Doufám, že si ještě jednou zahraju s Martinem Šípem, přeje si hráč kola Jan Děd

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal opět čkyňský hráč, tentokrát středopolař Jan Děd, který v pondělí oslavil své jednačtyřicáté narozeniny. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
3
Gratuluji ti k vítězství v naší anketě a hned ze začátku se musím zeptat na trochu horší věc. Jak si viděl ty ten penaltový zákrok, když hlavní rozhodčí signalizoval faul na Václava Beneše, ale pomezní rozhodčí Ambrožová celou situaci otočila a díky ní jste kopali pokutový kop?
Děkuji, opravdu nevím, čím jsem si to zasloužil (úsměv). K inkriminované události asi tolik. Především si celou situaci zkomplikoval sám hráč. Měl tolik času a míč pod kontrolou, že si mohl vybrat celou řadu řešení. On se rozhodl sám vyvézt míč jako poslední hráč, navíc ve vápně a ke konci zápasu. Ztratil kontrolu nad míčem a zkoušel si vymodlit faul. Už v prvním poločase to takhle několik zkusil a rozhodčí mu to pískal. Tentokrát ne a podle mého názoru to bylo posouzeno správně. Náš hráč ho napadal a aspoň podle mě se nemůže poslední hráč spoléhat na rozhodčího, že to za něj vyřeší a pískne mu faul-navíc podle mě to evidentní faul nebyl. Poté zalehl míč a zabránil rukou ve vápně na míči pokračovat našemu hráči ve hře-co dodat. Rozhodčí pískl, ale podle mě nepískal faul, jak uvádíte. Já se v té době nacházel na úrovni hlavního rozhodčího. Pískl až když hostující hráč ležel s míčem někde pod tělem. Pomezní mu dopřesnila, že hostující hráč zahrál rukou a simuloval co jsem zaslechl. Takže kuriózní, ale podle mě správně odpískaná penalta. Ale každý na to má asi jiný názor. Nicméně jak jsem říkal, hostující hráč mohl dělat v podstatě cokoliv, ale vybral si špatné rozhodnutí.
Jak bys popsal svůj výkon?
Tak snažím se v každém utkání být důrazný, vyhrávat osobní souboje a prostě ve středu pole, jak se říká soupeře přetlačit. To se myslím povedlo. Góly se zde ode mne nečekaj (úsměv). Jeden takový souboj mě ze Strunkovicemi stál 3 stehy ve tváři nad levým okem. Ale musím říci nezaviněně.
Jak jste spokojeni s dosavadní čtvrtou příčkou?
Abych řekl pravdu, já tabulku moc nesleduji. Jsme fakt čtvrtí? Ale vážně, má to pak vliv na dobrou partu a náladu v týmu. Máme ve Čkyni spoustu mladíků a jsme schopni, pokud se někdo zraní zase doplnit což je velké plus v této soutěži.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Asi taťka. V 6 letech jsem se přišel ve Čkyních poprvé podívat na trénink a od té doby už jsem ze hřiště neslezl (úsměv). Musím říci, že jsem fotbalovou radost rozdával ve Čkyni, Vacově, Prachaticích a ve Vimperku. A pár let jsem byl legionář v Německu a Rakousku.
Se kterým hráčem za celou kariéru se ti hrálo ve středu zálohy nejlépe?
Bylo jich hodně, takže jmenovat někoho konkrétně nemůžu. Doufám ale, že si ještě někdy zahraji s takovým "plejerem" jako je Martin Šíp (Sokol Stachy) (úsměv). Slíbili jsme si to tak uvidíme... Třeba i ve staré gardě.
Chodíš pravidelně na tréninky?
Ano, pokud mohu. Já osobně jsem typ hráče, že pokud vynechám pár tréninků jsem poloviční. A mrzí mě, pokud se právě nesejdem. Pak jdu sám běhat a zajdu i do posilovny. Prostě pořád se snažím v mém věku udržovat.
Přemýšlel si o tom, že bys jednou začal trénovat?
A jéje (úsměv). To už tady bylo přece. Ve Vimperku jsem v 38 letech měl zranění křížových vazů a po operaci jsem pomáhal jako trenér ve Vimperku.... Zatím občas pomohu ve Čkyni Josefovi s tréninkem, když pracovně nemůže. Až přestanu hrát, tak možná.
Kdo si myslíš, že vyhraje na podzim v naší soutěži tabulku střelců?
Těžko říci. Možná T. Kučera, ale nevím jak je na tom zdravotně. Možná M. Sedláček-rychlý a chytrý hráč, který by měl hrát asi vyšší soutěž a ne v Lažišti. Ale přál bych to i J. Němečků, který dlouhodobě ukazuje, že je kanonýr. R. Žurek se mi nezdál u nás úplně v pohodě zdravotně, ale kdyby byl fit, tak je také velký kandidát. Ovšem kdybyste se mi zeptali, kdo bude ze statistik největší hříšník-žluté karty, myslím, že mám velkou šanci na podzim být na bedně :-)
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
U nás odmalička Spartě a v zahraničí Bayernu Mnichov a Newcastlu United.
Nyní vás čeká zápas proti Lhenici, s čím do zápasu půjdete?
Já osobně se třemi stehy nad okem (úsměv) Ale určitě předvést co nejlepší týmový výkon, nasazení. Uvidíme.
Sleduješ naše webové stránky?
Ano sleduji a chválím.
Tak to bude vše, děkuji, ať se daří.
Děkuji a Vám také.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 10. 2016 10:40
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice
Někde to vypadá na ligu mistrů, někde na okresní přebor, to je různý pane Vondrka :-D
28. 10. 2016 20:52
Tak Vam nevim,ale tady to vypadá,jako kdyby ten pán hrál v tymu z jednoho z ligy mistru :-D
28. 10. 2016 19:35
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice
Zdar Honzo, sice se skrze tu penaltu názorem lišíme, ale jinak pěkný rozhovor. Zdar, ať se daří.