Lukáš Šereda: Dávám méně gólů, ale cítím se stále stejně

Další hlasování je úspěšně za námi. Jméno vítěze znají už asi všichni, ale přesto si jej pojďme ještě jednou představit, ačkoli pochybuji, že by to zrovna u jedné za největší ikon soutěže, bylo zrovna třeba. Už pošesté během existence ovládl tuto anketu Lukáš Šereda (Baník Krásno), záložník Baníku Krásno, který tak bez pochyby jednoznačně drží rekord historie celé soutěže. Tentokrát Lukáš jedním gólem pomohl ke zdramatizování zápasu proti Chodovské, na výhru to ani to ale tentokrát nestačilo. Baníku se ale letos celkově daří méně a i na to jsme se Lukáše ptali. Tak si nenechte ujít ani jedno jeho slovo. "Nedáváme góly, nic víc v tom není.", má hvězda jasno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, pojďme rovnou k věci, co se děje, co je příčinou špatné formy Krásna?
Určitě se začíná projevovat to, že netrénujeme, ale ve spoustě zápasů jsme byli lepším týmem, akorát jsme prostě neproměňovali své šance, kterých máme vždy požehnaně.
Já osobně si troufám označit jako nepříznivý i los, který Vám hned ze začátku vybral souboje s těmi nejlepšími v řadě, vnímáte to také?
To si nemyslím. Všechny týmy jsou hratelné, i když si berou některé z nich dost posil ze svých A-týmů. U nás je to to prostě hlavně tím, že nedáváme góly, zahazujeme až příliš mnoho svých šancí.
Co tým, jaký z něj máte letos zatím pocit?
Pořád jsme skvělá parta. Už nás není tolik jako v minulém roce, ale to se chystáme změnit, zkusíme přibrat další hráče.
Větříte po nepovedeném úvodu v postup?
Stále v to doufám, ale musíme hodně zabrat.
Vrátíte se po zimní pauze silnější, máte už naplánovanou nějakou přípravu?
Věřím, že ano. Máme zajištěné hřiště na tréninky a jsme přihlášení na zimní turnaj, takže bychom na tom měli být po zimě fyzicky dobře.
Jak se zatím cítíte Vy sám, jste v dobré formě v porovnání s loňskou sezónou?
Neřekl bych, že mám horší formu, ale je pravda, že v loňské sezóně jsem dal spousty gólů a podle toho si dost lidi může myslet, že teď ve formě nejsem (smích). Osobně se ale cítím dobře, stále stejně.
Letos jste vyhrál poprvé, myslíte, že se ještě alespoň jednou dočkáte?
Je to tak a moc mě to potěšilo. Ale upřímně mi je to celkem jedno. Snažím se hlavně hrát tak, abychom se už konečně dočkali postupu.
Jak byste ohodnotil Váš poslední zápas s Chodovskou, co rozhodovalo?
Rozhodně bych chtěl pochválit kluky z týmu. Hráli jsme skvělý fotbal, skoro celou dobu jen na jejich půlce, ale opět jsme u toho proměňování šancí, které je hodně mizerné.
Lukáši, nemohu se nezeptat také Vás, co říkáte na stálé problémy s příjezdy rozhodčích na zápasy, ubližuje to soutěži?
Je to příšerné. Samozřejmě, že to ubližuje, nejen soutěži, ale fotbalu celkově. Spousta hráčů je už předem vytočená ještě, než zápas začne. A jelikož to píská většinou laik, tak je z toho pak bramboračka a je to zbytečně vyhrocené.
Sledoval jste tentokrát průběh hlasování, kdy jste začal věřit v šestou výhru?
Od začátku ne, koukal jsem, až když už to běželo, ale to jsem ještě nevedl a pak jsem přehled ztratil. Ve středu jsem byl celkem překvapený (smích).
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře opět nějaký vzkaz?
Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi dali hlas a pozvat je tuto sobotu k nám do Krásna na zápas s Jindřichovicemi.
Lukáš, díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.