Plánský obránce Ondřej Hotový: Máme na to krajský pohár ovládnout

Na podzim zvítězil v anketě brankář Plané Jakub Hotový, teď se dočkal i jeho bratr (dvojče) Ondřej Hotový. Ten působí v dospělém fotbale prvním rokem, když se napevno se zabydlel v obraně plánského celku. Naposledy zazářil v utkání proti Čtyřem Dvorům. Nejen na něj v rozhovoru zavzpomínal...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Brácha se stal Hráčem kola na podzim, vy jste vybojoval titul nyní. Co jste říkal jeho rozhovoru? Jste rád, že jste srovnal stav?
Myslím si, že si s rozhovorem poradil slušně a musím se přiznat, že jsem mu tuto příležitost docela záviděl. Naštěstí jsem se ale také dočkal, a i když jsem spíše týmový hráč a na podobné individuální ocenění si tolik nepotrpím, jsem za vítězství v soutěži pochopitelně rád (smích).
Zmínil, že na vás má při hře větší nároky, než na ostatní. Platí to i naopak z vaší strany?
Ano platí a je možné, že já mám dokonce větší nároky na něj, než on na mě. Například jsem mu naposledy vyčinil po prohraném zápase doma s Veselím (0:1), kdy inkasoval rozhodující laciný gól z přímého kopu v 87. minutě. Ale samozřejmě také umím ocenit, když zachytá kvalitní zápas jako například na podzim doma z Velešínem (1:0), s kterým hrajeme právě tento týden. Pokud nastoupí, mohl by tedy podobný výkon zopakovat. (úsměv)
Vypadá to, že s přechodem do dospělého fotbalu jste neměl jediný problém. Je to správný dojem, nebo jste si na něco přece jen musel zvyknout?
Tak neřekl bych, že jsem neměl jediný problém, ale jestli to tak vypadá, tak díky (smích). Určitě to nebylo jednoduché i kvůli tomu, že jsem celý život nastupoval na pozici stopera a od nové sezony jsem si musel zvykat na nový post pravého obránce, což ze začátku nebylo úplně snadné. I když už se to mírně zlepšilo, stále nejsem se svými výkony 100% spokojený a snažím se neustále zlepšovat.
Planá nemá široký kádr, přesto zvládá bodovat a zajistila si klidný závěr soutěže. Byl to hlavní cíl, nespadnout, nebo jste věřil, že můžete být ještě výše?
Je pravda, že nás po celou sezonu sužuje vysoká marodka a na zápasy se těžko scházíme. A to je samozřejmě škoda, protože kdybychom byli každý zápas v nejsilnější sestavě, hráli bychom podle mě na špičce tabulky. Každé body, které uděláme ať už doma, nebo venku jsou proto pro nás nesmírně cenné.
Do sestavy kola jste se dostal za výkon proti Čtyráku. V něm jste nejen získali tři body, ale i postoupili do finále krajského poháru. Jak utkání probíhalo vaším pohledem?
Před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého, protože v tabulce dělí šestý celek od jedenáctého pouze šest bodů a tabulka je v těchto místech hodně vyrovnaná. Zápasy mezi těmito týmy jsou proto strašně důležité. Navíc jsme chtěli Čtyráku oplatit podzimní ostudnou porážku 0:5. Průběh zápasu byl celkem vyrovnaný a asi by mu více slušela remíza. Nakonec jsme se ale ukázali jako šťastnější tým a urvali jsme tak pro nás důležité tři body plus postup do finále poháru.
Ve finále poháru už Planá byla předloni, neuspěla. Teď ji čeká další pokus. Dá se říct, že finálová utkání budou ve zbytku soutěže těmi, na které se budete nejvíc soustředit?
