Nic není hotové, ale věřím, že náskok už udržíme a dokráčíme k postupu, říká Lukáš Drapák, hráč druhé Třebše

Hráčem uplynulého kola se stal třebešský Lukáš Drapák, který gólem pomohl vybojovat bod na hřišti houževnaté Bílé Třemešné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Váš spoluhráč Jakub Zeman před týdnem říkal, že zápas na hřišti Bílé Třemešné je jeden z nejtěžších. Potvrdila se jeho slova?
Jak říká Jakub, v Třemešné se nikomu nehraje lehce a platilo to i tentokrát. Zápas byl náročný, jak po fyzické stránce, tak i po té psychické. Jejich fanoušci vás nenechají chvíli v klidu, během zápasu slyšíte spoustu nadávek, ale je dobře, že jsme to všichni zvládli a bod bereme.
Po remíze 1:1 jste prohráli v penaltovém rozstřelu. Vy jste vstřelil úvodní branku, čím jste na soupeře vyzrál?
V prvním poločase nám hodně vycházel náš rychlý přechod do útoku, díky kterému jsme se dostávali do brejků, ale bohužel pro nás jsme zvládli proměnit pouze ten jeden. Můj spoluhráč z útoku Kuba Zeman dobře zatáhl míč do vápna a po dlouhé době mi v něm i přihrál, já si naběhl na penaltu a nedal brankáři šanci střelou pod břevno. (smích)
V této sezoně jste jako záložník vstřelil pět gólů. Cítíte se spíš jako zakončovatel, nebo jako tvůrce hry a nahrávač?
Od této sezóny už se naštěstí na záloze moc neobjevuji, jsem rád, že to trenér pochopil a našel mi místo v útoku, kde se cítím o dost lépe, hlavně z důvodu, že nemusím tolik bránit, protože to není úplně moje silná stránka. A jak se cítím? Myslím, že mám od každého trochu, baví mě branky dávat, ale také je rád připravím. Ovšem nesmím to s tím tvořením přehánět, to pak občas bývá průser.
Jak moc v týmu mluvíte o postupu. Je to hlavní téma, nebo se snažíte především soustředit na zápasy?
Tak určitě to je velkým tématem v kabině a po každém vítězném zápase se o tom mluví víc a víc. Někteří hráči, ti více pověrčiví (např. kapitán Krykorka) se ještě drží zkrátka a snaží se nás ostatní krotit, protože ještě není nic hotového, ale já věřím, že s tímto náskokem už si druhé místo vzít nenecháme a dokráčíme společně za cílem, který jsme si dali.
Jaká máte od Krajského přeboru očekávání, myslíte, že to bude v případě postupu znatelný rozdíl oproti A třídě?
Tohle si úplně netroufám hodnotit. Myslím si, že by se v kraji mohl hrát více fotbal než v A třídě, což by nám mělo vyhovovat. Už v zimní přípravě jsme si dokázali, že můžeme hrát vyrovnaně i s předními celky krajského přeboru, ale furt to byly jen přáteláky a pokud postoupíme, tak až první zápasy nám ukážou, jak na tom opravdu jsme.
O víkendu vás čeká další venkovní zápas, tentokrát na hřišti Nepolis. Čekáte podobně těžké utkání jako s Bílou Třemešnou?
Na podzim jsme Nepolisy doma rozstříleli 7:0, ale všem nám je jasné, že tohle bude úplně jiný zápas. „Nepál“ je na domácím trávníku hodně silný tým a nic nedají zadarmo nikomu a už vůbec ne nám, protože nám budou chtít vrátit porážku z podzimu, ale já věřím, že zde zvítězíme a dovezeme další tři důležité body domů do Třebše.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.