Hráč 19. kola Daniel Hynek: Hráli jsme dobře, jen ta koncovka...

Teprve čtvrté jarní kolo přineslo ukončení nadvlády všestudských hráčů. Žezlo pro nejlepšího hráče kola po nich převzal obránce či záložník Lobkovic Daniel Hynek (24), který dokázal pár minut před koncem vyrovnat na 2:2 v zápase proti Veltrusům. V rozhovoru jsme také zjistili, jakému týmu fandí, jak proběhla v Lobkovicích zimní příprava a jak to vlastně bylo s jeho fotbalovými začátky...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství v anketě o hráče kola, kde jsi získal téměř polovinu všech hlasů. Jak jsi je sbíral?
Děkuji moc. Nejprve bych chtěl poděkovat všem, kteří mě podpořili, ať už se jedná o rodinu, přítelkyni, kamarády, spoluhráče nebo kolegy z práce. Co se týká sbírání hlasů, tak v tom mi pomohla řada lidí, kteří hlasovali poctivě každou hodinu. A někteří dokonce kvůli hlasování nespali!
Čeká tě nějaká pokuta do klubové kasy?
Pokuta mě určitě nemine, v sazebníku máme vypsanou pokutu za nominaci do sestavy kola. Kluci ale určitě vymyslí nějaký přídavek, už v úterý na tréninku vymýšleli nějaký zajímavý bonus. Takže tohle vítězství bude asi pěkně drahý!
Tebe trenér proti Veltrusům vysunul z obrany do zálohy. Byla to pro tebe vítaná změna?
Velice vítaná změna. Trenérovi chci poděkovat za tento fantastický taktický tah. Bohužel máme v tuto chvíli velkou marodku a sestava se musí doslova slepovat.
První půle zápasu se vám ale nepovedla a prohrávali jste 0:2. Jak to na hřišti vypadalo?
Nepovedla se nám výsledkově, herně to špatné nebylo. Měli jsme více ze hry, bohužel nás dlouhodobě trápí koncovka. Soupeř měl dá se říci dvě šance, které využil.
Mohlo hrát roli také pro vás nezvyklé hřiště v Hostíně?
Nemyslím si, že by nás jiné hřiště limitovalo. Problém je podle mého ve finální fázi. Velice se na gól nadřeme.
Proběhla o přestávce v kabině bouřka?
Neřekl bych ani bouřka, spíše nás trenéři povzbuzovali, že jsme lepším mužstvem a že ve výkonu, který jsme předvedli v prvním poločase, máme pokračovat. Obávali jsme se toho, že se Veltrusy zatáhnou a my budeme muset hrát do plných, což nám nehraje do karet.
Ty jsi srovnával pět minut před koncem. Mohl bys svůj gól popsat?
Na tuto otázku jsem čekal, takže popíšu velice rád (smích)! Výbornou práci odvedl Jirka Slovák, který u rohového praporku vybojoval míč a nacentroval před branku, kde jsem nehlídaný prostřelil brankáře. Musím ale vyzdvihnout práci celého týmu. Po poločase jsme utkání nezabalili, ale naopak bojovali až do konce.
Ve tvém fotbalovém životopise najdeme zajímavý trojboj – oblékal jsi dres všech tří místních rivalů: Neratovic, Libiše a nyní Lobkovic. Vnímáš nějak rivalitu mezi těmito kluby?
Tak určitě tam nějaká rivalita je, ale nemyslím si, že by to bylo nějak přehnané. Troufám si tvrdit, že se bojuje určitě o něco víc než v jiných zápasech, ostatě jako v každém derby, ale nikdy nic zákeřného. Já osobně se ale na zápasy s Libiší vždy těším.
Komu fandíš ve velkém fotbale?
Fandím Barceloně, sleduji ale také české týmy v evropských pohárech.
V Lobkovicích jste v minulé sezóně kopali III. třídu, nyní se ale držíte v poklidném středu tabulky Okresního přeboru. Vnímáš ty osobně nějaký rozdíl v kvalitě obou soutěží?
Samozřejmě je větší kvalita v Okresním přeboru. Nemyslím si ale, že by to byl nějaký výrazný skok ze III. třídy. Musím zmínit fakt, že letos je soutěž velmi vyrovnaná, což je pro diváky určitě dobře.
Jak jste se připravovali na jarní část sezóny? Proběhlo nějaké soustředění?
Připravovali jsme se v domácích podmínkách. Bohužel zimní příprava, co se týká účasti hráčů, byla slabá. Každopádně bych vypíchnul Český pohár, kde jsme sehráli tři utkání s kvalitními soupeři.
Tabulka je velmi vyrovnaná v horní i spodní části tabulky. Koho tipuješ na postup a naopak na sestup?
Jelikož my se nikam hnát nebudeme (smích), přeji postup Vojkovicím, kde hraje pár mých kamarádů, ale hlavně předvádí skvělé výkony. Jako sestupujícího tipuji Vehlovice. Ale věřím, že se v tomto tipu zmýlím, protože ve Vehlovicích jsem hrál a jsou tam skvělí lidé. Bohužel mají nějaké problémy, co se týká kádru. Každopádně jim budu fandit a přát záchranu. Jako dalšího sestupujícího tipuji Veltrusy.
Kdo tě k fotbalu přivedl? Děláš ještě nějaký jiný sport?
Já měl výběr sportu daný. Od malička jsem jezdil po fotbalových hřištích díky tátovi, který hrál první ligu. K fotbalu mě přivedli ale oba rodiče. Táta jako vzor, od kterého jsem si mohl fotbalově hodně vzít a máma, která se mnou projezdila všechny turnaje. A ke druhé otázce – začal jsem hrát se spoluhráčem Michalem Bricínem každý pátek hokej. Musím říct, že tenhle sport jsem si velice oblíbil a hrozně mě naplňuje.
Co pro tebe fotbal znamená?
I když jsem nedokázal napodobit tátovy úspěchy, dává mi fotbal radost ze hry a možnost zahrát si s bezvadnou partou, kterou v Lobkovicích máme.
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.