Trenér už na dokopné mával s nějakým papírem se zimní přípravou, směje se hráč kola Martin Čížek

Dal svůj premiérový gól v A-týmu, probojoval se do sestavy kola a následně ovládl i hlasování. To vše se podařilo během posledního podzimního kola Martinu Čížkovi, který obléká dres Veselí nad Lužnicí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k titulu hráč kola. Prozradíš našim čtenářům, kolik podobných ocenění jsi již za svou fotbalovou kariéru posbíral?
Děkuji. Ocenění žádné nesbírám. Tohle je první.
Popsal bys nám, jak padl tvůj gól do sítě Hrdějovic?
Abych pravdu řekl byla to spíš náhoda. Vypíchl jsem soupeři míč a pak už jsem to jen chtěl z ostrého úhlu nastřelit před bránu a trefit nějakého spoluhráče. Skončilo to v brance (úsměv).
Jak až doposud probíhala právě tvoje fotbalová kariéra? Jaké byly tvé začátky a kde všude jsi hrál?
Jako malý jsem začal hrát fotbal ve Veselí nad Lužnicí a pokračuji v tom doteď. Nikde jinde jsem nehrál.
Na jaký fotbalový zážitek nejraději vzpomínáš?
Rád vzpomínám na neúnavného veterána Michala Sokolta. Když k nám přišel ve svých 38-ti letech tak mi řekl, že až mu jednou nacentruji přesně na hlavu tak konečně ukončí kariéru. Během čtyř let se mi jeho „trápení,, ukončit nepodařilo (smích). Odešel pryč a hraje doteď. Rád také vzpomínám na 4. místo, které se nám podařilo vybojovat v krajském přeboru před pár lety.
Jak zvládáš kombinovat studium na vysoké škole a fotbal?
To je v pohodě. Do školy dojíždím denně a volného času na fotbal mám dost.
Věnuješ se ještě i jiným sportům?
Příležitostně si zahraju stolní tenis.
Stal ses hráčem posledního podzimního kola, jak bys zhodnotil uplynulou část sezóny?
Po minulé sezóně a sestupu panovaly obavy, jak nám to mezi kvalitními týmy z I.A půjde. Druhé místo po podzimní části na začátku sezóny nikdo nečekal a jsme za něj rádi.
Vypadá to, že hlasování jste si v kabině v posledních kolech oblíbili, předpokládám, že tě neminul nějaký ten příspěvek do týmové kasy?
Ano příspěvek to byl tučný, protože jsem zaplatil nejen muže kola ale i první gól za Áčko mužů. Ta oblíbenost vyplývá hlavně z toho, že v posledních dvou kolech máme všechny pokuty za dvojnásobek. To byla speciální motivace pro všechny spoluhráče a i pro známé, kteří hlasují jak zběsilí.
Je před námi dlouhá zimní pauza a spolu s ní také pro někoho nepopulární zimní dril. Jak jsi na tom se zimní přípravou ty, také patříš spíše k jejím odpůrcům nebo ti nevadí?
Já patřím spíš k odpůrcům. Nemám rád to spojení zimy a fotbalu. Už od půlky podzimu hraju v rukavicích a dělají si za to ze mě srandu.
Nastínil vám už trenér v předstihu, co vás asi tak čeká za dřinu?
Ano, na dokopné už mával nějakým papírem se zimní přípravou. Zatím jsem se o to ale radši moc nezajímal, jen vím, že kromě soustředění nás čeká několik soubojů s týmy krajského přeboru. Třeba se Želčí nebo Soběslaví. Rozhodně budeme mít o zábavu postaráno.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.