ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Tomášem Dujkou z Veselé, ten má za sebou 50 ligových startů a také vítězství se Zlínem na Atletiku Madrid - 13.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál bývalý ligový fotbalista Tomáš Dujka, který je momentálně hrajícím trenérem týmu z Veselé. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, po Miroslavu Čočkovi jsi druhým hráčem Veselé v krátké době, který opanoval naši anketu, čím to asi bude?
Děkuji za gratulaci. To, že se nám podařilo získat tohle ocenění hned dvakrát v tak krátké době, je hlavně díky všem, kteří poslali hlasy, čehož si vážíme a zároveň děkujem za podporu.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti otrokovické Viktorii byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu, prý Tvůj výkon ocenil i Dr. Ševčík a uměl by si Tě představit i v roli dirigenta jeho třetiligové zálohy ?
Co se týče mého výkonu, tak sám sebe bych nehodnotil, to nechávám vždy na jiných, ale jako tým jsme podali skvělý taktický výkon a určitě jsme si alespoň bod zasloužili. Jinak jsem si návrat do Otrokovic užil, protože je příjemné vracet se do míst, kde jsem prožil pět krásných sezon. Můj návrat do Otrokovic určitě nehrozí, teď věnuji veškerou energii do fotbalu na Veselé. S panem Ševčíkem jsem po zápase mluvil, určitě mě jeho slova potěšila, ale já už jsem svou práci na Viktorce odvedl a teď je řada na jiných.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je Tvoje kariéra? Vím, že máš na svém kontě 50 ligových startů? Na které trenéry a také spoluhráče nejraději vzpomínáš?
V době, kdy jsem začínal, u nás na Veselé mládež nebyla, tak jsem se postupně přes Březovou a Slušovice dostal až do Zlína, kde jsem si splnil sen a dostal se až do ligy. Jinak jsem působil také v Opavě, Jihlavě, Pardubicích a již zmiňovaných Otrokovicích. Ze své ligové kariéry si nejvíce cením stříbra z ME do 18 let ve Finsku a vítězství na Atletiku Madrid. Za celou kariéru jsem zažil spoustu trenérů a spoluhráčů a zde bych vyzdvihl dvě jména: Vlasťa Mareček jako trenér a Tomáš Janíček jako spoluhráč.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Veselé, přeci jen to je trochu jiná soutěž?
Jelikož jsem zároveň i hrajícím trenérem, tak je to pro mě někdy na hřišti v tomto hledu těžší. Ale naštěstí mám jako asistenty dva naše ,,mafiány" Otu Krajíčka a Fíka Gajdošíka, kteří mi hodně pomáhají, když jsem zrovna na hřišti. Jinak co se týče tahounů, tak bych asi vyzdvihl celé mužstvo, protože když se nedaří těm, od kterých se to očekává, tak se vždy najde někdo jiný, kdo to strhne a vezme to na sebe a v tom je právě síla našeho kolektivu.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Teď momentálně mi kvůli pracovnímu vytížení moc času na další zájmy nezbývá, takže veškerý volný čas věnuji právě fotbalu na Veselé. Jinak fandím Zlínu, protože klobouk dolů za to, co předvádí. Mým fotbalovým vzorem byl Roberto Carlos.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce, začátek nebyl asi ideální?
Co se týče celého podzimu, tak se potvrdily papírové předpoklady, kdo bude hrát o špici. Hodně mě překvapila Admira Hulín. Nám se podařilo po špatném vstupu do sezony podávat stabilní výkony a odměnou za to je nám pěkné 6. místo.
Kdo myslíš, že letos postoupí z 1.B. třídy skupiny B a komu zůstane Černý Petr, sestupovat může i více týmů?
Postup bych přál Viktorce. Sestup nikomu nepřeji, bohužel Lukov má nejtěžší situaci a vzhledem k tabulkám ve vyšších třídách to bude docela zajímavé jaro.
Co říkáš na skvělé výkony fotbalistů Zlína v lize, o víkendu hrají moravské derby s Brnem?
Zlín jsem již zmiňoval. Bohužel derby neuvidím, protože máme zakončenou, ale určitě by měly tři body zůstat ve Zlíně.
V anketě jsi těsně porazil Dana Máčalu z Tlumačova, jak vnímáš tyto fotbalové vysloužilce v této soutěži, jako právě Dana nebo třeba tečovického Pavla Sedláčka či slavičínského Michala Švacha. V čem asi vězí jejich fotbalová dlouhověkost?
Dana Máčalu považuji za jednu z největších osobností v této soutěži, což teď opět potvrdil a o to víc mě těší, že jsem ho porazil. Pavel Sedláček byl nejlepším hráčem Tečovic v našem vzájemném zápase a Michal Švach taky patří k oporám Slavičína. Tu jejich dlouhověkost vidím hlavně v tom, že jsou fotbalu oddaní a mají ho opravdu rádi. Jenže je to bohužel k zamyšlení pro dnešní mladší generaci, že právě tady tito fotbaloví ,,matadoři" podávají i ve svém věku pořád lepší výkony než ti o moc mladší.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Váš portál pravidelně sleduji a určitě je to konečně něco, co nižším soutěžím chybělo. Pro mě hlavně jako trenéra je zde dostatek informací o soupeřích. Takže děkuji všem, kteří tento portál připravují a přeji hlavně hodně elánu do budoucna. Bohužel mě nenapadá, co by se dalo vylepšit, ale už jenom to, že fungujete, je velké vylepšení.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku