Čím víc náš náskok narůstá, tím jsme klidnější, říká třebešský útočník Jakub Zeman

Hráčem uplynulého kola se stal útočník Třebše Jakub Zeman, který pomohl výhře svého týmu 5:1 nad Úpicí. Třebeš je v této sezoně blízko historickému postupu do Krajského přeboru, který tento tým ještě nikdy nehrál. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý týden jste porazili Úpici 5:1, přestože jste po prvním poločase prohrávali 0:1. Jak se od sebe herně oba poločasy lišily?
V prvním poločase jsme nehráli dostatečně agresivně a místo hry po zemi jsme nakopávali dlouhé balóny, s nimiž si jejich stopeři dokázali poradit. O přestávce proběhlo v kabině menší zemětřesení, řekli jsme si pár věci, na soupeře vlétli a třemi slepenými góly jsme zápas otočili a poté už zápas kontrolovali.
V tomto utkání jste přidal svůj osmý gól v sezoně. Jak jste se svými statistikami spokojen?
Se svými statistikami spokojený být nemůžu, na útočníka bych měl dávat více gólů. Doufám, že ve zbytku sezóny ještě nějaký ten gól přidám, abych vylepšil gólový počet z minulé sezóny. Ale přesvědčili jsme se, že u nás až na gólmana může dát gól každý. Ať už je to do vlastní brány, nebo do té správné.
Tento víkend jste naopak s hradeckou Lokomotivou sehráli bezgólový zápas, ve kterém jste dva body získali po penaltovém rozstřelu. Byl zápas vyrovnaný stejně jako skóre?
Byl to klasický zápas týmu co, chce hrát fotbal a týmu, který okupuje poslední příčku tabulky a brání své vápno v devíti lidech a hrozí z rychlých brejků. My jsme si bohužel moc šancí nevytvořili, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou. V penaltovém rozstřelu se ani jeden náš hráč nemýlil, a tak jsme brali o bod více.
Mělo utkání s Lokomotivou znaky vypjatého derby?
Utkání probíhalo v klidu bez nějakých větších emocí. My tento zápas moc jako derby nebereme, to hlavní je vždy s Novým Hradcem.
I díky zaváhání Kunčic máte na druhém místě náskok devíti bodů na týmy pod vámi. Začínáte pociťovat tlak, že postup je čím dál blíž a byla by škoda o něj přijít?
Menší tlak tam bude, ale nikdo to na sobě nedává moc znát. Však v kabině už pomalu začínáme sepisovat velikosti postupových triček (smích). Spíš bych řekl, že čím víc náš náskok narůstá, tím jsme klidnější. Teď musíme doufat v klopýtnutí Vrchlabí, abychom se pokusili zdramatizovat boj o první místo. Ale zajíždíme ještě na horké půdy do Náchoda a Bílé Třemešné, kde jsou zápasy vždy velmi obtížné. Uvidíme, jak se zbytek sezóny vyvrbí.
Třebeš má druhý nejproduktivnější útok a nejpevnější obranu. Je nějaká stránka vaší hry, kterou byste případně v Krajském přeboru potřebovali zlepšit?
Určitě musíme i přes velký počet vstřelených gólů zlepšit finální řešení útočných situací, tam vidím velké mezery. Občas se špatnou koncovkou akorát obíráme o klidnější konec zápasu a jsou to nervy do poslední minuty. Myslím, že trenér už je zralý na lifting obličeje, protože vrásky z dramatických zápasů znatelně přibývají. Do obrany jsme podepsali z domova pro seniory Lukáše Michala, který dodal obranné fázi potřebné zkušenosti a řád. Tam bych řekl, že je vše v pořádku.
Příští týden budete moci přidat další body do tabulky v domácím zápase s Trutnovem. Co od soupeře čekáte?
Soupeř je mladý, fyzicky dobře připravený, bude to náročný zápas. Ale věřím, že ho zvládneme a připíšeme tři body. Tím bych chtěl apelovat na fanoušky, aby do konce sezóny chodili, v co nejhojnějším počtu a fandili i s bubnem, jako to bylo v posledním zápase s Úpicí. Je to pro nás motor, co nás žene kupředu. Máme na dosah další historický milník v třebešském fotbale. Krajský přebor se tu ještě nikdy nehrál, tak doraz fandit, společně to zvládneme a na konci sezóny to také společně řádně oslavíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.