Říkají mi Rosický, bohužel ne kvůli fotbalovým dovednostem, lamentuje Radoslav Dyk, hráč kola

Radoslav Dyk se do Stříbra vrátil po několika sezónách strávených v německé Landeslize a hned si vysloužil titul hráč kola. Co nám o sobě tento zkušený plejer prozradil? Čtěte!

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste viděl víkendové utkání proti Petřínu z Vašeho pohledu?
První půlka patřila domácím, i když jejich převaha nebyla taková jakou jsem očekával, foukal nám silný protivítr, který domácím hodně pomáhal. I tak jsme měli dvě slibné příležitosti, ve kterých jsme mohli domácí překvapit. Druhá půlka už byla z mého pohledu vyrovnaná, hra byla nahoru dolu a ke konci zápasu už jsme hráli na jednu půlku, kdy domácí bránily těsný výsledek. Bohužel na naší straně nebylo potřebné štěstíčko, dali jsme si vlastní gól na 2:1 a třetí gól domácích byl s jasného ofsajdu, bohužel pomezní se v té chvilce koukal asi někam jinam. (úsměv) Podle mého by zápasu slušela remíza.
Potrápili jste lídra soutěže, překvapilo vás, jak málo chybělo k bodům?
Nepřekvapilo, myslím, že máme na krajský přebor kvalitní tým.
Nyní vás čeká duel proti Rapidu. S jakým cílem do něj půjdete?
Myslím, že můžu mluvit I za náš tým, že náš cíl je přivézt 3 body.
Jak jste se vy dostal do celku Baníku?
Na Baníku jsem s fotbalem začínal a jsem odchovanec, navíc tady mám kamarády. V zimě jsem ukončil svoje angažmá v Německu z časových důvodů, ve Stříbře jsem začal trénovat mladší přípravku a návrat byl tak trochu plánovanej.
Jaké je to hrát například po boku Lukáše Pleška, někdejšího prvoligového fotbalisty?
Lukáše znám už několik let, nebylo to pro mě zas tak nové, ale je na něm vidět obrovská zkušenost a pro tým je velmi důležitý.
S jakými cíli jste vstoupili do jarní části sezóny?
Chceme hrát hezký fotbal, aby nás to bavilo a uvidíme na jakou příčku to bude stačit, myslím že ze středem tabulky bychom byli spokojeni.
Kde jste za svou kariéru působil?
Začínal jsem ve Stříbře, poté jsem v devatenácti přestoupil do divizních Vejprnic, kde se mi celkem dařilo a přišla nabídka z Liberce. Někteří kamarádi mi říkají Tomáš Rosický, bohužel ne kvůli tomu, že bych hrál jako on, ale jsem tak často zraněný. V Liberci jsem nezůstal a vrátil se do Stříbra a poté jsem přestoupil do Německa, kde jsem hrál Landesligu za Lam.
Jak byste se popsal jako fotbalista?
Těžko se sám popisovat. (úsměv) Přece jenom už je mi 30 let, ale myslím si, že jsem takovej ten poctivej fotbalista, kterej nic neojebe. (smích)
Jaký jste fotbalový fanoušek? Máte svůj oblíbený klub?
Musím se přiznat, že velkým fotbalovým fanouškem nejsem. Můj oblíbený klub je West Ham, ale fandím hezkému fotbalu a je mi asi jedno, kdo ho hraje. (úsměv)
Čekal jste svou nominaci a triumf v naší anketě?
Bohužel čekal. Od ledna co jsem se do Stříbra vrátil už jsem do týmové kasy investoval nemalou částku. (úsměv) Hodně si tady na to náš kapitán Hřeba (kapitán Radek Hřebík, pozn. redakce) potrpí, ale nevadí mi to, aspoň bude hezká dokopná. (úsměv)
Sledujete portál fotbalunas.cz?
Teď jsem hrál 5 let v zahraničí, tak moc ne, ale teď už budu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.