Hráč 19. kola Zlínské IV. třídy skupiny B Tomáš Zoubek z Lipové se dostal se sálovým fotbalem - futsalem až na Světový pohár do sibiřského města Nerjungri

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál fotbalista Lipové Tomáš Zoubek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jaká bude odezva v kabině, zatím jsi z Lipové jediným vítězem?
Moc děkuji a chtěl bych poděkovat všem, kteří mě poslali hlasy. Odezva bude nějaký ten půllitr slivovice do kabiny, aby byla pořád dobrá nálada. Tak zatím jsem asi jediným vítězem z Lipové, co se týká výherce hráče kola, kterého si moc cením.
V neděli jste vyhráli v derby na Petrůvce, což bylo překvapení, jak těžké utkání to bylo?
Na Petrůvce to bylo moc těžké utkání se spoustu osobních soubojů z důvodu velikosti hřiště. Domácí měli hodně šancí na vítězství, ale my jako celý tým jsme zahráli velmi dobře a bojovně, kdy jsme poté vyhráli penaltový rozstřel a odvezli si dva body.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon na Petrůvce? Kdo Tě zaujal v dresu soupeře?
V našem týmu nechci nikoho individuálně pochválit. protože hrajeme jako tým, který zaslouží celkově velkou pochvalu. Od brankáře až přes obranu, nás záložníky a jediného útočníka předsedu hrajícího Romana Vašičku. Za Petrůvku nastoupil můj dlouholetý spoluhráč Luboš Kovařík a Jakub Juřica, s kterými jsem zažil krásné fotbalové období. Ukázali v zápase, že jsou pořád velmi platnými a vynikajícími hráči.
Zatím se Vám na jaře příliš nedaří? Co se změnilo ve Vaší kabině přes zimní pauzu?
Začátek sezony jsme vyhrávali, a bylo to i díky tomu, že jsme byly všichni zdraví a hráli ve stejné sestavě. V zimě tým opustil Roman Vacula a dostal do seznamu dlouhodobých marodů Radim Borák. Pak se už to začalo pomalu hroutit, a začala zranění a jiné povinnosti. Jen na Petrůvce jsme nastoupili bez hrajícího trenéra Pavla Tomečka, Miloše Vaňka, Milana Kleina, Vlasťa Juřík nám chyběl dvě utkání. Každý zápas hrajeme tedy v jiné sestavě.
O víkendu Vás čeká doma poslední Jestřabí, co lze čekat od tohoto duelu?
U Jestřabí jde vidět, že se přes zimu zlepšilo, a jde to vidět i na jejich výsledcích. Určitě to nebude pro nás lehké utkání a musíme k tomu přistoupit zodpovědně, tak jako ke každému jinému utkání.
Myslíš si, že Nedašov letos postoupí do III. třídy nebo se budou radovat Bohuslavice nad Vláří?
Nemyslím, ale vím, že postoupí Nedašov, který si to zaslouží a má na to tým. To nechci nijak Bohuslavice nad Vláří podceňovat nebo zatracovat, protože u nás ukázaly, jak jsou vynikajícím týmem, který si taktéž zaslouží postup výše, ale bohužel jim už nějak utekl začátek, kdy ztrátu na Nedašov už nedoženou. Škoda že nepostupují dva, ale třeba i k tomu dojde.
Kteří hráči z ostatních celků v této soutěži Tě zaujali? Co říkáš na úroveň této poslední třídy?
V soutěži je řada výborných fotbalistů, kdy v každém týmu bych nějakého našel a taktéž v hodně týmech hrají moji dobří kamarádi, které vždy rád vidím.. Úroveň IV. třídy jsem si asi tak nějak představoval.
Jak jsi strávil dlouhou zimní pauzu, věnoval jsi se i jiným sportům?
Zimní přípravu jsem strávil pracovně a sportovně. Co se týká sportu tak jsem se hodně věnoval sálové kopané, kde jsem také hrál za vítězný tým Litrpůl v AFLS lize ve Slavičíně.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu a co Tvá rodina, podporuje Tě ve fotbalu?
hlavně rybaření a jízdě na kole. Má rodina mě podporuje ve fotbale, kdy hlavně tatík jezdí na můj každý zápas, s kterým poté zápas probíráme. Přítelkyně mě taktéž podporuje ve výkonech fotbalových.
Se sálovým fotbalem - futsalem jsi byl se slavičínským Jerevanem až v dalekém sibiřském Jakutsku, jak vzpomínáš na tento Světový pohár a jaká byla jeho celková úroveň?
Tak na toto pořád hodně vzpomínám, protože to bylo jako v pohádce. Úroveň tam byla nadprůměrná, kde se o nás hezky starali a hlídali nás neustále vojáci. Hrávalo se v krásné hale, kde chodilo na naše zápasy dva tisíce diváků. Poměřili jsme se třeba s ruským mistrem Almaz Mirnyj nebo africkým celkem z Luandy. Bylo to opravdu moc hezké.
Co říkáš na postup fotbalistů Zlína do finále poháru, kde je prověří Opava?
Tak postup Zlína do finále mě mile překvapil a klukům jsem to přál. Chtěl bych je jít taktéž podpořit do Olomouce, protože se třeba s Hnaníčkem, Holíkem a Janíčkem dobře znám a budu jim fandit.
Co bys vylepšil na našem portálu - www.fotbalunas.cz
Na portále bych nic asi nevylepšoval, protože jsou stránky velmi dobře udělány a aktualizovány každé zápasy.
Dík za rozhovor Tome a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.