Hráč 20. kola Ivo Lorenc: O postupu se v kabině nebavíme!

Ve 20. kole soutěže se do povědomí fanoušků svým výkonem nejvíce zapsal brankář Všestud Ivo Lorenc (38), který ve dvou těžkých zápasech v řadě neinkasoval ani jednu branku. Ivo pro náš web popsal svůj nejpovedenější zákrok a vysvětlil, kde se ve Všestudech vzalo taková fotbalové nadšení. Hraje se ve Všestudech za peníze, nebo jen pro zábavu? To vše se dozvíte na dalších řádcích!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju ke zvolení hráčem kola. Zvítězil jsi v těsném hlasování. Hlasovaly celé Všestudy?
Děkuji, celé Všestudy ne, spíše kluci z týmu a pak Alex (přítelkyně Martina Růněho) si to vzala jako úkol, prý abych taky zaplatil něco do kasy.
Všestudy zažívají fotbalový boom a fotbalem žije doslova celá vesnice. Kdy vlastně celý vzestup začal?
Začalo to poslední rok ve třetí třídě. Lidé z vesnice se začali o fotbal více zajímat a navštěvovat naše zápasy. A postupně se zvedala účast i při venkovních utkáních.
Na venkovní zápasy vypravujete autobus pro fanoušky. Jak je pro vás finančně i organizačně náročné zajistit chod týmu?
Ano, na každý venkovní zápas se snažíme zajistit dopravu. Chceme našim hráčům zajistit podporu a ukázat fanouškům i jiné stadiony. Jinak finančně a organizačně je to hodně náročné, bez podpory obce Všestudy a všech soukromých subjektů by to nešlo. Stejně tak by to nešlo i bez pomoci lidí, které fotbal baví a zajímají se o něj.
Do Všestud dojíždějí hrát i hráči z blízkého okolí. Hraje se ve Všestudech za peníze?
Nehrají u nás za peníze. Snažíme se jim vytvořit co nejlepší podmínky pro trénink i pro zápasy. Bereme to jako koníčka. Spolek kamarádů, kteří chtějí hrát spolu.
Mužský tým nyní navazuje na úspěchy žen, které ve Všestudech dlouho působily. Nyní však už ženský tým ve vesnici nenajdeme. Jaký byl jeho příběh?
Nejdříve to začalo z recese, ale postupně se to chytlo, a tak se ve Všestudech hrála chvilku druhá a následné roky třetí liga. Trvalo to 15 let.
Pojďme nyní k aktuálním zápasům. Máte za sebou dvojboj proti silným celkům Mšena a Libiše B, ve kterém jste nedostali ani gól. Jak se ti chytalo?
Musím říct, že velmi dobře. Za takovým týmem, který maká od první do poslední minuty, je to paráda. Kluci nechtějí prohrát žádný souboj a já se snažím, abych jim to nekazil (smích).
Mohl bys vypíchnout nějaký tvůj důležitý zákrok?
Asi ve druhé půlce v Libiši. Byl tam centr před branku a soupeř to trefil do protipohybu. Bylo by to na 1:1, takže bylo důležité, že se mi povedlo střelu vyrazit.
V Libiši sis přivodil zranění ramene. Můžeme tě očekávat v brance i v příštím zápase na hřišti Horních Počapel?
Nebylo to nic vážného, srazil jsem se při zákroku před poločasem, teď už je to lepší. Takže v Počáplech bych nastoupit chtěl.
Co od zápasu očekáváš?
Vím, že nás nečeká nic jednoduchého. Žádný tým nám nic nedá zadarmo. A my máme Počáplům co vracet za podzimní utkání.
Nemohu se zeptat na vaši bilanci červených karet – v sezóně jste jich nasbírali dohromady už 7. Čím si to vysvětluješ?
Ta, co padla v Libiši, byla hodně přísná a nezaviněná. Většinu jsme jich měli na podzim, ale byly spíš za to, že si kluci nedají pozor na pusu. No a dvě červené za poslední utkání v Dolních Beřkovicích? Tam se nepovedlo nic. Snažíme se na tom pracovat a kluci to taky pocítí při placení do kasy.
Sezóna se blíží do závěrečné fáze a vy se stále držíte na 1. místě tabulky. Je postup vaším cílem?
Ne. Postup je slovo, o kterém se před sezónou ani teď v ní nemluví. Spíš si každý zápas chceme užít.
Zkoušel jsi v minulosti i nějaký jiný post, než brankáře? Jak by to dopadlo, kdyby ses teď musel postavit do pole?
Ano, začínal jsem v útoku, pak několik let na stoperu. V letní přípravě jsem si na pár minut zahrál, ale už bych to asi nedával, nahánět ty mladé kluky. Na tréninku mi to s nimi stačí.
Tvůj oblíbený brankář?
Nemám žádného oblíbeného brankáře. Dříve jsem se učil od táty a bráchy.
Co pro tebe fotbal znamená?
Moje manželka to dokáže říct jedním slovem. Všechno!
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Já děkuji i tobě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.