se David Jaroš

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Devatenáctiletý střední záložník Nové Včelnice David Jaroš přispěl hned dvěma trefami k porážce Dobré Vody, ačkoliv ta měla převahu jednoho muže v poli. Kromě vzpomínání na tento zápas se Jaroš zamyslel i nad tím, proč se novovčelnickému fotbalu tak daří, či proč se těší na finále krajského poháru s Planou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za vyrovnaného počtu hráčů na hřišti jste hráli 2:2, v deseti jste pak ale soupeři nasypali pět branek. Čím si to vysvětlujete? Vyslechl si na toto téma něco vyloučený Bednář?
Kluci z Dobré Vody odpadli kondičně a lámali si zuby na naší obraně a my z rychlých brejků krásně skórovali. Ano, nějaký řečičky byli, ale nic hrozného, David je zkušenej borec, sám dobře ví, co udělal a ihned se omluvil týmu!
Jak jste vůbec hodnotil jeho vyloučení?
Nijak, spíš jsem se obával, abychom to v deseti vydrželi a vyhráli zápas.
Vy nepatříte mezi střelce, proti Dobré Vodě jste se ale trefil hned dvakrát. A byly to první trefy v ročníku. Jak jste si je užil?
Bohužel je to tak, že nejsem žádnej střelec, zastávám v týmu jiné úkoly, než střílení branek. Užil jsem si je s týmem, protože kluci nevěřili vlastním očím,že i já se trefil (smích).
Střední záložník, to je váš obvyklý post?
Od té doby, co jsem se vrátil do Včelnice, hraju střed zálohy, když je třeba zaskočím jinde.
Sedm bodů náskoku pět kol před koncem… Myslíte, že vás ještě někdo může zastavit v cestě za postupem do krajského přeboru?
Je to teď už v našich rukách, pokazit si to můžeme jen sami. Věřím, že to dotáhneme do vítězného konce a budeme mistři!
Co vlastně stojí za takovým vzestupem fotbalu v Nové Včelnici? Výhra v I.B, hned další sezónu našlápnuto k postupu do KP?
Myslím, že za tím mají největší podíl naše rodiče, že nás všechny tak dobře naplánovali a neskutečně se to sešlo, výborná parta kamarádů, co táhnou za jeden provaz!
Vám je teprve 19, máte za sebou působení v Táborsku či Hradci. Jak se vám líbí ve Včelnici?
Je to tak, ve Včelnici jsem naprosto spokojen, je tu úplně všechno, suproví fanoušci, krásné hřiště, hezké slečny. Není na co si stěžovat. (smích)
Dostali jste se i do finále krajského poháru. Jaký dojem na vás udělal Sokol Lom v semifinále, který vede svou skupinu I.B?
Lom na mě udělal dobrý dojem, mají zkušený tým, ve středu jím to hrají dva mladí šikovní kluci, až doplní kádr do A třídy, tak se tam rozhodně neztratí. Mají na to nás napodobit a postoupit příští rok do kraje. Místní hřiště nebyla žádná sláva, do kopce a hrbolatý, ale věřím v to že se to u nich změní.
Ve finále se utkáte s Planou. Jaká utkání čekáte?
Na Planou se obzvlášť těším, protože jeden nejmenovaný hráč z Plané pronesl, že nejsme zázraci, že jsme měli problémy s jejich obranou, tak bychom jim chtěli dokázat, že s jejich obranou jsme žádné problémy neměli. Jinak na nás nastoupí velice zkušený tým, který vůbec nesmíme podcenit! Známe se oba týmy hodně dobře, nečekám, že by Planá hrála jiný styl fotbalu, budou hrát odzadu a nákopy na útočníky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.