ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 11.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Martin Kolařík z výběru Jestřebí! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prý to na hřišti neodpovídá vašemu postavení v tabulce, jak vaše výkony vidíte Vy?
Moc dobře se na to zrovna nekouká, ale řekl jsem si, že bude potřeba získat na podzim co nejvíce bodů, fotbal si zahrajeme na jaře. Uzpůsobila se k tomu taktika. No hlavně, když vidím, co předvádějí naši soupeři, tak jsme na tom ještě dobře. Máme a měli jsme hodně zraněných, trenér zapracovává mladé, já nebyl na tréninku půl roku, což se taky odrazí. Raději budu hrát tužku a vyhraji, a navíc fotbal hrají možná cca čtyři týmy v soutěži.
Má Jestřebí také problémy s marodkou?
Ano a velké. Prakticky pořád je někdo mimo hru a téměř vždy jde o klíčové hráče (Wágner, Semík, Gabriel, atd.). Takhle dobré hráče prostě nenahradíte.
Do konce podzimu zbývají dvě kola. Udržíte se na špici?
Vzhledem k tomu, že odpovídám až po utkání v Žandově tak ano. I dříve bych napsal stejnou odpověď. Nemáme strach z nikoho, nic nás netlačí, první být nemusíme. Jsme úplně v klidu, i když být první v Okresním Přeboru není zase kdejaký výkon. Uvidíme, co bude dál.
Jaký přínos vidíte v hráči Šmejkalovi? Nyní je vaším nejlepším střelcem...
David Šmejkal je určitě jeden z nejlepších hráčů v soutěži, to je bez debat. Ani nevím kolik branek vsítil... no, koukám, že 11 branek, to na záložníka není vůbec špatné. Ve hře dopředu je výborný, zakončení má lepší jak já. Každý rok jde nahoru, umí hrát fotbal, je silný na míči. Potřebuje se jen trochu zklidnit a zlepšit hru dozadu, ale to přijde s věkem. Bude ještě lepší a tohle rozhodně není jeho strop.
Proti jakému týmu se dosud hrálo nejhůře a proč?
Vyloženě nejhůře bych netvrdil, ale třeba v Dubnici je ten terén hodně za hranou.
Takže nejhorší hřiště kde jste hráli bylo v Dubnici?
Ve třetí třídě rozhodně Brniště, Pertoltice, Noviny a Tuhaň. A ano, tento podzim jednoznačně Dubnice, kde to je skutečně nehratelný (ještě že pršelo, když jsme tam byli).
Jste zvyklí na kombinační hru, ta je ale teď trochu problém vzhledem k počasí, nebo není?
Fotbal hrajeme jen v určitých pasážích, na celých 90 minut na to nemáme hráče. Fotbal jde hrát i na terénu, který byl v Žandově (teda ne, že by se tam hrál fotbal, i když ve druhé půli jsme se o to alespoň my snažili - utkání o první příčku dopadlo holomajznou).
Je obecně český fotbal na vzestupu nebo upadá? Váš názor prosím...
Tak náš fotbal upadá cca tři roky. Repre hraje tužku a hrát bude, na to si musíme zvyknout. Ta kvalita tam prostě není. Co se nižších soutěží týče, tam je sestupný trend směrem dolů dlouhodobější. Kvalita zmizela jak z krajského přeboru, tak i v okrese. Nejsou peníze a hlavně hráči. Co nevidět se prales spojí s okresním přeborem v jednu soutěž. Nefunguje přechod kluků z dorostu do chlapů, všude se to lepí. Když třeba slyším jak to pytlíkují v Mimoni, tak fakt nevím, co bude dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.