My se chceme soustředit na každý zápas stejně a každý zápas chceme dovést do vítězného konce. Neřekl bych tedy, že se budeme soustředit pouze na dva finálové zápasy a zbytek sezony na úkor poháru vypustíme. Finále beru z mého pohledu jako příjemné zpestření sezony a určitě by bylo hezké v něm zvítězit. Věřím, že pokud se sejdeme v plném počtu hráčů, máme na to pohár ovládnout.
V dohrávaném kole jste pak prohráli v Nové Včelnici. Jak na vás vedoucí tým tabulky zapůsobil?
Ještě asi dva dny před zápasem to vypadalo, že do Včelnice pojedeme v plné sestavě a chtěli jsme tedy uhrát nějaký ten bod. Bohužel jsme se opět sešli pouze s jedenácti hráči, z nichž ani všichni nebyli stoprocentně zdraví! V takové sestavě se na hřišti prvního celku tabulky hraje těžko. Hráli jsme proto betonářským stylem s jasným cílem dlouho neinkasovat a potrápit tak domácí tým, který musel nutně vyhrát. Bohužel se nám udržet bezbrankový stav dlouho nepodařilo a už v 11. minutě jsme prohrávali 0:1. Poté jsme ale dokázali vyrovnat po zdůrazňuji jasné penaltě vyrovnat a tento stav vydržel až do 70. minuty, kdy však zápas neuvěřitelnou chybou poškodil sudí, když se v našem vápně srazili dva domácí hráči a pan rozhodčí nepochopitelně odpískal penaltu. Od této chvíle bylo rozhodnuto a jelikož jsme hru zkusili otevřít, Včelnice přidala ještě další dvě branky. Nová Včelnice mě příliš nezaujala. Nejsou to žádní zázraci. Mají celkem mladý tým a s naší dobře zabezpečenou obranou měli dlouho problémy. Jestli se s nimi potkáme i ve finále poháru, věřím, že je dokážeme porazit.
Jste s bráchou nejmladšími v týmu, to sebou obvykle nese plnění různých povinností… Platí to i v Plané? Budete se třeba z SKP snažit dovést pro příští ročník někoho ještě mladšího?
Je pravda, že tyto povinnosti nejsou vždy úplně příjemné, ale už jsem se s tím nějak vypořádal. :D Rádi bychom už jenom z tohoto důvodu přivedli z SKP někoho mladšího (smích), ale bude to hodně těžké, protože dorazových hráčů tam tento rok moc není. Uvidíme
V týmu hrajete s hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží. V tomto směru vyniká Fujdiar. Co mu říkáte? Myslíte si, že i vy budete v padesáti běhat po pažitech?
Musím uznat, že zkušených hráčů je v Plané opravdu hodně. Láďa Fujdiar si zaslouží obrovské uznání za to, co na hřišti předvádí. A v zápasech jako například teď ve Včelnici, dokáže v útoku podržet hodně balonů a tím celému týmu ohromně pomáhá. V každém zápase, kdy nastoupí, dokazuje, že je stále platný a určitě to není tak, že by byl v Plané pouze do počtu. Ale musím vyzvednout ještě jednoho hráče, a tím je Tomáš Řehoř. Výkony, které podává ve svých letech, jsou něco neuvěřitelného. S ním v základní sestavě jsme o moc silnější, než když nastoupit nemůže. Řehy je podle mě jasně nejlepším hráčem této soutěže!
V kabině jste si díky svému účesu vysloužil přezdívku Slunce. Zůstane vám, i pokud změníte přeliv? Plánujete to?
Účes plánuji změnit už brzy, ale jak, na to si budete muset počkat. (smích)
Budete i v příští sezóně oblékat dres Plané?
S nejvyšší pravděpodobností ano. Já jsem v Plané moc spokojený, takže nemám jediný důvod odcházet. Navíc věřím, že v příští sezoně dokážeme vylepšit naše letošní postavení v tabulce a zabojovat o přední příčky.
(pozn. redakce - v přiřazení k jednotlivým hráčům kola byl prohozen rozhovor Petra Koktavého a Ondřeje Hotového)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.