V mém případě by bylo divné, kdybych přijel včas nebo nedej bože dřív, říká s úsměvem Muž kola Filip Kapoun

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Patřil mezi gratulanty i pokladník?
Díky. Popravdě jsem anketu moc nesledoval takže jsem dost překvapen. Gratulace zatím proběhly jen střídmě. Pokladník se určitě přihlásí o slovo. (úsměv)
O víkendu vám odstartovala jarní část sezony. Jak probíhala zimní příprava?
Myslím, že letošní zimní příprava byla kvalitní. Hala, výběhy, v neposlední řadě super soustředění a závěr přípravy na hřišti s míčem. Mladší osazenstvo naběhalo dost, starší nám krylo záda. V zápasech nám samozřejmě přispějí zkušenostmi.
Podzim jste zakončili na 7. místě. Jaké jsou plány na startu odvetné části. Je v silách týmu atakovat nejlepší trojici týmů vaší skupiny?
Pokusíme se získat co největší počet bodů a skončit co nejlépe.
Start jara vás čekal na hřišti Mladého, proti místnímu béčku. Jaké byly plány před zápasem?
Začátky zápasů máme často vlažnější. Cílem bylo pohlídat začátek a neinkasovat v prvních minutách.
Vstup od zápasu jste měli raketový a po šesti minutách vedli o dvě branky. Bylo v plánu zaskočit soupeře hned v úvodu?
Vždycky je dobré zaskočit soupeře hned na začátku. Plánovat se to moc nedá, ale nám se to povedlo na výbornou. Dva rychlé góly do začátku zápasu, co víc si přát.
V zápase jste se zapsal jednou mezi střelce. Popsal byste našim čtenářům vaši branku?
Klukům z Mladého to občas vzadu hořelo ohledně zpracování a načasování nahrávek. Stačilo být ve správnou chvíli na správném místě, trochu pressingu a pak už jen neminout. Jsem rád, že jsem mohl přispět týmu i gólově.
V čele tabulky dál neohroženě zůstává Římov. Je to podle vás hlavní favorit na postup nebo ho ještě někdo může ohrozit?
Musím říct, že Římov to má hezky rozehrané. Ale doufám, že je ještě někdo potrápí. Náš Black Dub to zkusí teď doma.
Kde jste s fotbalem začínal a kterými kluby jste prošel?
Jako prcek jsem začínal v Plané. Tam jsem dlouho nevydržel a šel jsem do Boršova nad Vltavou kde jsem pár sezon působil jako brankář. Po jednom fotbalovém turnaji se začalo jednat s Lokomotivou České Budějovice. Nakonec vše vyšlo. V Lokomotivě mě čekalo dost práce. Brankářů měli dost, tak jsem si musel zvykat na posty v obranné řadě. Na „beku“ mi to vyhovovalo, vyznávám anglický styl fotbalu. V dorostu jsem se posunul do záložní řady a stával se srdcařem mužstva. Možnost zahrát si vyšší soutěže byla k nezaplacení. Z nasbíraných zkušeností a hlavně fyzického fondu těžím snad doteď. (smích) Lokotka mi toho dost dala, od zkušeností přes zážitky až po přátele se kterými se vídám doteď. Nyní působím nějaký čas v Black Dubu kde hraju s přáteli, které znám prakticky od mala. Super parta lidí na fotbálek.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Samozřejmě. Asi největším jsou auta. Ten kdo mě zná to moc dobře ví. (úsměv)
Od vašich spoluhráčů jsem se doslechl, že máte problém s dochvilností na tréninky a prakticky pokaždé přijdete pozdě. Dokonce jste minulý rok propásl zápas v Lišově. Co bývá na vině kolony nebo jiné neočekávané situace?
Dochvilnost je u mě problém. V mém případě plus mínus půl hodina nehraje roli. Myslím, že na vině je špatný načasování, dopravní situace a hlavně pracovní vytíženost. Lišov jsem bohužel propásl. Vracel jsem se z Příbrami a dopravní situace tomu nepřála. Poslouchám narážky na Příbram do teď. V mém případě by bylo spíš divné kdybych přijel včas nebo nedej bože dřív. (smích) Výjimečně se stane, že někdo přijede déle jak já a to si potom od trenéra něco vyslechne. (smích) Každopádně pokuty se nikomu nevyhýbají.
V dalším kole přivítáte lídra soutěže z Římova. Ten jde neohroženě za postupem. Čím zaskočit soupeře?
Zkusíme využít domácí prostředí, podporu diváků v náš prospěch a ulovit nějaký body.
.
Závěrem bych chtěl poděkovat celému týmu za výkony na hřišti, hlavně parťákovi ze středu zálohy Míšovi Šverclů za jeho černou práci na hřišti a především mojí přítelkyni za podporu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.