ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Moje srdíčko vždycky bylo a bude v Malých Hošticích

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Serie Malých Hoštic pokračuje. Tentokrát se výhercem stal hoštický obránce Erik Klinger, který svým skvělým výkonem vymazal budišovskou ofenzivní sílu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k výhře.
Děkuji.
Až do poslední chvíle byl souboje mezi Vámi a hradeckým Matyášem Lichým vyrovnaný. Kde jste sháněl podporu pro svou výhru?
Já v podstatě podporu ani shánět nemusel, kluci z mančaftu hlasují automaticky kdykoliv, když je hráč Malých Hoštic v sestavě kola. Dokonce jsem se dozvěděl, že někteří skoro ani nespali, aby mi mohli posílat hlasy. Za to jim samozřejmě moc děkuji.
Bude Vás výhra něco stát do klubové kasy?
Vím, co se sluší a patří, takže to určitě cinkne.
Pojďme na poslední zápas s Budišovem, který sice ohňostroj šancí nenabídl, ale vy jste ho taktickým výkonem zvládli. Jaký to byl zápas?
Budišov je skvělý mančaft, což potvrzuje již mnoho sezón, kdy se pravidelně umisťuje v horních patrech tabulky. Mají mladé a běhavé hráče, proto jsme věděli, že musíme hrát hlavně ze zabezpečené defenzívy a čekat na jakoukoliv šanci do protiútoku. I když měl Budišov v zápase herní převahu a byli více na míči, troufnu si tvrdit, že jsme je v podstatě k ničemu nepustili a po dvou brankách ze standardek jsme po dobře takticky zvládnutém utkání zaslouženě vyhráli.
Jak jste byl spokojen se svým výkonem proti Budišovu?
Hraji stopera a neobdrželi jsme žádný gól, což je moje úloha, takže si troufnu tvrdit, že jsem odehrál dobrý zápas.
Gól jste sice nevstřelil, ale vzpomenete si ještě na svou první trefu v životě?
Moje první trefa v životě byla určitě někdy v žácích, ale proti komu, nebo jaká si nevzpomenu.
Po úvodním klopýtnutí s Kobeřicemi se Hoštice rozjely. Kde vidíte příčinu toho, že se vám tak začalo dařit?
Tak v první řadě nám určitě pomohl příchod bráchy z Benešova, je to znatelná posila. No a obrovskou zásluhu na našich úspěších má taky neskutečně skvělý kolektiv spolu s fanoušky, které by nám mohli závidět i ve vyšších soutěžích.
Poté co ostatní soupeři na jaře body moc nesbírají a vy jste se zatím dotáhli na druhé místo. Nezačalo se u Vás mluvit o postupu?
Tak určitě. Nechceme to ale zakřiknout, proto hrajeme zápas od zápasu a snad to vyjde.
Koho považujete za největší konkurenty v postupovém klání?
Určitě Hadec a Budišov, ale také Hlavnice a Stěbořice postupové boje jen tak nevzdají.
V kolika letech jste začal svou kariéru?
Na přesný věk si nevzpomenu, ale bylo to v Malých Hošticích a mohlo mi být cca 8 let.
Prošel jste dvěma kluby Malými Hošticemi a Kylešovicemi. Ve kterém jste se cítil lépe a proč?
Určitě v Malých Hošticích. V Kylešovicích jsem sice začal hrát v mužích a nasbíral spoustu zkušeností z vyšší soutěže, ale moje srdíčko vždycky bylo a bude v Malých Hošticích a to hlavně kvůli již zmíněnému kolektivu a fanouškům.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Abych byl upřímný, považuji se spíš za ofenzivně laděného hráče. Raději góly dávám, než abych jim zabraňoval. Nejlépe se mi hraje asi na kraji zálohy, ale z taktických důvodů hraji stopera.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Nedá se asi říct, že bych měl nějaký fotbalový zážitek, který by vyčníval nad ostatními. Ale pevně doufám, že mým největším fotbalovým zážitkem bude za necelé dva měsíce historický postup Malých Hoštic do I. B třídy.
Koho tipujete za letošního vítěze Ligy mistrů?
Myslím, že Juventus.
Kdo si myslíte, že sestoupí?
Záleží, kolik mužstev bude sestupovat. Pokud dvě, tak Bělá a Pustá Polom B. Pokud tři, tak Bělá, Pustá Polom B a Vávrovice nebo Minerva.
Jak trávíte svůj volný čas?
Nejvíce asi s rodinou. Poté si rád zajdu na jedno orosené a na list s kamarády nebo třeba do fitka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.