S bodovým ziskem jsme spokojeni, ukázalo se, že dokážeme hrát s každým, hodnotí podzimní část sezony hořický Dominik Palm

Hráčem uplynulého kola se stal obránce hořické Jiskry Dominik Palm, který proměněnou penaltou rozhodl o dvoubodové výhře nad Rychnovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po bezgólovém zápase porazily Hořice Rychnov na penalty. Jaký to byl pro vás jako obránce zápas?
Těžký jako každý jiný. Vše umocňoval těžký terén, ale i přesto si myslím, že se hrál poměrně dobrý fotbal. Rychnov má velmi kvalitní mužstvo, což dokazují jeho dosavadní výsledky. O to více jsme rádi a vážíme si toho, že se nám podařilo získat druhý bonusový bod.
Zhruba dvacet minut před koncem byl jeden z rychnovských hráčů vyloučen. Mělo to pozitivní dopad na vaši hru?
K oslabení soupeře došlo v 67. minutě po faulu na Honzu Rozsévače. Abych ale řekl pravdu, výrazný rozdíl ve hře jsem příliš nepocítil. Na domácí půdě jsme chtěli zvítězit v základní hrací době a šance na to měli. Bohužel se nám je však nepodařilo přetavit v kýženou branku. O to více jsme rádi, že jsme lépe zvládli následné penalty.
Vy sám jste v penaltovém rozstřelu proměnil rozhodující kop. Byl jste v tu chvíli nervózní, pociťoval jste tíhu okamžiku?
Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Vždy cítím za tým odpovědnost. Chtěl jsem rozhodnout a podtrhnout tak fakt, že náš brankář „Žiži“ (Pavel Žižka) výborně zlikvidoval dvě penalty soupeře. Na konečném výsledku má veliký podíl.
Víkendovým kolem se uzavře podzimní část sezony. Jak byste ji zhodnotil. Povedl se Hořicím přechod z A třídy do Krajského přeboru podle vašich představ?
Myslím, že už před zápasem v Jičíně musíme být s bodovým ziskem spokojeni. Ukázalo se, že při maximální koncentraci a bojovnosti dokážeme hrát s každým soupeřem. Snad jsme trochu potěšili i naše příznivce.
Po víkendu přijde zhruba čtyřměsíční pauza. Je to pro vás úplná přestávka od fotbalu?
Rozhodně ne. Fotbalem žiji, takže se od něj téměř vůbec neoprostím ani v této zimní přestávce. Pravidelný pohyb budu mít stále, ať už s hořickou přípravkou nebo individuálně.
Jak je těžké po této pauze znovu naskočit do tréninkového a zápasového tempa. Vyhovuje vám z tohoto hlediska víc letní pauza, která netrvá ani dva měsíce?
Jak už jsem naznačil, jako výraznou přestávku to nevnímám. I když letní přestávka je úplně odlišná, tam opravdu té pauzy moc není a je to vše ještě umocněno dobrým počasím. Kdyby bylo na mně, ani bych zimní přestávku nepotřeboval. Samozřejmě to ale těžší je. V létě člověk tolik nevypadne z tempa mistrovských zápasů.
V posledním kole vás čeká zápas na hřišti Jičína. Co od soupeře čekáte?
Jičín je tradičním účastníkem přeboru a dlouhodobě patří ke špičce soutěže. Mužstvo vychází z dobré defenzivy a vyráží do rychlých brejků, na to zejména si budeme muset dát pozor. Velmi dobrou práci v Jičíně odvádí současný trenér Miroslav Jeník, který se dokonce objevuje i v sestavě svého týmu. My však věříme, že se nám zde podaří náš dosavadní bodový zisk ještě vylepšit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.