Vše se plánuje podle fotbalu, říká mantovská ikona Lubomír Housar

Hráčem 16. kola IV. třídy Plzeň - Jih jste zvolili mantovského obránce Lubomíra Housara, který se v jarní části vrátil zpátky na fotbalové trávníky, když předtím trénoval svůj tým. Následně zkusil i symbiózu mezi oběma funkcemi, ale nakonec se rozhodl zůstat pouze na hřišti. Na začátku července bude navíc k sedmdesátiletému výročí založení klubu v Mantově velká sláva, kdy přijede stará garda Bohemians 1905. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola?
Je to pro mě čest, ve 44 letech asi budu patřit mezi nejstarší vítěze, ne? (úsměv) (aktuálně třetí nejstarší v letošním ročníku soutěže, pozn. red.)
Jak moc jste motivoval své okolí při hlasování?
Nemotivoval vůbec. Manželka asi lanařila celou rodinu, aby všichni klikali ze všech možných zařízení, také se zapojili asi kamarádi a spoluhráči. Všem samozřejmě moc děkuji.
V jarní části sezony jste se vrátil zpátky na hřiště, co vás k tomu vedlo?
Opět obléknout zelenočerný dres s číslem dvě a velká chuť si opět kopnout!
Byl pro vás těžký návrat zpátky na trávníky?
Nebyl, fotbal mám moc rád. Dá se říct, že fotbal je můj životní styl. Doma se vše plánuje dle fotbalu. I manželku jsem pobláznil, prodává alespoň v našem klubovém stánku, asi už pátým rokem. Už ví, co je ofsajd, roh, aut. Gól pozná bezpečně! Já jsem nadšený, jak pějí borci z Dymytry, a to jde vše lépe. (úsměv)
Máte natrénováno?
Natrénováno ne, ale naběháno ano. To je pro čtvrtou třídu důležitý základ.
Během jarní části jste chvilku trénoval i hrál. Jak moc to jde skloubit dohromady?
Lze to, ale nejsem toho zastánce. Ze střídačky je vše mnohem lépe vidět.
Poté jste po neuspokojivých výkonech Mantova položil funkci. Proč jste se k tomuto kroku rozhodl?
Po vzoru ligových trenérů (smích). Ne, došla motivace a pak již zmíněná chuť si zahrát. Třeba budu platnější na place než jako trenér.
Čím to je, že se vám v jarní části sezony nedaří tolik jako na podzim, kdy jste živili šanci na druhé místo v tabulce?
Špatná zimní příprava, nechuť hráčů trénovat a špatná střelecká potence. To vše, když sečteme, se rovná našim výkonům a umístění. To že jsme pořád na pátém místě je právě díky podzimu.
Zároveň také dáváte, co jsem si všiml, sestavu hůře dohromady. Proč tomu tak je?
Někteří hráči nechodí pravidelně, nebo vůbec. Trápí nás i zranění, já i Honza Hrubý a Martin Wizovský jsme na marodce. Kuba Dráždil pracuje v zahraničí, podobně jako Tomáš Rehák.
Na postup už to letos nebude. Jaké máte cíle ještě ve zbytku sezony?
Sezónu v klidu dohrát a začít lépe tu další!
V nejvyšší soutěži fandíte klokanům. Jak moc jste trnul tento rok, kdy až skoro do posledního kola neměli jistou záchranu?
Všiml jsem si takové symbiózy mezi 1905 a naším Baníkem. Jakmile se nedaří mám, ani v Dolíčku to za moc nestojí. Naštěstí jsme udrželi ligovou příslušnost, obavy jsem ale měl.
Jezdíte někdy na zápasy Bohemians 1905?
Samozřejmě občas s manželkou a kamarády vyrazíme. Navíc se mě povedl dojednat zápas se starou gardou Bohemky v čele s Tondou Panenkou. Zápas se bude hrát 1.7 u nás v Mantově, v rámci oslav 70-ti let založení Baníku! Máme bohatý program, začínáme ve dvě odpoledne. Tímto si dovolím pozvat všechny přátele fotbalu. Oslavy u nás jsou vždy něco víc! (úsměv) Více informací najdete na našem facebooku a webových stránkach.
Fandíte ještě někomu v české lize, a co říkáte na to, že titul získala Slavie?
Krev mám jen zelenobílou, od svých deseti let. Žádná rychlokvaška Viktorky (teď jsem asi rýpnul do vosího roje). (smích) Ale bohužel často se setkávám s převlékáním fanouškovského apetitu, to neuznávám! Slavie je také z Vršovic, takže u mě dobrý. Myslím si, že ji titul letos patří právem.
Co říkáte na aktuální situaci v nejvyšších kruzích českého fotbalu?
Špatná komedie na pokračování. Horší snad ani nebyl film Trhala fialky dynamitem!
Nyní jste se stal hráčem kola, pochválil vás i fanoušek soupeře. Na jaké mety ještě míříte?
Tak to musím hodně pokorně poděkovat fanouškovi Soběkur, který mě tuhle velmi příjemnou pochvalu vysekl po utkání. Zdravím do Soběkur a prosím o vyřízení! I když jsme tam prohráli, sice jen na penalty, díky takovému uznalému fanouškovi fotbalu, jsem odjel s velmi dobrým pocitem odvedené práce. Tohle by si měli uvědomit hráči nebo obecně všichni sportovci o generaci mladší, proč dělat sport od srdce. Když fanouška uděláte spokojeným a dostane se Vám takové poklony, je spokojen i ten sportovec. Pak to má dle mého společenskou kvalitu a smysl. Machrováním a leností nikoho neoslníme. Taková by mohla být i moje meta, rozdat všem uznalým fandům našeho pralesíka ještě nějakou tu spokojenost z fotbalu, aby řekli: „Tak dnes byl dobrej fotbal, dáme Venco ještě jedno.“ A také doufám, že k naplnění takové mety přispějeme všichni Baníkovci, a nejen Ti, ale všichni hráči napříč spektrem našeho fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.