Vyhovuje nám role černého koně soutěže, říká novohradecký Martin Šmíd

Hráčem kola se podruhé během tří kol stal novohradecký Martin Šmíd. Ten v šestnáctém kole nastřílel čtyři góly hradecké Lokomotivě, v posledním kole znovu zařídil výhru nad hradeckým týmem, konkrétně nad Třebší, kterou Nový Hradec porazil díky Šmídově gólu 1:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jarní část sezony jste zahájili zápasem s hradeckou Lokomotivou. Podle výsledku 4:0 se může zdát, že šlo o poměrně jednoznačnou záležitost. Bylo tomu tak?
Do jarní části jsme chtěli vstoupit vítězně, a to se nám podařilo. Lokomotiva měla pár šancí, ale nemířili přesně, tak si myslím, že výsledek 4:0 odpovídá dění na hřišti.
Říkal jste, že větším rivalem je pro váš tým hradecká Třebeš, a to i z toho důvodu, že proti Lokomotivě Hradec Králové jste na podzim odehráli první soutěžní utkání. Nyní to bylo druhé měření sil, formuje se mezi oběma týmy větší a větší rivalita?
Nemyslím si, že by se rivalita od minulého měření sil nějak zvýšila.
V tomto zápase jste ke čtyřgólové výhře přispěl dvěma trefami. Na svém kontě máte třináct branek. Posunul jste se ze zálohy natrvalo do útoku, nebo to bylo jen přechodné řešení?
No, radši bych nastupoval pouze v útoku, ale Kolina (trenér) mě využívá buď v středu zálohy, nebo v útoku, prostě podle toho, jaký soupeř a styl se bude hrát.
V podzimním rozhovoru jste zmínil přání, abyste na jaře proháněli i ty největší favority soutěže. Nový Hradec je ale aktuálně pátý, na druhé místo ztrácí dva body a na první šest. Nejste vy sami mezi favority soutěže?
Vstup se nám bodově vydařil, tak uvidíme. Chceme samozřejmě dopadnout co nejlépe a doufáme, že skončíme v tabulce výše než Třebeš. V sobotu nás čeká právě tento rival na domácí půdě, tak snad to zvládneme a budeme stoupat dál vzhůru tabulkou (Nový Hradec porazil Třebeš 1:0). Myslím, že favority ještě tak úplně nejsme, ale to vůbec nevadí, Radši ať jsme pouze v pozici takového toho černého koně :)
Co potřebuje váš tým oproti podzimu v jarní části sezony zlepšit?
Jestli chceme pomýšlet na vyšší příčky, tak téměř vše. Útočnou i obranou fázi. Zatím se nám aspoň ta obraná fáze lepší - na jaře jsme ještě neinkasovali.
Na podzim jste říkal, že během zimní přestávky se zapojíte do halových turnajů a futsalové divize. Jak to dopadlo?
Na divizi jsem byl pouze párkrát, ale vůbec se nám to nevyvedlo a museli jsme skousnout pád o soutěž níže.
Vaše zápasy s Lokomotivou a Třebší rozdělilo utkání s Trutnovem. Jaký to byl zápas?
Před Trutnovem jsem doufal aspoň v bod. Soupeř nás většinu času přehrával, ale žádný gól nám nedal, my také ne, tak došlo na pokutové kopy, kde jsme získali bonusový bod my, takže s dvěma body jsem já osobně spokojen.
Úspěšný vstup a neprůstřelnost jste prodloužili v dalším hradeckém zápase s Třebší. Jak náročný zápas to byl?
Musím říct, že jsme opět Třebeš porazili zaslouženě. Třebeš sice měla optickou převahu, ale pouze dva náznaky šance po rohovém kopu. Trenér určil jasnou taktiku, kterou jsme do puntíku vyplnili. Nechat mladý kluky z Třebše vyblbnout a rozhodnout v závěru. Ukázala se větší zkušenost a kvalita našeho mužstva.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.